KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2025 Cuma
°C

Yetki belgesi sorununu çözülecek

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl’deki şoförlerin yetki belgesi sorunları ile ilgili Meclis kürsüsünde konuştu. Sorunlar üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, söz konusu sorunları not ettiğini ve çözüm için gerekli adımlar atacağının sözünü verdi.

Yetki belgesi sorununu çözülecek
06 ŞUBAT 2014 PERŞEMBE 06:51
0
2344
0
AA aa

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Torba Kanun üzerine yaptığı konuşmada Bingöl'deki şoförlerin sorunlarını anlattı.

Şoförlerin yetki belgeleri ve belge ücretleri ile ilgili sorunları gündeme getirmesi üzerine TBMM'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, söz konusu sorunları not ettiğini ve çözüm için gerekli adımlar atacağının sözünü verdi.

Tutanaklara yansıyan Baluken'in konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Seçim bölgem Bingöl'den yeni geldim. Orada şoför esnafı bize şu sıkıntıyı aktardı: Esnaf ve sanatkârlar odası uzun süredir bu sıkıntıyı aktarıyor. Bingöl'de ulaştırma bölge müdürlüğüne bağlı bir birim ya da şube olmadığı için Bingöllü şoförlerin tamamı bir belge almak için Erzurum'a gitmek zorunda kalıyorlar. Bakın, bu şoförlere, şoför esnafına 37 çeşit belge veriliyor ve bütün bu belgeler için de dünyanın parası alınıyor, bu insanlardan dünyanın vergisi alınıyor. Bu insanlar esnaf ve sanatkârlar odası bünyesinde kendi sorunlarını defalarca Hükümete bildirmişler, Bingöllü bakana dosyalar sunmuşlar. İstedikleri tek şey var: Bir birim açılması, Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı bir birim açılması. Buranın yerini biz tahsis etmeye hazırız, kirasını biz tahsis etmeye hazırız; yeter ki bir yetki belgesi ve bir personel istihdam olsun. Bir tek personel istihdamıyla binlerce şoförün sorununu çözebilecek bir durum söz konusu. Sayın Bakan özellikle bu konuyu not alırsa çünkü bu Bingöl-Erzurum yolu gerçekten çok zahmetli bir yoldur, özellikle kışın kazaların da çok fazla olduğu, ölümlerin yaşandığı bir yol. Çoğu zaman şoför esnafı gittiğinde 4-5 bin liralık belge ücreti ödüyor, gidemedikleri zaman da bazı şoförler bize şunu ifade ettiler: Gidemedikleri için cezalarla birlikte 60-70 bin liralık faturalar ödeyen şoför esnafı var. Yani bu şekilde kanuni düzenlemeler yapılırken, işte, Bakanınıza ulaştırılmış, grubunuza ulaştırılmış, gerçek hayatta yerelin sorunlarını çözecek bazı düzenlemeler de yapmak gerekiyor.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.09.2025
20:55
Bingöl`de
Bingöl'de 'Bir Anadolu Şenliği' coşkusu başladı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl, bölgemizin ve ülkemizin çok önemli bir şehri. Doğası, ulaşım imkanları, turizm potansiyeli, kültür ve spor kapasitesi ile Bingöl bu etkinlikleri fazlasıyla hak ediyor' dedi.
19.09.2025
20:38
TEKNOFEST 2025 İstanbul`da Bingöl`den İki Proje
TEKNOFEST 2025 İstanbul'da Bingöl'den İki Proje
DENEYAP Makeathon kategorisinde ortaokul seviyesinden TETRA, lise seviyesinden ise BYTE TECH adlı proje takımlarıyla yarışan ve 4 Bin takım arasından sıyrılarak 32 finalist arasına girmeye hak kazanan Bingöl, Akıllı Tren ve Arama Kurtarma projeleriyle TEKNOFEST 2025 İstanbul'a katıldı.
19.09.2025
16:01
Bingöl`de Gaziler için yürüdüler
Bingöl'de Gaziler için yürüdüler
Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bingöl' de de coşkuyla kutlandı.
19.09.2025
14:53
Bingöl`de Anadolu Şenliği`ne Gazze tepkisi!
Bingöl'de Anadolu Şenliği'ne Gazze tepkisi! 'İptal edilmeli'
Bingöl'de bugün başlayacak ve 25 Eylül'e kadar sürecek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Anadolu Şenlikleri'nin iptali çağrısında bulunan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu: 'Gazze'de bu denli büyük bir acı yaşanırken, eğlence adı altında şenlikler tertiplemek insani, vicdani ve ahlaki değerlerle bağdaşmamaktadır'
19.09.2025
08:29
Bingöl`de çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale
Bingöl'de çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale
Bingöl'ün iki ilçesinde çıkan orman yangını için ekipler seferber oldu. Havadan ve karadan müdahale edilen yangınlar kontrol altına alındı. Bölgelerde çalışmalar sürüyor.
19.09.2025
08:11
Bingöl`de trafiğe şenlik ayarı! Bu yollar trafiğe kapatılacak!
Bingöl'de trafiğe şenlik ayarı! Bu yollar trafiğe kapatılacak!
Anadolu Şenlikleri Programı nedeniyle kısmen veya tamamen trafiğe kapatılacak yollarla ilgili grafik yayınlayan Bingöl Emniyet Müdürlüğü, alternatif yolların kullanılmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın