KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Yılbaşına kadar mühlet

Adrese kayıtlı olduğu yer farklı, oturduğu yer farklı olan vatandaşlara son uyarılar yapılıyor. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, bundan yapılacak denetimlerde karşılaşacakları bu durumu cezasız geçmeyeceklerini söyledi.

Yılbaşına kadar mühlet
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:53
0
2921
1
AA aa

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, yılbaşına kadar adreslerini güncelleştirmeyenler hakkında cezai işlem uygulayacaklarını belirtti. Verilecek cezalar da azımsanacak kadar da değil. 330 liradan başlayan cezalar, 660 liraya kadar çıkabiliyor. 

Genç'in nüfusu kayıtların çok üstünde
İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun kayıtların çok üstünde olduğuna da vurgu yaparak, bu konuda belediyeye de haksızlık yapıldığını ifade etti. Belediyenin nüfusa göre aldığı ödeneklere vurgu yapan Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun 25 binin üstünde olduğunu ancak hala kayıtlı nüfusun 20 bin bile olmadığını ifade etti.

Muhtarlara da uyarı var
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdi.

Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenleri kapsayacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşın bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İdari para cezaları hakkındaki bilgilerin 20 Mayıs 2009 tarihinden http://www.bingol.gov.tr/default.B1.aspx?content=1006 adresinden yayımlandığını hatırlatan Uğur Gönençer, 2010 yılı için nüfus olaylarını bildirmekle yükümlü olup, kanunda belirtilen süreler içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıslara yasalar çerçevesinde ceza verileceğini vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ekoprin (@Misafir_413)
10 Kasım 2010 Çarşamba 22:42
Gencin gerçek nufusu 25 binin üzerinde olduğu tesbiti bence doğru bi tesbit.Kayıtlı nufüsun 20 binin altında olması ise ilginç.yanlış duzeltilmeli ve belediyeye de haksızlık yapılmamalıdır.
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın