KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Yılmaz'a 'yerel yönetim' şikâyeti

ESOB Başkanlığını ziyaretinde esnaf ve şoförlerle bir araya gelen Milletvekili Cevdet Yılmaz'a sıkıntılar aktarıldı. Her sıkıntının altında ‘yerel yönetim' bulunması dikkat çekti

Yılmaz`a `yerel yönetim` şikâyeti
17 HAZİRAN 2008 SALI 10:07
0
1350
0
AA aa
Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Teşkilatı üyeleriyle beraber Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında sıkıntılarını Yılmaz'a aktaran ESOB Başkanı Ali Bayram, özellikle yerel yönetim konusunda bir takım sıkıntıların yaşandığını ve bu sıkıntıların ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.
Bir diğer sorunun ise mesleki eğitime gerekli önemin verilmemesi olduğunu aktaran Bayram, bu konuda yeterince ilginin olmadığını ve mesleki eğitimin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Şu anda önüne gelenin işyeri açtığını ve bunun profesyonellik açısından ciddi sıkıntılar yarattığını vurgulayan Bayram “Ben bunu hep derim. Biz toplum olarak ‘Bilgi Fukarasıyız'. Bizim bu anlamda eğitim almamız şart. Ancak bu şekilde bilinçli toplum oluruz. Mesleki eğitime Bingöl'ün değil tüm Türkiye'nin ihtiyacı var. Sanayi ve Ticaret Bakanımız bu ay içerisinde gelecekti ama programının yoğun olması nedeniyle gelemedi. Tarım alanlarının kanalizasyon suyuyla sulanması sorunu da öteden beri devam ediyor fakat partililerin bu sorunları sadece seçim dönemlerinde görüyor, daha sonra unutuyor.  Biz bunun gerçek çözümünü istiyoruz” dedi.
Ziyaret sırasında hazır buluna şoför esnafları da, Bingöl'de bir takım sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, milletvekilinden bu konuda çözüme yönelik girişimde bulunmasını talep ettiler.
Bingöl'ün, araç trafiğini kaldırmayan bir yapısının olduğunu ve belediyenin bu durumu gidermesi gerektiğini kaydeden şoförler, belediyenin, bu sorunla ilgili kendilerini dinlemeleri gerektiğini, ancak bu şekilde sorunun giderilebileceğini ileri sürdüler.
Her sıkıntının temelinde yerel yönetimin olmasının dikkat çektiği ziyarette aktarılan sorunlara ilişkin görüş beyan eden Milletvekili Yılmaz, bölgede kültürel ve ekonomik yönden önemli bir kesimi oluşturan küçük esnafın, ciddi sıkıntılarının olduğunu belirterek; sanayi bölgelerindeki canlanmayla birlikte diğer kurumlarında bu canlanmadan etkileneceğini ve böylece Bingöl'ün tüketen değil üreten şehir konumuna geleceğini söyledi.
Bu gelişmenin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın yardımıyla gerçekleşebileceğini savunan Yılmaz, Bingöl halkının üzerine düşenin' birlikte ve iyi organize olmuş biçimde yaşamaları' gerektiğini, böylece şehrin kalitesinin artacağını dile getirdi.
 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın