KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2026 Salı
°C

Yıkılan evde yaşam mücadelesi

Genç'te yaşayan Buketçi ailesinin evinin duvarları geçtiğimiz günlerde yıkıldı ve evin duvarları sokağa açıldı. Evi yapacak maddi imkânı olmayan aile, yıkık evde yaşam mücadelesi veriyor.

Yıkılan evde yaşam mücadelesi
13 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:50
0
2192
0
AA aa

Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Azize Buketçi'ye ait ev bakımsızlık nedeni ile yaklaşık bir hafta önce içinde kimse olmadığı sırada yıkıldı. Evin ön ve yan duvarlarının birçoğu çöktü ve odalar sokağa açıldı. Sadece bir odası kapalı kalan evde yaşamaya devam eden aile, zor günler geçirmeye başladı. Buketçi ailesi evlerinin tapuları kendi üzerilerinde olmadığı için yetkililerden yardım alamadıklarını belirttiler.

 
Yıkık evde korkarak yaşadıklarını belirten Buketçi, "Zor şartlarda yaşıyoruz. Tapumuz henüz bizim üzerimizde olmadığı için yetkililerden yardım alamıyoruz. Özellikle gece yarısı korkudan uyuyamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Evde banyo, tuvalet, mutfak kalmadı. Evin her tarafı sokağa açık." dedi.
 
Buketçi ailesinin komşuları, "Ev zaten yıkılma tehlikesi yaşıyordu, ailenin evde olmadığı sırada dışarıdan büyük bir gürültü sesi geldi. Dışarıya çıktığımızda evin yarısının yıkıldığını gördük ve o an çok korkmuştuk. Hemen telefon ettik, neyse ki ailenin dışarıda olduğunu öğrendik. Şu anda sefalet içerisinde yaşıyorlar. Yetkililerin ve duyarlı vatandaşların bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.03.2026
04:24
FKA`dan KOBİ`lere 235 Milyon TL`lik Yeşil Dönüşüm Desteği
FKA'dan KOBİ'lere 235 Milyon TL'lik Yeşil Dönüşüm Desteği
Fırat Kalkınma Ajansı'nca TRB1 Bölgesi'ndeki KOBİ'ler için çevre dostu yatırımlarda faizsiz finansman fırsatı sunuluyor. Başvurular 8 Mayıs'a kadar devam edecek. Proje başına asgari 2,6 milyon TL, azami 7,5 milyon TL destek sağlanacak. Proje uygulama süresi 6 ay, geri ödeme süresi ise 6 ay geri ödemesiz, ardından 24 ay eşit taksitli toplam 30 ay olarak belirlendi.
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın