Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Bingöl'e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düzenlenen iftar programında Bingöllülerle bir araya geldi. Programa Bingöl Valisi Cahit Çelik, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berbidek ve Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan da katıldı.
“Türkiye Yüzyılı'nı İnşa Etmeye Devam Ediyoruz”
Programda konuşan Yılmaz, Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonunun hayata geçirildiğini söyledi.
Bölgedeki gelişmelere de değinen Yılmaz, “Bir taraftan bölgemizde sorunların diplomatik yollarla çözülmesi, çatışmalardan ve savaşlardan uzaklaşılması için her türlü gayreti sarf ederken, diğer taraftan da iç cephemizi kuvvetlendirmeliyiz” dedi.
“Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz”
Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Yılmaz, “Birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirme anlamında terörsüz Türkiye sürecini kararlılıkla yürütüyoruz. İnşallah bu hedeflerimize de ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Ekonomide Enflasyon Vurgusu
Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yılmaz, Türkiye'nin istikrarlı büyüme hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Son dönemde yaşanan küresel gelişmelerin ekonomileri olumsuz etkilediğini ifade eden Yılmaz, savaşlar ve enerji piyasalarındaki gelişmelerin maliyetleri artırdığını söyledi.
Akaryakıtta “Eşel Mobil” Uygulaması
Vatandaşların artan maliyetlerden daha az etkilenmesi için çeşitli tedbirler alındığını dile getiren Yılmaz, akaryakıtta uygulanan Eşel Mobil sistemine değinerek, “100 birimlik bir artış olduğunda bunun yüzde 25'ini vatandaşımızdan, yüzde 75'ini ise devlet olarak biz üstleniyoruz. Böylece akaryakıt fiyatlarının pompaya daha az yansımasını sağlıyoruz” dedi.
Yılmaz, Türkiye'nin bölgesel barış ve ekonomik istikrar için gelişmeleri yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.
Koskoca Cumhurbaşkanı yatdımcısı olmayı Allah nasip etmiş size Cevdet by.Bu fırsat bir daha Bingöl tarihinde ele geçmez.Allah aşkına bu 'ben Türjiyenin tamamından sorumluyum' havasından çıkıp Bingöle ne yaparsanız yapın büyük projeler gerekli.3 büyük şehir arasında ilçe gibi kalmışız.Bırakın okul açılışlarını;Tıp lazım sağlık sorunu var, kentsel dönüşüm,yollar,haserek büyütülsün,termal su drğerlwndirlsin,büyük otel,stadyum,havaalanı büytülsün,
Dünya lideri kimmiş görsünler bilsinler İran İslam Cumhuriyeti emperyalist Siyonistlerin kâfirleri dostu ve maşası olmadı.bir ülke düşünün tersine göç oluyor halkı milleti kenetleniyor, liderleri kendisini ailesini feda ediyor peki ya siz kınamadınız bile
Aşağı Çarşı Sentetik Futbol Sahası, Soyunma Odası ve Çelik Tribün Projesi'nde çalışmalar başladı. Başkan Arıkan'la birlikte bölgede incelemelerde bulunan Vali Çelik, projenin yalnızca bir spor tesisi değil, aynı zamanda geleceğe yapılan güçlü bir yatırım olduğunu söyledi.
28.09.2026
19:19
Akaryakıtta tarihi zam dalgası: Benzin 94 TL'yi aşacak!
1 Ekim 2026 itibarıyla akaryakıtta ÖTV kaynaklı yeni artış bekleniyor. Benzine 12,47 TL, motorine 3,60 TL, LPG otogaza ise 1,48 TL zam öngörülürken, zam nedeniyle 30 Eylül'ü 1 Ekim'e bağlayan gece akaryakıt istasyonlarında hareketlilik yaşanabileceği değerlendiriliyor.
28.09.2026
19:18
Bingöl Üniversitesi'nden TÜBİTAK başarısı: Pestil Üretiminde Yeni Dönem
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Yurt'un danışmanlığında hazırlanan 'Otomatik Pestil Üretim Hattı' projesi, TÜBİTAK TEYDEB 1501 kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje, 2026/1 başvuru döneminde Doğu Anadolu Bölgesi'nden desteklenen tek TEYDEB 1501 projesi olma özelliğini taşıyor.
28.09.2026
19:17
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde devir teslim!
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Polis Başmüfettişi Mehmet Darendeli, düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı. Görevi Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Beyti Kalaycı'dan devralan Darendeli, emniyet personeli tarafından törenle karşılandı.
Bingöl Veteriner Hekimleri Odası'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yasir Gönç, üyelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi. Yeni dönemde mesleki sorunların yanı sıra Bingöl'de hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürülmesi hedefleniyor.
Genç'te İtfaiyeciler Haftası kapsamında itfaiye araçlarının katılımıyla şehir merkezinde konvoy düzenlendi. Genç Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen itfaiye ekiplerinin, 2026'nın ilk 9 ayında 217 vakaya müdahale ettiği bildirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın