Elazığ'da Beyhan Barajı ile Bingöl'de Kaleköy Barajı'nın yapım çalışmalarını sürdüren Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) 49 yıllığına üretim lisansı aldı.
EPDK'nın 33 firmaya verdiği lisans kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Elazığ'daki Beyhan Barajı ile Bingöl'deki Kaleköy Barajı'nın 49 yıllığına üretim lisansını alan Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, iki barajdan yılda 2,5 milyar kws saat enerji üretmeyi planlıyor.
DSİ 9. Bölge Müdürü Recep Özbal, ilgili firmanın bölgede çalışmalarını devam ettirdiğini, çalışmalar kapsamında ilgili etütlerin yapıldığını belirterek, "Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, bölgemizde biri Elazığ'da, diğeri de Bingöl'de olmak üzere iki hidroelektrik barajı kurulmasını planlamış durumda. Bu kapsamda gerekli izinleri aldı. Tabii ki projenin en önemli problemi, barajların yapılması durumunda baraj gölü altında kalacak olan demiryolu. Bu konuda ilgili firma ile ilgili bakanlık arasında gerekli görüşmeler yapılacaktır. Demiryolu sorununun röleve edilmesi gerekiyor. İki barajın hizmete açılmasıyla yılda 2,5 milyar kws enerji üretimi gerçekleşecek" dedi.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber