KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Yılmaz: 'kalkınma bir zaza'ya teslim edildi

Eğer ayrımcılık olsaydı, Türkiye'nin kalkınması bir Zaza'ya teslim edilmezdi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de ayrımcılık yapıldığı iddialarının yersiz olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, memleketi Bingöl'de, 'Eğer ayrımcılık olsaydı bizler o noktaya gelemezdik, Türkiye'nin kalkınması bir Zaza'ya teslim edilmezdi.' açıklaması yaptı. Kürtçe ve Zazacayı geçmişte CHP'nin yasakladığını belirten Yılmaz, kendilerinin ise TRT'de Kürtçe kanal açtıklarını dile getirdi.

Yılmaz: `kalkınma bir zaza`ya teslim edildi
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 13:29
0
2715
5
AA aa

- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl'de seçime hazırlanıyor. AK Parti'nin 3 milletvekilinin tamamını kazandığı 2007'deki başarıyı tekrarlayacağı görüşündeki Yılmaz, yüksek tempoda gece gündüz köy köy dolaşıyor. Ankara'nın yolunu unutan Yılmaz, Bingöl'ün yanı sıra Elazığ, Tunceli gibi şehirlerde de aktif olarak çalışarak açılış ve toplantılara katılıyor. Bingöl'ün çıtasının yüksek, istikrardan yana bir şehir olduğunun altını çizen Bakan Cevdet Yılmaz, şehirde, partisinin yüzde 72'lik oy oranını artırma konusunda iddialı. Yılmaz, "Önümüzdeki seçimlerin şampiyonu Bingöl olacak." diyor.

Devlet Bakanı Yılmaz, memleketi Bingöl'de Zaman'a 12 Haziran seçimlerine ilişkin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Mevcut kazanımların korunması gerektiğini dile getiren Bakan Yılmaz, önümüzdeki dönemde anayasa değişikliği başta olmak üzere daha ileri hamleler yapılacağını kaydediyor. "Bingöllü neden partinize oy versin?" sorusunu ise şöyle cevaplıyor: "Güveni oluşturmak çok zor. Yıkmak ise çok kolay. CHP politikaları ile bir iktidara gelirse kazanımlarımızı kaybederiz. Türkiye ileri değil geri gider. AK Parti olarak temeli attık, kaba inşaatı bitti. Şimdi işçilik zamanı. Yapacağımız daha çok şey var."

Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik 'ayrımcılık yapılıyor' iddialarını da eleştiren Bakan Cevdet Yılmaz şöyle diyor: "Öyle olsaydı, Parlamento'dan iş dünyasına kadar çok sayıda isim Kürt veya Zaza vatandaş olmazdı. Eğer öyle bir şey olsaydı, bizler o noktaya gelemezdik. Türkiye'nin kalkınması bir Zaza'ya teslim edilmezdi." Ayrımcılığın geçmişte dile karşı CHP'nin ürettiği bir zihniyet olduğunu kaydediyor, Kürtçe ve Zazacanın geçmişte yasaklandığını hatırlatıyor Cevdet Yılmaz. Türkiye'nin bugün bambaşka bir manzara ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, TRT'nin 24 saat yayın yapan Kürtçe kanalına atıfta bulunuyor. Şehirdeki istihdam sorununu çözmek için Türkiye'nin önde gelen şirketleriyle görüşen Bakan Yılmaz, eğitim, turizm ve sağlık sektörüne yönelik yatırımların artacağını belirtiyor. Sütaş'ın 100 milyon dolarlık gıda yatırımı bunlardan ilki olacak. Yılmaz'ın açıklamasına göre öncelik sağlık sektörüne verilecek, hastanelerin sağlık standartları yükseltilecek. Bingöl Üniversitesi'ndeki öğrenci sayısı da 3 binden 10 bine çıkacak. Microsoft 'bilişim akademisi' ile 5 bin gence bilgisayar eğitimi verildi. Hedef Bingöl'ü çağrı merkezi üssü yapmak. Kış turizmi kapsamında şehre kayak tesisi kurulacak, kaplıcalara ağırlık verilecek. Kaplıcalar da turizme kazandırılacak.

ERCAN BAYSAL BİNGÖL

kaynak: Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
arko (@Misafir_4742)
01 Haziran 2011 Çarşamba 09:35
Sayın Bakan, siz parlamentoyu ve iş dünyasını bırakında; sizin bakanlığınıza bağlı veya başka bakanlıklarda acaba kaç tane Bingöllü bürokrat var onu söyleyin siz, çünkü ne parlamentoyu ne de iş dünyasını düzenlemek size bağlı bir şey değil. Ayrıca Bingöl halkının dayatması sonucu sizler bakan oldunuz fakat Kalkınma Ajansının merkezini götürüp Malatya'da kurdunuz ve başına da Başka ilden birilerini seçtiniz. Oysa bugüne kadar defalarca bakan ve başbakan çıkaran Malatya'dan çok Bingöl'ün size ihtiyacı vardı. Buda böyle biline...Saygılar.
azij12 (@Misafir_4725)
31 Mayıs 2011 Salı 00:23
Microsoft 'bilişim akademisi' ile 5 bin gence bilgisayar eğitimi verildi.
İlginç ne zaman acaba? Zaman Gazetesi iyi şişirmiş...
ax (@Misafir_4720)
30 Mayıs 2011 Pazartesi 21:23
ya yapma kadar demogoji gözünü seveyim bakanım. bu laf bana biraz taklit gibi de geldi. geçenlerde maliya bakanı mehmet şimşek de şöyle demişti.' bu ülkede ayrımcılık olsaydı maliye yi bir kürd e teslim ederlermiydi.
Erdal Can (@Misafir_4718)
30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:23
Bak ne güzel demiş kalkınma bana emanet diye. Kalkınmadan sorumlusun ya sayın bakanım size bir soru soruyorum; bütün bölge müdürlükleri elazığ ve erzurumda İşkurun işçi alım ilanlarında adres şartını getirmesi ve bingöllü gençlerin sadece bingölde açılacak kadrolara başvurabilmesi bingölün kalkınmanın temsilcisi olarak sizi ne kadar ilgilendiriyor. Bütün bölgeler elazığda bingöllü bir genç işe nasıl yerleşebilecek adres şartı varken ?
yeşil bayraklı (@Misafir_4708)
30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:47
ben onu bunu anlamam arkadaş size oy veriyorsak eğer zazaların ve kürtlerin kültürel ve eğitim konularında da dev projeler üretmelisiniz. zazaca ve kürtçenin okullarımızda ilk etapta seçmeli dersler olarak okutulmaları şarttır. ne kadar demokratik bir tükiye olursa o kadar hızlı bir şekilde terör ve şiddet olayları da inşallah son bulur. ama efendim kalkınma bir zazaya emanet edilmiş tamam iyi güzel de diğer haklarımızı da istiyoruz. pkk ve bdp eylemlerini ki çoğu haksız azını bile haklı çıkartmamak lazım ve en önemlisi de halkımıa hizmt istyrz
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın