Yılmaz: 'Birlik beraberlik içerisinde geleceğe yürümeye devam edeceğiz'
Bingöl'de cami açılışına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bu milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliğinin de çok güzel bir nişanesidir. Gönlümüz, tarihimiz ve geleceğimiz bir. Birlik beraberlik içerisinde geleceğe yürümeye devam edeceğiz' dedi.
Programları icabı Bingöl'e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hisarcıklıoğlu Cami'nin açılışına katıldı. Açılışa Yılmaz'ın yanı sıra, Vali Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Türkiye Sanayi Odaları Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bir deprem olduğunda camilerdeki insanlarımızın canı riske girecekti. Müftümüz bir çalışma yaptırdı. 10 cami yıkılarak yeniden inşa edildi. Çeşitli bakanlıklar ve hayırseverlerin destekleri oldu. Hisarcıklıoğlu ailesi bizimde bu çorbada tuzumuz olsun dedi. TOBB bütçesinden değil, kendi şahsı varlıklarından böyle bir hayır işi yapalım dedi. Aslında bu milletimizin birliği, beraberli ve kardeşliğinin de çok güzel bir nişanesidir. Gönlümüz, tarihimiz ve geleceğimiz bir. Birlik beraber içerisinde geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Bu yönüyle de çok anlamlı bir hayır işi olduğunu ifade etmek istiyorum. İlim adamları ve alimlerimiz daha iyi bilirler. Defterinin açık kalması diye bir hadise var. İşlediğiniz sevapların bir kısmı başlayıp bitiyor. Bir kısmı da sürekli bir şekilde size bir mükafat getirmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de böyle eserlerdir. Bu eser durduğu sürece, insanlar gelip ibadet ettiği sürece Hisarcıklıoğlu ailesinin sevap defteri açık kalmaya devam edecek” diye konuştu.
Reisim hoş geldin seninle gurur duyuyorum memleketime pozıtıf ayrımcılık istiyorum.hangi şehirin cumhurbaşkanı Yardımcısı olsa her gün paylaşırlar bizimkiler bingöle geldiğinde seni paylaşıyorlar genelde öyle yani
@Misafir Kullanıcı Tıp fakültesini kurdular diyelim, akademik kadro nasıl oluşturulacak? 20-30 yıllık tıp fakültelerinde bile birçok branşta öğretim üyesi eksikliği var.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın