KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Yılmaz: 'Müzenin takipçisi olacağız'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de müze kurulması için haklı talepler olduğunu söyleyerek, konunun takipçisi olunacağını söyledi.

Yılmaz: `Müzenin takipçisi olacağız`
22 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ 21:00
19
3064
10
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesinde bulunan Sebeterias Kalesinin gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar, kamuoyunda büyük heyecan uyandırdı. Urartu dönemine ait olduğu düşünülen kalenin bulunduğu alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1'inci derece tarihi sit alanı olarak tescillendi. Sebeterias Kalesinin geçmişine ilişkin kesin bilgiler edinmeyi sağlayacak sondaj çalışmaları geçtiğimiz hafta başladı. Murat Nehrinin kenarında yer alan kalede çalışmalar devam ederken, kamuoyunda Bingöl'de müze kurulması yönünde çağrılar yapıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Bingöl'de müze kurulması için haklı talepler olduğunu belirterek, Kültür Turizm Bakanlığı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve yerel yönetimler nezihinde konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Yılmaz'ın paylaşımı şöyle:

“Hizmet için samimi çağrı yapanlara ise saygı duyarız. Bingöl'de yapımı devam eden modern bir kütüphane binamız var. İlimizde müze kurulması içinse haklı talepler dile getirilmektedir. Kültür Turizm Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz ve yerel yönetimlerimiz ile konuyu takip edeceğiz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95031)
24 Ağustos 2022 Çarşamba 11:25
'Elazığ da varya, müze Bingölün neyine...' diyen kişiye:
Elazığ'da müze var ama belli ki o müze kültüründen hiç nasip alamamışsın, seni gidi müzelik seni
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95012)
23 Ağustos 2022 Salı 20:17
Bu müzenin ismi kötülük müzesi olsun ve senin bütün kötülüklerin orada sergilenin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95011)
23 Ağustos 2022 Salı 19:40
Sizler samimi olun halka kulak verin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95009)
23 Ağustos 2022 Salı 19:18
Sayın başkanım siz önce haksız yere aldığınız elemanlara bakında ondan sonra müze kurun yoksa müze için boşta olan akrabalarınız mı bu kadar müze takmışsınız önce adletli olun ondan sonra kurun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95003)
23 Ağustos 2022 Salı 13:02
Bence de takip edin. Takdir ederim sizi. Ama önce Müzelik olmuş eski siyasilerin balmumundan heykellerini yapıp oraya bırakın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94996)
23 Ağustos 2022 Salı 09:35
Müzeye vereceğiniz trilyonlarca parayla kaçtane fakir aile hayatı boyunca kimseye muhtaç olmadan yaşamını surdurur. Bu ülkede bir israf bakanlığı kurulmalı ve başına da Allahtan korkan dürüst tecrübeli biri atanmalı. Ülkenin her neresine bir şey kurulacaksa yada yapılacaksa önce bu israf Bakanlığının onayından geçmeli.Bak bakalım o zamaman ülke nasıl kalkiniyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95023)
24 Ağustos 2022 Çarşamba 05:01
@Misafir Kullanıcı Muzenin neresi israf, el insaf bre cahil. Muze ile aslinda bolgenin cazibesini artirip, turizme katkida bulunuyorsun. Yerli/yabanci turist daha cok gelir Bingol'e guzel bir muze olursa, dolayisiyla bu turistlerin yemesi icmesi kalmasi ulasimi demek bingol halkinin, esnafinin kazanmasi demek. ayrica sanatsal ve kulturel aktivitelerin eserlerin varligi o toplumu huzura erdirir. Neden basit birseyi bile idrak edemiyorsunuz, uzucu boyle tepkiler gercekten.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94995)
23 Ağustos 2022 Salı 09:31
Elazığ da varya, müze Bingölün neyine...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94991)
23 Ağustos 2022 Salı 07:19
hakli talepler mi? haha bunca makam mevki aldin ancak kendi akrabalarini ve adamlarini bir yerlere getirdin, bingol'e dogru durust hizmet edemedin. bingol dogunun en guzel konumlarindan birine sahip, cennet gibi sehir, muthis turizm potansiyeli var (dagcilik, kis turizmi/kayak, kulturel, gastronomi). hala ilimizde bir muzemiz bile yok ve hakli talep diye laga luga ediyorsunuz efendim. ben utanirdim sahsen. biz bingol olarak daha iyisini hak ediyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94987)
22 Ağustos 2022 Pazartesi 22:38
Deva Partisi İl başkanı Mikail beyi tebrik ederim. Cevdet Yılmaz'ın ensesinden hiç ayrılmıyor. Doğru muhalefet doğru işler yaptırır.
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın