KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Yılmaz: binanın nerede olduğunun bir önemi yok

FKA Bingöl Yatırım Ofisi yeni hizmet binası açılışına katılan Bakan Yılmaz, Bölge Müdürlüğü binasının Malatya’da bulunmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi: “Bölgeye ait binanın bir ilde olması demek daha fazla faydalanır anlamına gelmez. Örneğin verilere bakıldığında Bingöl daha fazla destek almış durumda. Kim daha çok proje hazırlarsa, kim daha çok gayret sarf eder ise o il daha fazla faydalanır.”

Yılmaz: binanın nerede olduğunun bir önemi yok
24 MAYIS 2014 CUMARTESİ 02:05
0
3336
0
AA aa

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Bingöl Yatırım Destek Ofisi yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından FKA'nın yatırım ofisini inceleyen Bakan Yılmaz, ofis müdüründen brifing aldı.

VALİ TAŞYAPAN: “YATIRIMCIYA TEKNİK DESTEK VERİLİYOR”

Ofiste bir konuşma yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, FKA yönetimi hakkında temel bilgiler vererek, “Ofisimizin görevi aynı zamanda buraya gelecek olan yatırımcılara alt yapı ve teknik destek vermektir. Kalkınma ajanslarımızın programları yürütülürken, bunlara ek olarak Bingöl'e gelecek yatırımları en iyi şekilde yönlendiren arkadaşlarımız var. Hizmetler bu ofiste daha iyi bir şekilde yürütülecek. Kalkınma ajanslarımız ülkemizdeki belli bir boşluğu doldurmuş vaziyettedirler. Bunların daha fazla geliştirilmesi ekonomiye daha katkı yapabilir hale getirilmesi ileriki aşamalarda olacaktır” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ: “BÜYÜK OLSUN HEPİMİZİN OLSUN MANTIĞI OLMALI”

Vali Taşyapan'dan sonra bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Kalkınma Ajanslarının iki temel fonksiyonunun olduğunu ifade ederek, “Bir tanesi bölgenin rekabet gücünü arttırmak, ikincisi ise bölge içi dengesizlikleri azaltmak. İki alan misyonu var kalkınma ajanslarının. Bunu da dikkate alarak, nüfusu daha düşük illerle yüksek illeri eşit ağırlıklı hale getirmek. Bölge içerisinde geri kalmış illere pozitif ayrımcılık yaptık. Karar alma süreçlerini eşit tuttuk. Yeni diğer yaptığımız yeni bir husus, başkanlık rotasyonla değişiyor. Yani Malatya'da aslında binası var. Fakat başkanlık kalkınma ajansı başkanlığı iller arasında dönüşümlü olarak değişiyor. Malatya bölgesinde her yıl bir il başkanlık görevini üstleniyor. Buradaki amacımız bölgesel perspektifle hareket etmektir. Bölgeye ait binanın bir ilde olması demek daha fazla faydalanır anlamına gelmez. Örneğin verilere bakıldığında Bingöl daha fazla destek almış durumda. Kim daha çok proje hazırlarsa, kim daha çok gayret sarf eder ise o il daha fazla faydalanır. Ajansların önemli fonksiyonları yerel yönetimdeki bütün aktörleri bir araya getirip, bu bölge için uzun vadeli hedefler koyuyor, stratejiler belirliyor. Bölgesel ekonomik perspektifi geliştirmemiz lazım. Küçük olsun benim olsun mantığından vazgeçilerek, büyük olsun hepimizin olsun mantığı olmalı. Ajanların ana mantığı da budur. Biz ekonomik bilimlerinden de şunu biliyoruz siz çevre ile birlikte gelişirsiniz çevre ile güçlenirsiniz. Çevre ile birlikte kalkınır iller” ifadelerini kullandı.

FKA GENEL TEŞVİK BELGESİ DÜZENLEYECEK

Ekonomi Bakanlığı ile yapılan protokol ile FKA'nın genel teşvik belgesi düzenlediğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Yeni fonksiyonlar yüklüyoruz ajanlarımıza Ekonomi Bakanlığımız ile bir protokol yaptık artık genel teşvik belgelerini kalkınma ajanslarımız düzenliyor. Ankara'ya yatırımcı gidip genel teşvik belgesi düzenlemiyor. Ayrıca yatırımları izleme fonksiyonu da verdik Fırat Kalkınma Ajanslarımıza. Teşvik belgesi almış bir yatırımcı varsa bunun gerçekleşip gerçekleşmediğini, saha yansımasını kalkınma ajansımız uzmanları gidip yerinde inceleyip bu işlevi de yerine getiriyor. Bu çok önemli fonksiyon ileri zamanda daha gelişecek” dedi.

“AJANSLARIMIZ AB FONLARINI KENDİ BÖLGELERİNE ÇEKTİLER”

Konuşmasında Avrupa Birliği ile müzakereler yürütüldüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi, “Bugüne kadar hep kendi bütçemizden kaynak verdik. Ajansların şöyle bir faydası var. Yeterince proje hazırlanmadığı için Avrupa Birliği'nden yeterince fon çekemiyor bazı bölgeler. Ajanslarımız burada devreye girdi değişik kanallarla projeler hazırladılar ve Avrupa Birliği fonlarını da kendi yörelerine çektiler. Önümüzdeki süreçte bunu daha da geliştirmeyi ön görüyoruz. Aracı kurum dediğimiz bir hale getirmeyi ön görüyoruz Fırat Kalkınma Ajanslarımızı. Belli programları doğrudan ajanslar üzerinden yürütmek gibi bir müzakereyi şuanda Avrupa Birliği Komisyonu ile yürütüyoruz. O sonuçlanırsa yeni bazı roller yükleyeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.06.2025
16:56
Baraç`tan liyakat eleştirisi!
Baraç'tan liyakat eleştirisi!
Türkiye'nin en derin sorunlarından birinin kamu yönetimindeki liyakatsizlik olduğunu belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç: 'Kurumlarda vasıflı değil, sadakat gösteren kişiler tercih ediliyor. İş bulamayan gençler ya başka ülkelere umut bağlıyor ya da uyuşturucu gibi çıkmazlara sürükleniyor' dedi.
04.06.2025
16:44
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de kan bağışı alacak
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de kan bağışı alacak
Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelecek olan 'Kan Bağışı Tırı', 12-29 Haziran 2025 tarihleri arasında Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 10:00-19:00 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.06.2025
16:16
Bingöl`deki su sıkıntısı için Bakan Kurum`dan yanıt istedi
Bingöl'deki su sıkıntısı için Bakan Kurum'dan yanıt istedi
Bingöl'deki su sıkıntısı ve yaşanan kesintilere ilişkin iki ayrı yazılı soru önergesi veren DEM Parti Bingöl Milletvekili Hülakü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan yanıt istedi. İşte yanıtı istenen o sorular;
04.06.2025
15:41
Özel sektör Dikkat! Elden ödemeye yeni düzenleme!
Özel sektör Dikkat! Elden ödemeye yeni düzenleme!
Çalışan ve işverenleri yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Ücret, prim, ikramiye gibi ödemelerin elden yapılabileceği işçi sayısında değişikliğe gidildi. İşte detaylar...
04.06.2025
15:10
Tahliyeler ne zaman, kimler çıkacak?
Tahliyeler ne zaman, kimler çıkacak?
10. yargı paketi ile birlikte cezaevlerinde tahliye hevesi yaşanıyor. Yeni yasayla birlikte 20 bin mahkûmun dışarı çıkacağı tahmin ediliyor. Peki kimler tahliye edilecek, tahliyeler ne zaman başlayacak, Kurban Bayramı'na yetişecek mi? İşte son bilgiler:
04.06.2025
15:00
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın