KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Yıkılan evde yaşam mücadelesi

Genç'te yaşayan Buketçi ailesinin evinin duvarları geçtiğimiz günlerde yıkıldı ve evin duvarları sokağa açıldı. Evi yapacak maddi imkânı olmayan aile, yıkık evde yaşam mücadelesi veriyor.

Yıkılan evde yaşam mücadelesi
13 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:50
0
2076
0
AA aa

Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Azize Buketçi'ye ait ev bakımsızlık nedeni ile yaklaşık bir hafta önce içinde kimse olmadığı sırada yıkıldı. Evin ön ve yan duvarlarının birçoğu çöktü ve odalar sokağa açıldı. Sadece bir odası kapalı kalan evde yaşamaya devam eden aile, zor günler geçirmeye başladı. Buketçi ailesi evlerinin tapuları kendi üzerilerinde olmadığı için yetkililerden yardım alamadıklarını belirttiler.

 
Yıkık evde korkarak yaşadıklarını belirten Buketçi, "Zor şartlarda yaşıyoruz. Tapumuz henüz bizim üzerimizde olmadığı için yetkililerden yardım alamıyoruz. Özellikle gece yarısı korkudan uyuyamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Evde banyo, tuvalet, mutfak kalmadı. Evin her tarafı sokağa açık." dedi.
 
Buketçi ailesinin komşuları, "Ev zaten yıkılma tehlikesi yaşıyordu, ailenin evde olmadığı sırada dışarıdan büyük bir gürültü sesi geldi. Dışarıya çıktığımızda evin yarısının yıkıldığını gördük ve o an çok korkmuştuk. Hemen telefon ettik, neyse ki ailenin dışarıda olduğunu öğrendik. Şu anda sefalet içerisinde yaşıyorlar. Yetkililerin ve duyarlı vatandaşların bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın