KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Yıkılan evde yaşam mücadelesi

Genç'te yaşayan Buketçi ailesinin evinin duvarları geçtiğimiz günlerde yıkıldı ve evin duvarları sokağa açıldı. Evi yapacak maddi imkânı olmayan aile, yıkık evde yaşam mücadelesi veriyor.

Yıkılan evde yaşam mücadelesi
13 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:50
0
2225
0
AA aa

Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Azize Buketçi'ye ait ev bakımsızlık nedeni ile yaklaşık bir hafta önce içinde kimse olmadığı sırada yıkıldı. Evin ön ve yan duvarlarının birçoğu çöktü ve odalar sokağa açıldı. Sadece bir odası kapalı kalan evde yaşamaya devam eden aile, zor günler geçirmeye başladı. Buketçi ailesi evlerinin tapuları kendi üzerilerinde olmadığı için yetkililerden yardım alamadıklarını belirttiler.

 
Yıkık evde korkarak yaşadıklarını belirten Buketçi, "Zor şartlarda yaşıyoruz. Tapumuz henüz bizim üzerimizde olmadığı için yetkililerden yardım alamıyoruz. Özellikle gece yarısı korkudan uyuyamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Evde banyo, tuvalet, mutfak kalmadı. Evin her tarafı sokağa açık." dedi.
 
Buketçi ailesinin komşuları, "Ev zaten yıkılma tehlikesi yaşıyordu, ailenin evde olmadığı sırada dışarıdan büyük bir gürültü sesi geldi. Dışarıya çıktığımızda evin yarısının yıkıldığını gördük ve o an çok korkmuştuk. Hemen telefon ettik, neyse ki ailenin dışarıda olduğunu öğrendik. Şu anda sefalet içerisinde yaşıyorlar. Yetkililerin ve duyarlı vatandaşların bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın