KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Yılmaz: samimiyet önemli

HDP'nin çözüm sürecine ilişkin açıklamalarına hükümet kanadından ilk değerlendirme Kalkınma Bakanı Yılmaz'dan geldi. A Haber canlı yayınında konuşan Bakan Yılmaz, açıklamaları sevindirici olarak nitelendirerek, samimiyetin önemine dikkat çekti.

Yılmaz: samimiyet önemli
22 ARALIK 2014 PAZARTESİ 20:08
0
1604
0
AA aa

A Haber'in canlı yayın konuğu olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecini ‘Türkiye'nin hayati bir süreci' olarak değerlendiren Bakan Yılmaz: “Türkiye'nin demokratikleşmesinde, Türkiye'nin refahının artmasında çok önemli bir süreç. Uzun yıllar çok ağır bedeller ödediğimiz sorunlar yaşadık. Bu sorunları aşıp topyekûn bir ülke olarak dünyada çok daha iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Bunun yolu da çözüm sürecinden geçiyor” dedi.

Çözüm sürecini sabote etmek isteyen kesimlerin olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz: “Bu süreçleri provoke etmeye çalışan kesimler var. Bunu bir yaşam tarzı haline getirmiş, mevcut siyaset biçimlerini diyelim bir yaşam tarzı haline getirmiş kesimler var. Bunlardan arınarak gerçekten bu sorunu geride bırakmak biraz da zaman istiyor, sabır istiyor, iyi niyet, samimiyet istiyor; bunları hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

“HUZUR OLMAZSA REFAH ARTMAZ”

Huzur ve güvenin olmadığı ortamda refahın artmayacağına işaret eden Bakan Yılmaz: “demokrasinizi de arzu ettiğiniz noktaya taşıyamıyorsunuz. Daha güvenlik eksenli her şeye bakmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla çözüm süreciyle birlikte Türkiye ben inanıyorum ki prangalarından kurtulacak, çok daha hızlı bir şekilde kalkınacak, gelişecek her bakımdan; sosyal bakımdan, ekonomik bakımdan, uluslararası alanda, her bakımdan çok daha iyi bir noktaya gelecek. Ama bunu istemeyenler de engel olmaya çalışacaklar. Bize düşen görev, bütün bu işe muhatap olan kesimlere düşen görev, çok uyanık olmak, provokasyonlara gelmemek, şiddetten, kavgadan uzak durmaktır” ifadelerine yer verdi.

Sürecin sabırla, gerçekçi bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Yılmaz :”Samimi olmak önemli. Bu mesele biz hep söylüyoruz; konjonktürel bir mesele değil, yani dönemsel bir mesele değil, Türkiye'nin çok yapısal, çok önemli bir meselesi. Dolayısıyla bu konuda biz dönem ne olursa olsun samimi bir şekilde bu çözüm sürecini sonuca erdirmek için gayret etmeye devam edeceğiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın