KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Yılmaz'dan lys uyarısı

Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, ÖSYM tarafından hafta sonunda yapılacak olan LYS ile ilgili hem öğrencilere hem de ailelere tavsiyelerde bulundu.

Yılmaz`dan lys uyarısı
13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ 01:35
0
1638
0
AA aa

 “İnsan hayatını etkileyen olgulardan biri de sınavlardır" diyen Yılmaz, “İnsanlar sınavlarla karşılaştığında bunun yüce Allah'tan geldiğini düşünmesi gerekir. Çünkü Rabbimiz kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez. Eğer sırtımızdaki yükle imtihan ediliyorsak o yükü kaldıracak iradeyi de bizlere vermiştir. Sırtımızın kamburluğuna bakıp da üzülmeyelim. Çünkü zorluklar ne denli büyük olursa, zafer de o denli büyük olacaktır. Bu yüklerden biri hafta sonu yapılacak sınavlardır. Birçok öğrencinin ve ailenin hayalini süslediği bu sınav, temelde bugüne kadar aldığımız eğitimin bir değerlendirmesi olacaktır. Bu noktadan bakıldığında, sınav kaygısının yersiz olacağı görülür. Bu sınav hayatımızın ne başlangıcı ne de bitişidir” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şöyle devam etti: “İkinci sınava girmeyi düşünen öğrencilerin, puanlarının hesaplanabilmesi için bütün testlerden en az yarım net yapmaları gerekir. Örneğin beş dersten sınava giren sayısal öğrencisinin matematik, Geometri, Biyoloji, Kimya derslerini çok iyi yaptığını fakat Fizik testinden yarım net yapamadığını düşündüğümüzde, bu tür öğrencilerin emeği boşa gidip puanları hesaplanmayacaktır. Bu tür şokları yaşamak istemiyorsak, bütün derslere değer vermeliyiz. Bazı öğrenciler için bir dersin etkisi az olabilir. Fakat öğrencinin farkında olmadığı bu ders, bütün puanlamasını alt üst ederek gireceği bölümü ve hayallerini etkiler. Her öğrenci kendi alanına göre bu süreyi iyi kullanmalıdır. Hangi testten başlayacağını, hangi testle devam edeceğini, deneme sınavlarındaki tecrübesiyle kararlaştırmalıdır. Uyum problemi yaşamamak için sınava gireceğimiz okulu hatta sınıfı bir gün önceden görmeliyiz. Mümkünse bir deneme de çözmeliyiz. Sınav günü her günkü gibi kahvaltımızı yapıp rahat elbiseler giyinmeliyiz. Sınava giderken sınav giriş belgemizi ve kimliğimizi unutmamalıyız. Sınav giriş kâğıdı temiz bir kağıda çıkarılmalıdır. Müsvedde kâğıtların kabul edilmeyeceğini unutmayalım. Sınava en geç yarım saat kala bu belgelerle okulumuzda olalım. İçeri girdikten sonra kendi sınıfımıza gidelim. Sınıfa geldiğimizde herkesin kendi dünyasını yaşadığını fark edeceğiz.”

"HİÇBİR OLUMSUZLUĞU DÜŞÜNMEDEN SINAVA MOTİVE OLMALIYIZ"

Hiçbir olumsuzluğu düşünmeden sınava motive olunması gerektiğini ifade eden Yılmaz"Optiğimizde gereken yerleri işaretlediğimizde ve gözetmen öğretmenlerin kitapçıkları dağıttığında, az da olsa heyecan olacaktır. Bu normaldir. Kitapçığımızı kontrol ettikten sonra başlama ziliyle bütün mazeretleri bir kenara bırakıp, kendimize inanarak soruları çözmeye başlamalıyız. Testlerdeki soruları çözerken sorularla inatlaşmayalım. Çözemediğimiz ya da cevabını net olarak bilmediğimiz soruya işaret atıp geçelim. Bütün soruları gördükten sonra işaret attığımız sorulara tekrar dönebiliriz. Optik forma cevapları her testin sonunda işaretlemek, hem biraz bizleri dinlendirir hem de yanlış işaretlemelerin( kaydırma) önüne geçmiş oluruz."

Yılmaz Konuşmasının devamında, "Sınavdan çıktığımızda başkalarının sınavla ilgili yapmış olduğu yorumları dikkate alıp kendimizi üzmeyelim. Çünkü bu yorumlar sağlıklı değildir. Eğer bir sınav yapılmışsa, hangi testten kimlerin ne kadar yaptığı, hangi alanların zor olduğunu aritmetik ortalamaya bakarak öğrenebiliriz. Bu da standart sapmayı etkileyerek başarı dilimimizi belirleyecektir. Başarı sıralamasını etkileyen diğer faktör ise, eklenecek diploma notu ve ek puanlardır." diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın