KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Yılmaz: hizmeti ihtiyaca göre belirliyoruz

Adaklı ilçesi Afet Konutları Mahallesi Muhtarı Tuncay Direk’in, “Sesini yükseltene hizmet vermiyoruz” iddiasına cevap veren Bakan Yılmaz, azarlamanın söz konusu olmadığını belirterek: “Aksine ‘hizmette önceliklerimizi, sesi yüksek çıkana göre değil, ihtiyaca göre belirliyoruz’ ifadesini kullandım” dedi.

Yılmaz: hizmeti ihtiyaca göre belirliyoruz
04 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 21:05
0
10212
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Adaklı ilçesinde bulunan 170 Afet Konutunda yaşanan susuzluk ve Mahalle Muhtarı Tuncay Direk'in azar iddialarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Adaklı Ziyarettepesi afet konutları mahallesi konutlarının içmesuyunun 2009 yılında yatırım programına alındığını, ancak su kaynağının bulunduğu bölgenin İller Bankasınca projelendirilmesine rağmen Güngörsün Mahallesinin ihtilafları nedeniyle bir türlü ihalesi yapılamadığını, bu nedenle içmesuyu sondaj kuyusu açıldığını ve ENH nakil hattının tamamlanarak hizmete sunulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ayrıca 2013 yılı yatırım programı kapsamında söz konusu afet konutlarının ada içi yol ve istinat duvarları için 390 bin TL ödenek harcandığını, bu süreçte Adaklı Belediyesi tarafından su kaynağının bulunduğu bölgenin kamulaştırma işlemlerinin büyük zorluklarla aşılarak İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından işin projesinin onaylandığını, Adaklı Ziyarettepesi afet konutları mahallesi içmesuyu işinin İller Bankası Genel Müdürlüğünde ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Yıllardan beri ihmal edilmiş Adaklıya hizmet götürme yarışında birinci olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, vatandaşı yanıltıcı ifadelerde bulunmaktan kaçınmak gerektiğinin altını çizerek, Adaklı Afet Konutları Mahallesi muhtarının yapmış olduğu gerçeği tam olarak yansıtmayan açıklamalarından duymuş olduğu üzüntüyü ifade etti.

MUHTARA CEVAP

Adaklı ilçesini ziyareti sırasında, Adaklı Afet Konutları Mahallesi Muhtarının sesini yükselterek konuşmasına rağmen kendisini samimiyetle dinlediğini, kendisini azarlama gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, ‘sesini yükseltene hizmet vermiyoruz' gibi bir açıklamada bulunmadığını, aksine “hizmette önceliklerimizi, sesi yüksek çıkana göre değil, ihtiyaca göre belirliyoruz” şeklinde ifadede bulunduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz açıklamasında ayrıca: “bundan önce yaptığımız gibi bundan sonrada bütün köylerimize ve mahallelerimize, önceliklere göre bu mahallemize de hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın