KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

Yılmaz: hizmeti ihtiyaca göre belirliyoruz

Adaklı ilçesi Afet Konutları Mahallesi Muhtarı Tuncay Direk’in, “Sesini yükseltene hizmet vermiyoruz” iddiasına cevap veren Bakan Yılmaz, azarlamanın söz konusu olmadığını belirterek: “Aksine ‘hizmette önceliklerimizi, sesi yüksek çıkana göre değil, ihtiyaca göre belirliyoruz’ ifadesini kullandım” dedi.

Yılmaz: hizmeti ihtiyaca göre belirliyoruz
04 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 21:05
0
10210
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Adaklı ilçesinde bulunan 170 Afet Konutunda yaşanan susuzluk ve Mahalle Muhtarı Tuncay Direk'in azar iddialarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Adaklı Ziyarettepesi afet konutları mahallesi konutlarının içmesuyunun 2009 yılında yatırım programına alındığını, ancak su kaynağının bulunduğu bölgenin İller Bankasınca projelendirilmesine rağmen Güngörsün Mahallesinin ihtilafları nedeniyle bir türlü ihalesi yapılamadığını, bu nedenle içmesuyu sondaj kuyusu açıldığını ve ENH nakil hattının tamamlanarak hizmete sunulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ayrıca 2013 yılı yatırım programı kapsamında söz konusu afet konutlarının ada içi yol ve istinat duvarları için 390 bin TL ödenek harcandığını, bu süreçte Adaklı Belediyesi tarafından su kaynağının bulunduğu bölgenin kamulaştırma işlemlerinin büyük zorluklarla aşılarak İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından işin projesinin onaylandığını, Adaklı Ziyarettepesi afet konutları mahallesi içmesuyu işinin İller Bankası Genel Müdürlüğünde ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Yıllardan beri ihmal edilmiş Adaklıya hizmet götürme yarışında birinci olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, vatandaşı yanıltıcı ifadelerde bulunmaktan kaçınmak gerektiğinin altını çizerek, Adaklı Afet Konutları Mahallesi muhtarının yapmış olduğu gerçeği tam olarak yansıtmayan açıklamalarından duymuş olduğu üzüntüyü ifade etti.

MUHTARA CEVAP

Adaklı ilçesini ziyareti sırasında, Adaklı Afet Konutları Mahallesi Muhtarının sesini yükselterek konuşmasına rağmen kendisini samimiyetle dinlediğini, kendisini azarlama gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, ‘sesini yükseltene hizmet vermiyoruz' gibi bir açıklamada bulunmadığını, aksine “hizmette önceliklerimizi, sesi yüksek çıkana göre değil, ihtiyaca göre belirliyoruz” şeklinde ifadede bulunduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz açıklamasında ayrıca: “bundan önce yaptığımız gibi bundan sonrada bütün köylerimize ve mahallelerimize, önceliklere göre bu mahallemize de hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç:
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın