KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Yılmaz'dan 'bomba' tepki!

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’deki bombalı araç olayıyla ilgili Çözüm sürecini işaret etti ve ekledi: “Yazıklar olsun!” Bakan Yılmaz, ODTܒdeki başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyı da sert sözlerle eleştirdi.

Yılmaz`dan `bomba` tepki!
07 EYLÜL 2013 CUMARTESİ 07:46
0
2838
4
AA aa

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl'de patlamaya hazır halde 7 ayrı mutfak tüpüne yerleştirilmiş, demir bilye, çivi ve metal parçalarıyla güçlendirilmiş 200 kilogram patlayıcı ele geçirilmesiyle ilgili görüşlerini twitter'da paylaştı.

“Maharet yıkmak değil yapmak, öldürmek değil yaşatmak, şiddet uygulamak değil konuşarak ikna etmektir” paylaşımında bulunan Bakan Yılmaz: “Bingöl'e, Bingöllülere bomba yüklü araçlar gönderenlere, Bingöl'ün böyle haberlerle gündeme gelmesine neden olanlara yazıklar olsun. Çözüm Sürecini korumak; yaşamı, insanı ve halkın huzurunu esas alan herkesin görevidir” dedi.

ODTÜ'DEKİ BAŞÖRTÜ KRİZİ!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ), sol görüşlü bir grup öğrencinin, yine aynı okulda eğitim gören başörtülü gruba baskı ve hakarette bulunmasının yanı sıra sözlü tacizini ısrarla sürdürmesi kamuoyunda büyük tepki aldı.

Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, bakanlardan STK'lara kadar birçok kesimin hedefinden olan o görüntülerle ilgili olarak görüşlerini twitter'da paylaşan Bakan Yılmaz: “OTDÜ'de yaşananlara tüm demokratlar tavır almalı, sağcı veya solcu, başörtülü veya değil, şu veya bu partiden…” dedi.

Bakan Yılmaz, şu paylaşımlarda bulundu;

  • “Başkalarının yaşam tarzına en çirkin şekilde saldırıp, sonra ‘benim yaşam tarzım tehdit altında' diyenlere ne demeli?”
  • “Bırakın farklı olanı dinlemeyi, bir arada olmaya bile tahammül edemeyenleri hangi yüzle demokrasi ve özgürlükten bahseder?”
  • “ODTÜ'nün demokrat çoğunluğuna hiçbir şekilde affedilmemesi gereken faşizan tavırlı azınlığın kimden cesaret aldığı sorgulanmalı!”
  • “Bu ülkenin öz evlatlarına misafir muamelesi yapma hakkını kimden aldınız ey çağdaş görünümlü zorba gericiler?”
  • “Türkiye'de “solculuk” adıyla düpedüz faşistlik yapanlar, en çok evrensel ölçütlerle solcu olanları üzüyordur herhalde.”
  • “OTDÜ'de yaşananlara tüm demokratlar tavır almalı, sağcı veya solcu, başörtülü veya değil, şu veya bu partiden…” 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mücahit ZAZAOĞLU (@Misafir_15435)
08 Eylül 2013 Pazar 21:42
Bingöl'de hala pkk terör örgütünün faaliyet göstermesinin asıl sebebi Bingöllü siyasetçilerin ve Bingöllü hemşerilerimizin teröre karşı net tavrını koyamamasından kaynaklanmaktadır. Sayın Bakanımızın da ağzından net ifadelerle terörü ve yardım yataklık yapan bdp ve bdp'lileri kınaması lazım ki söyledikleri adrese gitsin.
Sayın Bakanımızın Odtü'deki olaydan dolayı hassesiyetini de tebrik ediyorum.
erol ak (@Misafir_15425)
07 Eylül 2013 Cumartesi 23:08
odtü de başörtülü oldukları için değil yalan ve iftirayla öğrencileri cemaat yurduna çekmeye çalıştıkları için kovuldular
Feyzullah ÇETİN (@Misafir_15416)
07 Eylül 2013 Cumartesi 14:14
Sn. Bakanı yaşanan üzücü olay karşısındaki duruşu ve tutumu için tebrik ediyor, Bu milletin örf ve adetlerine tahammül edemeyen başkalarının hakkına tecavuz edip, kendi hakkının yendiğini söyleyen bu insan taklidi yapan yaratıkları nefretle kınıyorum. Allahın izniyle hepiniz helak olacaksınız Ey Allahın düşmanları....
Feyzullah ÇETİN (@Misafir_15415)
07 Eylül 2013 Cumartesi 14:14
Sn. Bakanı yaşanan üzücü olay karşısındaki duruşu ve tutumu için tebrik ediyor, Bu milletin örf ve adetlerine tahammül edemeyen başkalarının hakkına tecavuz edip, kendi hakkının yendiğini söyleyen bu insan taklidi yapan yaratıkları nefretle kınıyorum. Allahın izniyle hepiniz helak olacaksınız Ey Allahın düşmanları....
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın