KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Yılmaz'dan muhalefete üslup eleştirisi

'Seçim öncesi hiçbir şekilde dile getirmedikleri milliyetçi birtakım söylemleri şimdi çok keskin bir biçimde dile getirme çabası içinde olduklarını görüyoruz' diyen gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, muhalefete üslup eleştirisinde de bulundu; 'Seçmeni suçlayan, depremzede seçmene dahi fatura çıkaran, çok ağır hakaretler eden bir üslup görüyoruz. Bu üslup ülkemizin siyasetine, demokrasisine yakışmıyor. Onları aklı selime davet ediyoruz.'

Yılmaz`dan muhalefete üslup eleştirisi
21 MAYIS 2023 PAZAR 23:13
23
1881
8
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl'deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Seçime dair açıklamalarda bulunan Yılmaz; “Demokratik olgunluk içinde son derece huzurlu bir seçim gerçekleşmiş oldu. Çok çeşitli spekülasyonlar yapanlar olmuştu, çok çeşitli laflar edenler olmuştu. Çok şükür hepsi de mahcup oldular. Ülkemiz uzun bir demokrasi geçmişine sahiptir. Çok köklü seçim tecrübesi olan ülkeler arasındadır. Hukuki çerçevesi belli olan bütün partilerin seçim sürecine sahip çıktığı bir ülkedir. Dolasıyla ufak tefek bazı olaylar dışında huzurlu bir ortamda gerçekleşmiştir” diye konuştu.

“AK Parti olarak hiçbir zaman faturayı millete çıkaran bir parti olmadık”

Yılmaz, “AK Parti olarak hiçbir zaman faturayı millete çıkaran bir parti olmadık. Bir eksik varsa hep kendimize dönüp baktık. Bundan sonra da öyle yapacağız. Milletimiz sağ olsun, var olsun diyoruz. Bize oy versin vermesin bütün milletimizi tebrik ediyoruz. Bu seçimin kazananı demokrasi olacaktır, milletimiz olacaktır. Türkiye'nin istikrarı olacaktır. Cumhurbaşkanımız inşallah ikinci turda bu seçimi kazandığında Türkiye'nin istikrarı devam edecektir. Güçlü ve tecrübeli bir yönetimle Türkiye yoluna devam edecektir” şeklinde konuştu.

“U dönüşleri halkta hiçbir şekilde karşılık görmeyecektir”

Millet İttifakı'nı eleştiren Yılmaz, “Millet İttifakı'na ve aday olan Kılıçdaroğlu'na baktığımız zaman maalesef çok olumsuz tablolar görüyoruz. Karşı tarafa baktığınızda seçmeni suçlayan, depremzede seçmene dahi fatura çıkaran, çok ağır hakaretler eden bir üslup görüyoruz. Bu üslup ülkemizin siyasetine, demokrasisine yakışmıyor. Onları aklı selime davet ediyoruz. Bu yaptıkları ülkemiz adına hepimizi mahcup eden tavırlardır. Bu tavırlarından dolayı özür dilemelerini ve tavırlarından vazgeçmelerini bekliyoruz. Seçim sonrası muhalefetin U dönüşleri yaptığını görüyoruz. Seçim öncesi hiçbir şekilde dile getirmedikleri milliyetçi birtakım söylemleri şimdi çok keskin bir biçimde dile getirme çabası içinde olduklarını görüyoruz. Bu da halka güven veren bir tavır değildir. Bu ani dönüşler halkın aklıyla alay etmek demektir. Halkımız son derece akıllıdır, halkımız kimin ne yaptığını, nerede durduğunu, kimlerle birlikte durduğunu çok iyi görmektedir. Dolayısıyla bu U dönüşleri halkta hiçbir şekilde karşılık görmeyecektir. Tam aksine halkın güvenini daha bir kıracaktır. Özellikle göçmen karşıtı söylemler, halkı adeta tahrik edici söylemler bunlar yakışmıyor siyasetimize. Bu tavırların da kendilerine hiçbir fayda getirmeyeceğini belirtmek isterim” dedi.

“Kendilerinden de özür bekliyoruz”

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Yine seçim akşamı bazı belediye başkanlarının çıkıp gerçek dışı birtakım beyanatlarla halkı yönlendirmeye, tahrik etmeye çalışmalarını da unutmayacağız elbette. Onlar da halkın gözünde güvenlerini kırmışlardır. Kendi kaynaklarında dahi AK Parti ve Cumhurbaşkanımız önde gözükürken çıkıp gerçek dışı beyanlarda bulunmaları onlara da hiçbir şekilde yakışmamıştır. Kendilerinden de özür bekliyoruz hala ama maalesef bir özür de görmedik bugüne kadar. Kısaca şunu söylemek isterim, demokratik olgunluk içerisinde milletimiz üzerine düşeni yapmıştır. 28 Mayıs'ta da yapmaya devam edecektir, buna yürekten inanıyoruz.” İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102134)
23 Mayıs 2023 Salı 07:30
2023 GERÇEK Bingöl Milletvekillerimiz 1.Sıra Feyzi BERDİBEK 2.Sıra Hüsamettin KORKUTATA 3.Sıra Yusuf COŞKUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102133)
23 Mayıs 2023 Salı 05:03
Ankarayi bilmem ama bingolde hic karsiligin yok bunu bilmeni isterim. Bingolde akp oyu 90000 idi. Sayenizde 32000 e dustu. Insallah reis sizi hesaba ceker.. Evet 2 vekil cikardiniz ama guclu oldugunuz icin asla deyil rakiplerinizin zayifligindan cikardiniz..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102127)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 21:02
Bingöl adiyaman Maraş Urfa buralar insanın memleketi olunca söylemeye utanıyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102120)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 11:53
U Dönüşü Dediğinizde Acaba En Çok Hangi Parti Akla Gelir.?.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102117)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 09:16
Maşallah. Ak Parti Çok aklı selim bir parti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102115)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 08:23
Uslup denince aklıma akp ve mhp geliyor. Maaşallah maşallah!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102114)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 06:10
Seni vallahi billahi gormek istemiyoruz sen bi kenarda bekle yahu. 5 tane oyun yok reis sayesinde 15 yil vekilik yaptin sen.. Git git git.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102113)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 00:48
Sayin bakanım bingol de meclise en çok yakışanlardansiniz çok araniyorsunuz çok
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın