KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Yılmaz, Gıdada KDV İndirimini Değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, gıda sektöründe KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin dar gelirlileri olumlu etkileyeceğini söyledi.

Yılmaz, Gıdada KDV İndirimini Değerlendirdi
14 ŞUBAT 2022 PAZARTESİ 15:51
41
2183
12
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi modelinde yeni adımları ve enflasyon tedbirlerini açıklamasının ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, değerlendirmelerde bulundu.

Kendi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Yılmaz,  2021 Aralık istihdam rakamlarını son derece olumlu bulduğunu söyledi. Gıda sektöründe KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin dar gelirlileri olumlu etkileyeceğini söyleyen Yılmaz, “Gıda sektöründe KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren karar hayırlı olsun. Enflasyon sepetinde özellikle dar gelirliler için ağırlığı yüksek olan gıda alanında atılan bu adım enflasyon oranının yanı sıra gelir dağılımını da olumlu etkileyecektir.” İfadelerini kullandı.

Toplam istihdamın 30 milyonu aştığını söyleyen Cevdet Yılmaz, “2021 Aralık istihdam rakamları son derece olumlu. Pandemiden çıkış sürecinde muhtemelen çift haneli olan büyüme 3 milyondan fazla yeni iş imkanı oluşturdu. Toplam istihdam 30 milyonu aştı. Büyüdük de ne oldu diyenlere en güzel cevap!” dedi.

Toplam istihdamdaki dağılıma da değinen Yılmaz, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmeyi şöyle sürdürdü:

“İstihdam artışı hizmetler (2 milyondan fazla) ve sanayi (yaklaşık 700 bin) ağırlıklı. Hizmetlerde istihdam artışı pandemi kısıtlarının kalkması ile hızlı toparlanmanın sonucu. Sanayideki artış ise ihracat ağırlıklı olarak yüksek kapasite kullanımı ile ilişkili.”

“Genç istihdamı ve kadın istihdamında da önemli gelişmeler var. 2022 yılında yüzde 5 büyüme hedefi olan ekonomimiz istihdam dostu büyümeye devam edecek. Yeni yatırımlar, ihracat, tarım ve turizmde canlanma bu süreci destekleyecek.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89429)
16 Şubat 2022 Çarşamba 12:23
Dalga geçmeye devam edin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89425)
16 Şubat 2022 Çarşamba 09:36
Bingöl halkı değerlendirmeyi yapar Sn. Cumhurbaşkanımız inşallah yepyeni yüzler ile gerekeni yapar ilimiz de hizmet görür Ak partiye, Bingöle daha yeni genç isimler gerek hizmet bayrağında. Allah reisicumhura yardım etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89408)
15 Şubat 2022 Salı 15:09
Git tarım kredi diye açtığın markete bak. bir hafta cevize yüzde 90 zam gelmiş, kdv indirimide yansıtılmamış, fiyatlar aynı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89401)
15 Şubat 2022 Salı 08:48
yahu allah aşkına sabah sabah moralimizi bozma. bingölün baş belası.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89399)
15 Şubat 2022 Salı 08:41
herşeye 0- 0 zam yap kimseden ses seda çıkmasın sonra %7 indirim oldu diye sevin...Akıl karı değilsiniz siz ve hükümetiniz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89397)
15 Şubat 2022 Salı 07:47
Son dönem son çırpınışlar gerçi gitmesen daha iyi fazlasıya yükünü almışsınız tek sen degil hepiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89396)
15 Şubat 2022 Salı 00:53
Bu istihdamlar, iş imkanları kimler için geçerli? 2 üniversite bitirdim. 10 yıldır kpssye girip, şartları kapsadığım tüm alımlara başvurdum. Kiminle konuştuysam torpilin yoksa bu iş olmaz laflarını duydum yinede kulak asmadım. Adliye de görevli polis bile adamın yoksa zor diyor. Simdi hangi istihdamdan, iş imkanından bahsediyorsunuz ben size soruyorum? Özel sektörde iş mi kalmadı der gibisiniz! Maşallah referans olayı oralara gelmiş...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89395)
15 Şubat 2022 Salı 00:43
feyzi berdibek nerde ondan da hayat güzel zam yok doğalgaz elektrik ucuz yorumlarını bekliyoruz :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89393)
15 Şubat 2022 Salı 00:27
ABD CHP ve Dış güçler zam yaptı AKP indirim yaptı. İyi ki varsınız siz olmasaydınız ne olacaktı milletin hali
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89390)
14 Şubat 2022 Pazartesi 23:18
Helal bakanim, sayenize elimiz ekmek gordu bolluk gordu. Allah sizleri basimizdan eksik etmesin. Ortaligi karistirmaya calisanlar var onlarda bosbos geziyorlar, is cook para bol isteyen bulur. Yok yag yok ekmek almanyada adamlar ekmek bulamiyor ekmek birak almayi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89414)
15 Şubat 2022 Salı 18:48
@Misafir Kullanıcı Ola madem Almanya da iş yok millet ekmek bulamıyor o halde dönün vatanınıza. Gelin rahat rahar bolluk içinde yasayin. Engel olan mi var? Yoksa Alaman parası tatlı mı geli?
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın