KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Yılmaz: devletle birlikte vatandaş da yatırıma yöneldi

Kırsala yapılan kamu yatırımlarıyla bugün köylerin artık şehirlerden farksız olduğunu belirten Bakan Yılmaz: “Devlet yatırım yaptıkça, kamu yatırım yaptıkça, vatandaş da yatırım yapmaya başladı” dedi.

Yılmaz: devletle birlikte vatandaş da yatırıma yöneldi
26 MART 2014 ÇARŞAMBA 07:08
0
1796
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün merkeze bağlı Çiris, Ortaköy, Şaban, Yelesen, Dikme ve Kırkağıl köylerini ziyaret etti.

“KÖYDES İLE KIRSAL ALANDA ADETA BİR DEVRİM YAŞANDI”

Dikme köyüne gittiği sırada yapılan yol çalışması nedeniyle araçtan inerek yaklaşık 2 kilometre yürüyen Yılmaz, dik bir yamaçtan aşağı indiği sırada, çok güzel bir traking yaptıklarını söyledi.

Köydeki ziyaretin ardından Kırkağıl köyüne geçen Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, köyleri ziyareti sırasında kırsal alandaki faaliyetleri ve projeleri de görme imkanı bulduklarını, 2005 yılından sonra uygulamaya koydukları KÖYDES ile kırsal alanda adeta bir devrim yaşandığını belirtti.

Eskiden ulaşılamayan, gidilemeyen köylere şimdi rahatlıkla ulaşabildiğini ifade eden Yılmaz: “İçme suyu meseleleri çözüldü, kanalizasyon, sulama suyu gibi meseleler, işte haberleşme sistemleriyle ilgili konulara artık daha ağırlık vermeye çalışıyoruz, mevcut kalan eksikliklerimizi gideriyoruz” dedi.

“KIRSAL ALANDA DA ARTIK ŞEHİRDEN FARKSIZ DEĞİL”

Kırsala yapılan kamu yatırımlarıyla bugün köylerin artık şehirlerden farksız olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi: “Devlet yatırım yaptıkça, kamu yatırım yaptıkça, vatandaş da yatırım yapmaya başladı. Geçmişte toprak, çamur evler vardı, bugün betonarme evlere oldukça da iyi planlı evlere doğru gidişi söz konusu. Kırsal alanda da artık şehirden farksız değil, birçok hizmeti vatandaşımız alabiliyor. Elektrik, yol ve diğer bir takım kamusal hizmetlerle vatandaş da daha fazla yatırım yapıyor. Ayrıca, kırsal alanda meyveciliğin, hayvancılığın geliştiğini görüyoruz.”

“YATIRIMLAR ZİYARETÇİ SAYISINI DA ARTTIRACAK”

Çözüm süreciyle kırsal alanda daha hızlı gelişmeler beklediklerini ifade eden Yılmaz, bölgede önemli yatırımların gerçekleştirildiğini, kayak tesisinin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Gelecekte çok fazla insanın yöreye güzellikleri görmeye geleceğini, kışın kayak yapacağını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “Hem buralardaki sosyal aktiviteler artmış hem de istihdam imkânları genişlemiş olacak. Yani kırsal alandaki dönüşümlerimiz, yatırımlarımız aralıksız devam ediyor, bundan sonra da inşallah devam edecek. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kanalıyla küçük sulamalara destek vermeye başladık ve son dönemde birçok uygun alanda köylerimizde sulama suyuna da önem veriyoruz. Kapalı sistem şeklinde kullanıyoruz. Hem suyu daha tasarruflu kullanmış hem daha geniş bir alana bir hizmet götürmüş oluyoruz. Bu sulama suyuyla birlikte de hayvancılık ve meyvecilik üretimine destek olacağız.”

Bakan Yılmaz, köy ziyaretlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen “İstişare ve Değerlendirme” toplantısında, partililerle bir araya geldi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın