KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

‘Yetkililer ilgisiz!’

Bingöl Merkez Uydukent Mahallesi Emniyet Müdürlüğü arakasında yapılan 240 adet afet konutunun altyapı sorunu çözülemeyince hak sahipleri evlerine yerleşemedi. Bağış ve Gende; “İl merkezinde 240 ailenin mağduriyetine ilgisiz kalan yetkililerin ne gibi büyük projelere imza atacağını da merak ediyoruz” sözleriyle tepkilerini ifade ettiler.

‘Yetkililer ilgisiz!’
30 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 11:48
0
1140
0
AA aa
1 Mayıs 2003 yılında Bingöl ve çevresinde meydana gelen depremde evleri yıkılan köylüler için Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce Bingöl Merkez Uydukent Mahallesi Emniyet Müdürlüğü arakasında yapılan 240 adet afet konutunun altyapı sorunu çözülemeyince hak sahipleri evlerine yerleşemedi.
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından barınma ihtiyacının karşılanması Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının araka bölümündeki araziye inşa edilen konutların kanalizasyon hatlarının yapılmadığını belirten Saim Gende ve Sıddık Bağış, yetkililerin soruna ilgisiz kaldığını öne sürdü.

Elektrik ve telefon hatlarının çekildiği konutlarda su ve kanalizasyon hattının bulunmadığını söyleyen Bağış ve Gende, “Bazı vatandaşlar zorunlu olarak yerleşti. Kendi imkânlarıyla evlerine su hattı çeken bu vatandaşlar, kazdıkları fosseptik çukurlarıyla da kanalizasyon sorununu çözmeye çalışmışlardır. Fakat şuanda pis kokudan geçilmiyor. Ayrıca çekilen su hatları fosseptik çukurlarının hemen yanı başından geçmekte. Bu da ileriki zamanlarda ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olacak” dedi.

Yaz mevsimi boyunca fosseptik çukurlarından çevreye kötü kokular yayıldığını kaydeden Bağış ve Gende, kış mevsimiyle birlikte yağışların fosseptik çukurlarının taşmasına neden olacağını savundu.

Altyapı sorunu çözülemediği için 2,5 yıldır evlerine yerleşemediklerine dikkat çeken Bağış ve Gende; “Köylerdeki altyapı sorununu çözdüklerini söyleyen yetkililerimiz il merkezindeki bu sorunu neden görmüyorlar. Bunca ailenin sorunu neden kimseyi ilgilendirmiyor. Neden kimse çıkıp da sorunun neden çözülemediğini, ne zaman çözüleceğini açıklamıyor” şeklinde sert çıktılar.

Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü'ne yaptıkları yazılı başvurulardan sonuç alamadıklarını belirten Bağış ve Gende, dilekçelerden beklenen sonuçları alamadıklarını, şifai olarak yaptıkları görüşmelerde aldıkları cevapların ise çelişkili olduğunu ifade etti.

18 bin YTL'ye mal edilen konutlara 2,5 yıldır yerleşemedikleri için kiralık evlerde oturduklarının altını çizen Bağış ve Gende; “Altyapı sorunu çözülmediği için evlerimize yerleşemedik ve kiraya gittik. 2,5 yıldır verdiğimiz kira paralarıyla ödememiz gereken konut borcumuzun büyük bir bölümünü ödemiş olacaktır. Maalesef yetkililerimizin pek de ilgili alanına girmiyor bu sorunlar. Yapmayacaklarsa bunu açıkça söylesinler ki bizler de kendi imkanlarımız dahilinde bir şeyler yapabilelim. İl merkezinde 240 ailenin mağduriyetini görmeyen yetkililerin ne gibi büyük projelere imza atacağını da merak ediyoruz. İlgilileri ve yetkilileri duyarlı olmaya ve ailelerin mağduriyetini gidermeye davet ediyoruz” şeklindeki sözleriyle tepkilerini ve taleplerini dile getirdiler.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Bayındırlık ve İskân İl Müdürü Selim Aksoy, Valilik izni olmadan açıklama yapamayacağını söyledi.

Bingol kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın