KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Yılbaşına kadar mühlet

Adrese kayıtlı olduğu yer farklı, oturduğu yer farklı olan vatandaşlara son uyarılar yapılıyor. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, bundan yapılacak denetimlerde karşılaşacakları bu durumu cezasız geçmeyeceklerini söyledi.

Yılbaşına kadar mühlet
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:53
0
2848
1
AA aa

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, yılbaşına kadar adreslerini güncelleştirmeyenler hakkında cezai işlem uygulayacaklarını belirtti. Verilecek cezalar da azımsanacak kadar da değil. 330 liradan başlayan cezalar, 660 liraya kadar çıkabiliyor. 

Genç'in nüfusu kayıtların çok üstünde
İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun kayıtların çok üstünde olduğuna da vurgu yaparak, bu konuda belediyeye de haksızlık yapıldığını ifade etti. Belediyenin nüfusa göre aldığı ödeneklere vurgu yapan Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun 25 binin üstünde olduğunu ancak hala kayıtlı nüfusun 20 bin bile olmadığını ifade etti.

Muhtarlara da uyarı var
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdi.

Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenleri kapsayacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşın bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İdari para cezaları hakkındaki bilgilerin 20 Mayıs 2009 tarihinden http://www.bingol.gov.tr/default.B1.aspx?content=1006 adresinden yayımlandığını hatırlatan Uğur Gönençer, 2010 yılı için nüfus olaylarını bildirmekle yükümlü olup, kanunda belirtilen süreler içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıslara yasalar çerçevesinde ceza verileceğini vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ekoprin (@Misafir_413)
10 Kasım 2010 Çarşamba 22:42
Gencin gerçek nufusu 25 binin üzerinde olduğu tesbiti bence doğru bi tesbit.Kayıtlı nufüsun 20 binin altında olması ise ilginç.yanlış duzeltilmeli ve belediyeye de haksızlık yapılmamalıdır.
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın