KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Yılbaşına kadar mühlet

Adrese kayıtlı olduğu yer farklı, oturduğu yer farklı olan vatandaşlara son uyarılar yapılıyor. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, bundan yapılacak denetimlerde karşılaşacakları bu durumu cezasız geçmeyeceklerini söyledi.

Yılbaşına kadar mühlet
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:53
0
2464
1
AA aa

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, yılbaşına kadar adreslerini güncelleştirmeyenler hakkında cezai işlem uygulayacaklarını belirtti. Verilecek cezalar da azımsanacak kadar da değil. 330 liradan başlayan cezalar, 660 liraya kadar çıkabiliyor. 

Genç'in nüfusu kayıtların çok üstünde
İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun kayıtların çok üstünde olduğuna da vurgu yaparak, bu konuda belediyeye de haksızlık yapıldığını ifade etti. Belediyenin nüfusa göre aldığı ödeneklere vurgu yapan Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun 25 binin üstünde olduğunu ancak hala kayıtlı nüfusun 20 bin bile olmadığını ifade etti.

Muhtarlara da uyarı var
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdi.

Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenleri kapsayacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşın bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İdari para cezaları hakkındaki bilgilerin 20 Mayıs 2009 tarihinden http://www.bingol.gov.tr/default.B1.aspx?content=1006 adresinden yayımlandığını hatırlatan Uğur Gönençer, 2010 yılı için nüfus olaylarını bildirmekle yükümlü olup, kanunda belirtilen süreler içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıslara yasalar çerçevesinde ceza verileceğini vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ekoprin (@Misafir_413)
10 Kasım 2010 Çarşamba 22:42
Gencin gerçek nufusu 25 binin üzerinde olduğu tesbiti bence doğru bi tesbit.Kayıtlı nufüsun 20 binin altında olması ise ilginç.yanlış duzeltilmeli ve belediyeye de haksızlık yapılmamalıdır.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
26.11.2025
02:02
Bingöl`de hırsızlık olayının faili tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık olayının faili tutuklandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, evden hırsızlık olayının faili yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26.11.2025
02:01
Römorka çarpan otomobil alev topuna döndü: 2 yaralı
Römorka çarpan otomobil alev topuna döndü: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda traktörün römorkuna arkadan çarpan otomobil, alev topuna döndü. Feci kazada 2 kişi yaralandı.
25.11.2025
14:48
Bayraktar`dan
Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı
Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.
25.11.2025
13:19
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'YÖKAK ve Kalite Kültürü' Konferansı
Rektör Çelik, yükseköğretimde kalite güvence sistemlerinin kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek YÖKAK süreçlerine uyumun Bingöl Üniversitesi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
25.11.2025
13:04
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Bingöl'de Cihat Tuğ'un engelli raporuyla Elazığ'dan aldığı sıfır kilometre araç 20 günde arızalandı. Değişim talebi reddedilen Tuğ, 5 aydır serviste beklediğini iddia ettiği araç için hukuki süreç başlattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın