KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Yılmaz: ikinci sıçramaya hazırlanıyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Türkiye son 12 yılda bir atılım gerçekleştirdi. Şimdi bu ikinci sıçramaya hazırlanıyor. 2015 seçimleri ile Türkiye bir anlamda ikinci sıçrama dönemine çok güçlü bir biçimde giriş yapmış olacak” dedi.

Yılmaz: ikinci sıçramaya hazırlanıyoruz
19 EYLÜL 2014 CUMA 07:09
0
1232
1
AA aa

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Ankara iş dünyası ile Ankara'da ki yabancı misyon temsilcilerini bir araya getiren geleneksel ‘ASO Büyükelçiler Resepsiyonu' Etnografya Müzesinde gerçekleşti. Resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve birçok davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, ‘Orta vadeli program çerçevesi ne durumda?' sorusuna: “ Orta Vadeli Program hakkında bir taraftan çalışılıyor. 17 Ekim bütçenin meclise teslim edilmesi gerekiyor. En geç 17 Ekim'de dolayısıyla bu çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Makro ekonomik çerçeve ile ilgili Kalkınma Bankalığı, hazine, Maliye, Merkez Bankası gibi kurumlarımız hep birlikte çalışıyoruz. Bütçe ile ilgili çalışmalar başlamış durumda. Ama bunlar henüz devam eden çalışmalar” cevabını verdi.

CARİ AÇIKTA REVİZYON

Büyüme ve enflasyonda bir miktar revizyon olacağını belirten Bakan Yılmaz: “Cari açıkta da revizyon olacak. Olumlu yönde, bölgemizde birçok istikrarsızlıklar var buna rağmen yüzde 3'ün üzerinde bir büyüme olacak bu sene. İlk yarıda 3.3 gerçekleşti ortalama. İkinci yarıda da yine benzer düzeyde bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

DIŞ TİCARET BEKLENTİLERİ

“Dış ticaret beklentileriniz nedir?” sorusunu ise Bakan Yılmaz: “Dış ticarette daha olumlu bir tablo var. Dış ticaret açığımız tahminlerimizden daha iyi durumda. Yüzde 6'dan daha düşük olabilir bu yıl ki cari açık” şeklinde cevapladı.

Bakan Yılmaz şöyle devam etti: “Orta vadeli programda sadece bu yıl ki tahminleri güncellemiyoruz. Aynı zamanda 2015-2017 tahminlerimizi de güncellemiş olacağız. Enflasyon bizim için önemli inşallah bu yıl da tek haneli rakamlar, ama bunu aşağıya doğru düşürmemiz lazım. Enflasyonda aşağı yönlü bir planlama yapacağız. Enflasyon Türkiye'nin çok önemli bir kazanımıdır. Türkiye'nin son 12 yılda ki en büyük başarılarından biri mali disiplini sağlamış olmasıdır. Yapısal reformlar bizim için çok önemli. Türkiye son 12 yılda bir atılım gerçekleştirdi. Şimdi bu ikinci sıçramaya hazırlanıyor. 2015 seçimleri ile Türkiye bir anlamda ikinci sıçrama dönemine çok güçlü bir biçimde giriş yapmış olacak.”

“2014-2018 yılları arasında 5 yıl süreçte 250 milyar doları bütçeden 100 milyar doları da kamu özel ortaklığından olmak üzere 350 milyar dolarlık bir kamu yatırımı öngörüyoruz” diyen Bakan Yılmaz: “AK Parti iktidarı dönemine baktığımız zaman 450 milyar dolar civarında kamu yatırım yapmış. Ama buna mukabil özel sektör 1,8 trilyon dolar yatırım gerçekleştirmiş. Toplam 2,2 trilyon dolar civarında yatırım yapmışız. Önümüzdeki dönemde yine bunlar ivme kazanarak devam edecek” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zaza Çolig12 (@Misafir_17790)
19 Eylül 2014 Cuma 08:27
Sayın Bakanım! TKDK(Tarımsal Kırsal Kesimi Destekleme Kurumu) neden Bingölümüz de yok? Bingöl ve Dersim(tunceli? hariç tüm çevre illerimizde var, siz Bingöllü bir bakanımız hem de KALKINMA BAKANIMIZ olmanıza rağmen bu kurumu Bingöl ilimize de getirtmeyi düşünüyor musunuz?? hani biraz da bizim bu kırsallar kalkınsaydı, eğer siz bu kurumu en kısa zamanda ilimize getirmezseniz özür dileyerek söylemek zorundayım ki; bu gerçekten sizin için bir utanç olmalıdır sayın bakanım..
22.07.2025
17:34
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, stadyumlardaki protokol tribünlerine girişlerde Taraftar Kart ve elektronik biletlerin zorunlu olacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, 'Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz.' dedi.
22.07.2025
17:32
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Yeni stadyum dendi, tık yok! Yeni sezona giriliyor stadyumun hali içler acısı! Bu gidişle maçları başka ilde oynarsak şaşırmayız! Taraftar ise tepkili!
22.07.2025
17:30
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül`de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül'de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı 2025 Yılı 2. Etap Personel Alımı Eylül'de Başlıyor! 18 Bin Kadroda Hangi Branşlar Var? 18 bin yeni personelin istihdam edileceği alımla ilgili başvuru tarihleri, branş dağılımları ve başvuru şartları sağlık sektöründe kariyer hedefleyen binlerce adayın gündeminde. İşte detaylar…
22.07.2025
17:29
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Müracaatlar elektronik ortamdan yapılacak. Bu belgeye sahip olamayanlar özel eğitim veremeyecek. Kurs, Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce verilecek. Katılımcı şartları ise şöyle;
22.07.2025
17:28
12Bingölspor`da altyapı hazırlığı
12Bingölspor'da altyapı hazırlığı
12 Bingölspor 13 ve 14 yaş altı altyapı takımı seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelere katılan sporcuları ziyaret eden Başkan M. Engin Özturan, 'Asıl hedefimiz alt yapı. 12 Bingölspor şampiyon olur ya da olmaz, bizler kalırız ya da kalmayız ama asıl önceliğimiz bu saatten sonra kendini sürdürebilen ve sürekli oyuncu yetiştiren altyapı' ifadelerini kullandı.
22.07.2025
17:27
Bingöl`de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl'de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl karayolu kenarında 20 yıl önce çanta içinde beze sarılı halde bulunan faili meçhul bebek cesedi olayını aydınlatan Jandarma ekibine, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta tarafından başarı belgesi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın