KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Yıldızlara uzanın” projesi

Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl'deki yıldız sporcuları ortaya çıkartmak için 'Yıldızlara Uzanın' adlı proje hazırlandı.

Yıldızlara uzanın” projesi
04 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 09:48
0
2393
0
AA aa

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ile Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği tarafından ortak hazırlandığını söyledi.

 
İnanç, sosyo-ekonomik açıdan ülke ortalamasının altında olan Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl illerinde gençlik ve spor faaliyetlerinin teşvikini sağlamak istediklerini belirterek, "Yıldızlara Uzanın adlı projemiz yıldız sporcu adaylarının ortaya çıkartılması ve sporun birleştirici ruhundan yararlanmak amacıyla gerçekleştirilen bir projedir" dedi.
 
Proje süresinin 4 ay eğitim faaliyetleri, 12 ay sportif faaliyetler, 8 ay değerlendirme ve yaygınlaştırma faaliyetleri olmak üzere 24 ay olduğunu kaydeden İnanç, 150 spor adamına proje kapsamında eğitimler verileceğini söyledi.
 
Prof. Dr. İnanç, spor bilimleri, gençlik organizasyonları, yabancı dil ve kişisel gelişimi kapsayan teorik ve pratik eğitimlerin verileceği spor adamlarının birbirlerine, proje sayesinde tecrübelerini paylaşmalarına da fırsat tanıyacağını belirterek, şöyle konuştu: "Söz konusu eğitimler, 4 aylık zaman zarfında 770 saat olarak gerçekleştirilecektir. 4 aylık eğitim sonunda seçimi yapılacak antrenör ve spor eğitmenlerince belirtilen illerimizin proje ortağı üniversitelerin koordinasyonunda, 1 yıl boyunca sportif ve gençlik faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda sporcu tarama ve seçme (futbol, voleybol, atletizm, güreş ve teakwondo alanlarında), antrenman yaptırma, spor festivalleri ve müsabakaları düzenleme, gençlik çalıştayları organize etme, gençlik rehberlik faaliyetleri ve benzeri etkinlikler şeklinde gerçekleştirilecektir. Şehirlerdeki yerleştirilmelerin ve toplanan verilerin değerlendirilmesi sonucunda, ilgili tecrübelerin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çalıştaylar, seminerler ve konferanslar organize edilecektir. "
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın