KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Yılın Girişimcilik Örneği

Türkiye'nin ilk konuşan çocuk battaniyesinin yatırımcısı olan Bingöllü iş adamı Murat Bürlükara, önde gelen firmalarının ortaklık kurmak istediği isimlerden oldu.

Yılın Girişimcilik Örneği
26 MART 2019 SALI 19:07
8
3341
4
AA aa

Konuşan çocuk battaniyesi fikrini iş kadını Gül Akın'dan bir sohbet esnasında duyduğunu söyleyen Murat Bürlükara, ‘‘daha önceden tanıdığım Gül hanım, Alman patentli bir üründen bahsetti ve sohbet esnasında benden bu fikre yatırımcı olmamı ve ekibi içerisinde yer almamı istedi. Ben bir iş yaparken yarım saat içerisinde karar alırım. Bir konuda hızlı karar almışsam eğer inanmışımdır. Karar alma sürem uzarsa bir daha da o fikri aklıma bile getirmem. Ben Mini Heroes Konuşan Battaniye'ye inanıyorum. Çok emek harcadık ve bu ürünün daha geniş alanlara yayılacağından hiç şüphem yok.'' dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

0-6 yaş grubuna hitap eden konuşan çocuk battaniyesi ile çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra anne ve babaların çocuklarına yemek yedirme, yıkanma ve uyuma gibi konularda işlerini kolaylaştırdıklarını söyledi.  Konuşan battaniyeyi tanıtan Bürlükara, ‘‘Polar battaniye üzerinde 4 çizgi kahraman var. Bunlardan biri gaja adını verdiğimiz bir fil, lager adında bir leopar, bereket kuşu tukan ve timba adında maymun. Android sistem üzerine indirilen uygulama ile karakterler konuşmaya başlıyor. Mini Heroes markasının tanıtımını yapmak ve ürünümüzü daha geniş kitlelere ulaştırmak adına dört karakterimizin yer aldığı çizgi film ve animasyon tarzında sinema filmi yapacağız.'' şeklinde konuştu.

2019 YILININ EN İYİ OYUNCAK VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ

Tukan Reklam ve Organizasyonu Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bürlükara, Gül Akın ile birlikte kurdukları ekibin çalışmaları sonucunda birçok ödüle layık görülürken, birçok sosyal sorumluluk projesinde de ön sıralarda yer aldı. Son olarak Mini Heroes Konuşan Battaniye, 2019 yılının en iyi oyuncak ve girişimcilik ödülüne layık görülürken, Türkiye'nin en önde görülen firmalarının da yer aldığı Uluslararası Down Federasyonu(UDF) tarafından organize edilen gecede yer aldı.

Murat Bürlükara, Tukan Reklam ve Organizasyonu Şirketi olarak Mini Heroes Konuşan Battaniye'den elde ettikleri gelirle sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini ve toplum içerisinde dezavantajlı olan ailelerin çocuklarının yanında yer alacaklarını söyledi.

SIFIRDAN ZİRVEYE GİDEN İŞ YAŞAMI

12 yaşında ekmek fırınında çalışarak hayata atıldığını söyleyen Murat Bürlükara, 14 yaşında elinde sadece bir çanta ile gittiği İstanbul'da ilk zamanlar sadece yatacak yer karşılığında bir pastanede çalışırken,  16 yaşında Üsküdar sahilinde önceleri çalıştığı balıkçı teknesini bir süre sonra işletmeye başladığını söyledi. Cafe işletmeciliği, inşaat sektörü gibi farklı alanlarda deneyimleri olan Murat Bürlükara, oyuncak sektöründe ilk defa yatırım yaptığı, konuşan çocuk battaniyesine sonuna kadar güvendiğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42361)
28 Mart 2019 Perşembe 13:41
millet ac siz neyin derdindesiniz. yok battaniye çıkmiş bu defada. böyle şeyler karın doyurmaz. milleti kandırmayı bırakın. her kes kendi işini yapsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42265)
27 Mart 2019 Çarşamba 21:02
Enişte seni tebrik ediyorum. Bizleri gururlandırdın. Başarılarının devamını diliyorum. Başka yararlı girişimlerde de inşallah adını duymaya devam ederiz. Yolun açık olsun...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42201)
27 Mart 2019 Çarşamba 11:50
Tebrikler Bingöl'den böyle bir girişimcinin çıkması Memleketimizin adına sevindirici bir durumdur. Kutluyorum Başarılarının devamını diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42069)
27 Mart 2019 Çarşamba 00:24
Dezam seni tebrik ediyor her iki güzel gözlerinden öpüyorum... Çocuklara yönelik bu güzel çalışman, ufkuna ufuk, özverili, çalışkan tutum, davranışını bereketli ve HAREKETLİ kılsın... Kutluyorum.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın