KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2025 Cuma
°C

Yılbaşında hava soğuk olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesinde yağışların süreceği,  su baskını ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Yılbaşında hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 2 dereceye kadar düşebileceği, sürücülerin yolarda hızdan kaçınması gerektiği bildirildi.

Yılbaşında hava soğuk olacak
31 ARALIK 2009 PERŞEMBE 08:41
0
1414
0
AA aa
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Bölgelerinde görülen yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Siirt, Batman ile Diyarbakır'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yağmur ve sağanak, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması beklendiği aktarıldı. Hava şartlarından, Ani Sel - Su Baskını - Sel - Buzlanma - Don Olayı gibi risklerin oluşabileceği uyarısında bulunuldu.
Hava şartlarından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin hatırlatıldığı bir haftalık raporda, şu bilgiler aktarıldı; “Bu gün hava sıcaklığı en düşük 1, en yüksek 5 derece olacağı beklenirken, yılbaşı akşamı havanın -2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Yağışların beklenmediği yılbaşından sonra Pazar gününe kadar yağışlar, karla karışık yağmur şeklinde olacak”
 
 
SOĞUK HAVADA ARAÇ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

“Aracınızda gerekli ekipmanların bulunduğundan emin olunuz. (Kar lastikleri kullanınız, zincir,çekme halatı vs. bulundurunuz)Aracınızda gerekli ekipmanların bulunduğundan emin olunuz. (Kar lastikleri kullanınız, zincir,çekme halatı vs. bulundurunuz)
Seyahatiniz için planlarınızı gözden geçiriniz, alternatif plan yapabilirsiniz.
Seyahatte iseniz yolların ve trafiğin durumu hakkında bilgi almak için Bölge Trafik ile irtibata geçmelisiniz.
Aile ve akrabalarınıza yerinizi ve nereye gittiğinizi haber veriniz.
Trafikteyseniz özelliklede büyük araç kullanıyorsanız güvenli bir yerde beklemelisiniz.
Trafik sınırlamalarına mutlaka uyunuz.”
 
SİYAH BUZ, HER ZAMAN GÖRÜLEMEYEBİLİR

“Donan yağmur, donan çisenti veya sulu sepken gibi meteorolojik olaylar ve kar fırtınasından sonra temizlenen yollar ıslakmış gibi görünür, gerçekteyse, yol "siyah buz" olarak adlandırılan ince bir buz tabakasıyla kaplanır. Siyah buz, her zaman görülemeyen şeffaf ama çok kaygan bir buz tabakasıdır”.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın