KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Yılmaz: başkanlık sistemi istikrar için önemli

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'ni (ASKON) ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başkanlık sisteminin istikrarı sistem garanti eden bir yönetim modeli olduğunu söyledi.

Yılmaz: başkanlık sistemi istikrar için önemli
27 MART 2015 CUMA 02:26
0
1221
0
AA aa

 Başkanlık sisteminin istikrarı garanti eden bir yönetim modeli olduğunu belirten Bakan Yılmaz: “Bir taraftan demokratik bir şekilde parlamentomuzu güçlendirirken, denge mekanizmalarını kurarken, bir taraftan da yönetimde istikrarı sistem olarak garanti etmemiz lazım. Bugün hükümetimiz ve partimiz güçlü olduğu için sistemin zaaflarını pek görmüyoruz. Ama bu her zaman böyle devam etmeyebilir. Dolayısıyla bizim sistemi çok daha sağlık bir zemine oturtmamız gerekiyor. Yani siyasi istikrar ekonomik gelişmenin de olmazsa olmazıdır” dedi.

Başkanlık sisteminin Türkiye'nin kalkınmasına büyük bir güç vereceğini de sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz: “Başkanlık sistemini şahıslar ve isimler bazında tartışmıyorum. Bir sistem olarak söylüyorum. Bunu içeride bazen yanlış bir şekilde topluma aksettirenler var. Başkanlık sistemini farklı bir şeymiş gibi anlatanlar var. Halbuki başkanlık sistemi demokratik bir sistemdir. Bugün demokratik dediğimiz ileri dediğimiz birçok ülkede de fiilen işleyen bir sistemdir. Dolayısıyla bizde de bunun olmasını arzu ediyoruz. Parti olarak da politikamız bu şekildedir. Bunun için hakımızın desteğine ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki başkanlık sistemi çözüldükten sonra parlamento da daha güçlü halde gelecek" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA ANAHTARLI GÖNDERME

İktidara gelmesi halinde emekliye yılda iki maaş ikramiye vereceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da göndermelerde bulunan Bakan Yılmaz: “Son 12 yılda Türkiye şunu çok iyi öğrendi. Türkiye reform yaparak kendisini yenileyerek başarılı oluyor. Popülist ve gündelik politikalarla bir yere gidilmiyor. O an için insanlara şirin görüneyim diye söylenen sözlerin ülkemizi geçmişte ne tür sıkıntılara soktuğunu hepimiz biliyoruz. İnsanlara iki anahtar vereceğim diyenlerin sonuçta var olan anahtarları da insanımızın elinden aldığını biliyoruz” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ SONUNDA FARKLI BİR TÜRKİYE OLACAK

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bakan Cevdet Yılmaz: “Çözüm süreci birçok boyutu ile tartışılabilir. Elbette çok boyutlu bir süreçtir. İnşallah bu silahlar bırakılır ve artık gündemimizden tamamen düşmüş olur. Kimin ne söyleyeceği varsa gelir demokratik ortamda ifade eder. Türkiye artık o ortama ulaşmıştır. Ancak şununda altını çizmeliyiz. Kim demokratik usullerin dışına çıkarsa kim şiddete başvurursa onun da karşısında dimdik durma durumundayız. Ve hiçbir şekilde bu konularda taviz vermeyiz. Dolayısıyla bir tarafta kamu düzenini sağlayacağız bir taraftan da demokrasimizi ilerletmeye devam edeceğiz. Çözüm süreci bu yönleri ile kararlı bir şekilde devam edecek. Çözüm süreci aynı zamanda refah sürecidir. Ekonomik kaynaklarımızı boş yere yıllarca çarçur ettik. Güvenlik harcamalarına giden o kaynaklar ekonomiye akmış olsaydı bugün çok daha farklı bir güneydoğu ve Türkiy

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın