KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ağustos 2026 Salı
°C

Yılbaşına kadar mühlet

Adrese kayıtlı olduğu yer farklı, oturduğu yer farklı olan vatandaşlara son uyarılar yapılıyor. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, bundan yapılacak denetimlerde karşılaşacakları bu durumu cezasız geçmeyeceklerini söyledi.

Yılbaşına kadar mühlet
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:53
0
2946
1
AA aa

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, yılbaşına kadar adreslerini güncelleştirmeyenler hakkında cezai işlem uygulayacaklarını belirtti. Verilecek cezalar da azımsanacak kadar da değil. 330 liradan başlayan cezalar, 660 liraya kadar çıkabiliyor. 

Genç'in nüfusu kayıtların çok üstünde
İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun kayıtların çok üstünde olduğuna da vurgu yaparak, bu konuda belediyeye de haksızlık yapıldığını ifade etti. Belediyenin nüfusa göre aldığı ödeneklere vurgu yapan Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun 25 binin üstünde olduğunu ancak hala kayıtlı nüfusun 20 bin bile olmadığını ifade etti.

Muhtarlara da uyarı var
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdi.

Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenleri kapsayacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşın bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İdari para cezaları hakkındaki bilgilerin 20 Mayıs 2009 tarihinden http://www.bingol.gov.tr/default.B1.aspx?content=1006 adresinden yayımlandığını hatırlatan Uğur Gönençer, 2010 yılı için nüfus olaylarını bildirmekle yükümlü olup, kanunda belirtilen süreler içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıslara yasalar çerçevesinde ceza verileceğini vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ekoprin (@Misafir_413)
10 Kasım 2010 Çarşamba 22:42
Gencin gerçek nufusu 25 binin üzerinde olduğu tesbiti bence doğru bi tesbit.Kayıtlı nufüsun 20 binin altında olması ise ilginç.yanlış duzeltilmeli ve belediyeye de haksızlık yapılmamalıdır.
03.08.2026
18:28
Doğada Önce Antrenman Sonra Temizlik Yaptılar
Doğada Önce Antrenman Sonra Temizlik Yaptılar
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
03.08.2026
18:26
Bingöl`de 4 aylık bebek uçak ambulansla Ankara`ya sevk edildi
Bingöl'de 4 aylık bebek uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
03.08.2026
11:28
Bingöl`de Bir Haftada 19 Tutuklama
Bingöl'de Bir Haftada 19 Tutuklama
Jandarmanın 24-31 Temmuz tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlarda 76 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 19 kişi tutuklandı. Operasyonlarda binlerce kök kenevir, silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın