KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Yıllarca istediler şimdi eleştiriyorlar

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yıllardır savunduğu 'nüfus cüzdanıyla ücretsiz tedavi verilsin' talebini hükümet uygulamaya geçirince eleştirmeye başladı.

Yıllarca istediler şimdi eleştiriyorlar
05 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE 09:28
0
992
0
AA aa
TTB Başkanı Gençay Gürsoy, 23 Haziran 2007 tarihinde yapılan TTB Büyük Kongresi'nde ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti için nüfus cüzdanının yeterli sayılmasını istemişti. TTB'nin hazırladığı çeşitli kitapçıklar ve broşürlerde de yıllardan beri kimlikle ücretsiz sağlık hizmeti savunuluyordu. Gençay Gürsoy'un açıklamasından bir hafta sonra Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm birinci basamak sağlık kuruluşlarında sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara ücretsiz muayene imkanı sağladı. Ancak önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Gürsoy, bu kez hükümeti 'seçim yatırımı' yapmakla suçladı.

AK Parti hükümetinin, yıllardır dile getirdikleri 'sağlık hizmeti için nüfus cüzdanı yeter' talebini görmezden geldiğini; ancak bunu seçim döneminde hayata geçirmeyi tercih ettiklerini savunan Gürsoy, 'İktidara geldiği günden bu yana sağlık hizmetlerini piyasa koşullarına terk etmek için önünde en büyük engellerden biri olarak gördüğü, 'sağlık ocaklarını' ortadan kaldırmak için uğraşan AK Parti iktidarının, seçim öncesi bir taktik anlayışla kendi başlattığı uygulamayı kaldırmakla övünmesi, indirim öncesi zam yapıp, ardından fiyatları düşüren, basit bir 'manifaturacı tüccar' anlayışından ibarettir.' dedi. Gürsoy, AK Parti'yi 'ucuz seçim oyunları' yapmakla suçladı.

Sağlık ocakları ücret almıyor

Sağlık Bakanlığı önceki hafta yayımladığı bir genelgeyle 2 Temmuz 2007 tarihinden itibaren sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı merkezleri, aile planlaması merkezleri, verem savaş dispanserleri ve toplum sağlığı merkezlerinde sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara ücretsiz muayene olma imkanı sağladı. Buna göre vatandaşlar birinci basamak sağlık kuruluşlarına nüfus cüzdanlarıyla başvurabiliyor. Vatandaşlardan muayene ve tahlil parası istenmiyor. Ancak bu hastaların ilaçlarını kendilerinin alması gerekiyor. Öte yandan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyeleriyle yeşil kartlı vatandaşların sağlık ocaklarına eskiden olduğu gibi sağlık karneleriyle müracaat etmeleri gerekiyor. Bu kişilerin sağlık harcamaları bağlı olduğu, sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmaya devam ediyor.

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın