KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Yıldızlara uzanın” projesi

Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl'deki yıldız sporcuları ortaya çıkartmak için 'Yıldızlara Uzanın' adlı proje hazırlandı.

Yıldızlara uzanın” projesi
04 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 09:48
0
2354
0
AA aa

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ile Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği tarafından ortak hazırlandığını söyledi.

 
İnanç, sosyo-ekonomik açıdan ülke ortalamasının altında olan Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl illerinde gençlik ve spor faaliyetlerinin teşvikini sağlamak istediklerini belirterek, "Yıldızlara Uzanın adlı projemiz yıldız sporcu adaylarının ortaya çıkartılması ve sporun birleştirici ruhundan yararlanmak amacıyla gerçekleştirilen bir projedir" dedi.
 
Proje süresinin 4 ay eğitim faaliyetleri, 12 ay sportif faaliyetler, 8 ay değerlendirme ve yaygınlaştırma faaliyetleri olmak üzere 24 ay olduğunu kaydeden İnanç, 150 spor adamına proje kapsamında eğitimler verileceğini söyledi.
 
Prof. Dr. İnanç, spor bilimleri, gençlik organizasyonları, yabancı dil ve kişisel gelişimi kapsayan teorik ve pratik eğitimlerin verileceği spor adamlarının birbirlerine, proje sayesinde tecrübelerini paylaşmalarına da fırsat tanıyacağını belirterek, şöyle konuştu: "Söz konusu eğitimler, 4 aylık zaman zarfında 770 saat olarak gerçekleştirilecektir. 4 aylık eğitim sonunda seçimi yapılacak antrenör ve spor eğitmenlerince belirtilen illerimizin proje ortağı üniversitelerin koordinasyonunda, 1 yıl boyunca sportif ve gençlik faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda sporcu tarama ve seçme (futbol, voleybol, atletizm, güreş ve teakwondo alanlarında), antrenman yaptırma, spor festivalleri ve müsabakaları düzenleme, gençlik çalıştayları organize etme, gençlik rehberlik faaliyetleri ve benzeri etkinlikler şeklinde gerçekleştirilecektir. Şehirlerdeki yerleştirilmelerin ve toplanan verilerin değerlendirilmesi sonucunda, ilgili tecrübelerin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çalıştaylar, seminerler ve konferanslar organize edilecektir. "
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın