KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Yılmaz, Gıdada KDV İndirimini Değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, gıda sektöründe KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin dar gelirlileri olumlu etkileyeceğini söyledi.

Yılmaz, Gıdada KDV İndirimini Değerlendirdi
14 ŞUBAT 2022 PAZARTESİ 15:51
41
1998
12
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi modelinde yeni adımları ve enflasyon tedbirlerini açıklamasının ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, değerlendirmelerde bulundu.

Kendi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Yılmaz,  2021 Aralık istihdam rakamlarını son derece olumlu bulduğunu söyledi. Gıda sektöründe KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin dar gelirlileri olumlu etkileyeceğini söyleyen Yılmaz, “Gıda sektöründe KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren karar hayırlı olsun. Enflasyon sepetinde özellikle dar gelirliler için ağırlığı yüksek olan gıda alanında atılan bu adım enflasyon oranının yanı sıra gelir dağılımını da olumlu etkileyecektir.” İfadelerini kullandı.

Toplam istihdamın 30 milyonu aştığını söyleyen Cevdet Yılmaz, “2021 Aralık istihdam rakamları son derece olumlu. Pandemiden çıkış sürecinde muhtemelen çift haneli olan büyüme 3 milyondan fazla yeni iş imkanı oluşturdu. Toplam istihdam 30 milyonu aştı. Büyüdük de ne oldu diyenlere en güzel cevap!” dedi.

Toplam istihdamdaki dağılıma da değinen Yılmaz, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmeyi şöyle sürdürdü:

“İstihdam artışı hizmetler (2 milyondan fazla) ve sanayi (yaklaşık 700 bin) ağırlıklı. Hizmetlerde istihdam artışı pandemi kısıtlarının kalkması ile hızlı toparlanmanın sonucu. Sanayideki artış ise ihracat ağırlıklı olarak yüksek kapasite kullanımı ile ilişkili.”

“Genç istihdamı ve kadın istihdamında da önemli gelişmeler var. 2022 yılında yüzde 5 büyüme hedefi olan ekonomimiz istihdam dostu büyümeye devam edecek. Yeni yatırımlar, ihracat, tarım ve turizmde canlanma bu süreci destekleyecek.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89429)
16 Şubat 2022 Çarşamba 12:23
Dalga geçmeye devam edin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89425)
16 Şubat 2022 Çarşamba 09:36
Bingöl halkı değerlendirmeyi yapar Sn. Cumhurbaşkanımız inşallah yepyeni yüzler ile gerekeni yapar ilimiz de hizmet görür Ak partiye, Bingöle daha yeni genç isimler gerek hizmet bayrağında. Allah reisicumhura yardım etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89408)
15 Şubat 2022 Salı 15:09
Git tarım kredi diye açtığın markete bak. bir hafta cevize yüzde 90 zam gelmiş, kdv indirimide yansıtılmamış, fiyatlar aynı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89401)
15 Şubat 2022 Salı 08:48
yahu allah aşkına sabah sabah moralimizi bozma. bingölün baş belası.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89399)
15 Şubat 2022 Salı 08:41
herşeye 0- 0 zam yap kimseden ses seda çıkmasın sonra %7 indirim oldu diye sevin...Akıl karı değilsiniz siz ve hükümetiniz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89397)
15 Şubat 2022 Salı 07:47
Son dönem son çırpınışlar gerçi gitmesen daha iyi fazlasıya yükünü almışsınız tek sen degil hepiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89396)
15 Şubat 2022 Salı 00:53
Bu istihdamlar, iş imkanları kimler için geçerli? 2 üniversite bitirdim. 10 yıldır kpssye girip, şartları kapsadığım tüm alımlara başvurdum. Kiminle konuştuysam torpilin yoksa bu iş olmaz laflarını duydum yinede kulak asmadım. Adliye de görevli polis bile adamın yoksa zor diyor. Simdi hangi istihdamdan, iş imkanından bahsediyorsunuz ben size soruyorum? Özel sektörde iş mi kalmadı der gibisiniz! Maşallah referans olayı oralara gelmiş...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89395)
15 Şubat 2022 Salı 00:43
feyzi berdibek nerde ondan da hayat güzel zam yok doğalgaz elektrik ucuz yorumlarını bekliyoruz :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89393)
15 Şubat 2022 Salı 00:27
ABD CHP ve Dış güçler zam yaptı AKP indirim yaptı. İyi ki varsınız siz olmasaydınız ne olacaktı milletin hali
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89390)
14 Şubat 2022 Pazartesi 23:18
Helal bakanim, sayenize elimiz ekmek gordu bolluk gordu. Allah sizleri basimizdan eksik etmesin. Ortaligi karistirmaya calisanlar var onlarda bosbos geziyorlar, is cook para bol isteyen bulur. Yok yag yok ekmek almanyada adamlar ekmek bulamiyor ekmek birak almayi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89414)
15 Şubat 2022 Salı 18:48
@Misafir Kullanıcı Ola madem Almanya da iş yok millet ekmek bulamıyor o halde dönün vatanınıza. Gelin rahat rahar bolluk içinde yasayin. Engel olan mi var? Yoksa Alaman parası tatlı mı geli?
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın