KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Yılmaz: hizmeti ihtiyaca göre belirliyoruz

Adaklı ilçesi Afet Konutları Mahallesi Muhtarı Tuncay Direk’in, “Sesini yükseltene hizmet vermiyoruz” iddiasına cevap veren Bakan Yılmaz, azarlamanın söz konusu olmadığını belirterek: “Aksine ‘hizmette önceliklerimizi, sesi yüksek çıkana göre değil, ihtiyaca göre belirliyoruz’ ifadesini kullandım” dedi.

Yılmaz: hizmeti ihtiyaca göre belirliyoruz
04 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 21:05
0
10251
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Adaklı ilçesinde bulunan 170 Afet Konutunda yaşanan susuzluk ve Mahalle Muhtarı Tuncay Direk'in azar iddialarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Adaklı Ziyarettepesi afet konutları mahallesi konutlarının içmesuyunun 2009 yılında yatırım programına alındığını, ancak su kaynağının bulunduğu bölgenin İller Bankasınca projelendirilmesine rağmen Güngörsün Mahallesinin ihtilafları nedeniyle bir türlü ihalesi yapılamadığını, bu nedenle içmesuyu sondaj kuyusu açıldığını ve ENH nakil hattının tamamlanarak hizmete sunulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ayrıca 2013 yılı yatırım programı kapsamında söz konusu afet konutlarının ada içi yol ve istinat duvarları için 390 bin TL ödenek harcandığını, bu süreçte Adaklı Belediyesi tarafından su kaynağının bulunduğu bölgenin kamulaştırma işlemlerinin büyük zorluklarla aşılarak İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından işin projesinin onaylandığını, Adaklı Ziyarettepesi afet konutları mahallesi içmesuyu işinin İller Bankası Genel Müdürlüğünde ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Yıllardan beri ihmal edilmiş Adaklıya hizmet götürme yarışında birinci olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, vatandaşı yanıltıcı ifadelerde bulunmaktan kaçınmak gerektiğinin altını çizerek, Adaklı Afet Konutları Mahallesi muhtarının yapmış olduğu gerçeği tam olarak yansıtmayan açıklamalarından duymuş olduğu üzüntüyü ifade etti.

MUHTARA CEVAP

Adaklı ilçesini ziyareti sırasında, Adaklı Afet Konutları Mahallesi Muhtarının sesini yükselterek konuşmasına rağmen kendisini samimiyetle dinlediğini, kendisini azarlama gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, ‘sesini yükseltene hizmet vermiyoruz' gibi bir açıklamada bulunmadığını, aksine “hizmette önceliklerimizi, sesi yüksek çıkana göre değil, ihtiyaca göre belirliyoruz” şeklinde ifadede bulunduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz açıklamasında ayrıca: “bundan önce yaptığımız gibi bundan sonrada bütün köylerimize ve mahallelerimize, önceliklere göre bu mahallemize de hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın