KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Yılmaz'dan saldırıya sert tepki

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, dün gece Bingöl'de polise yapılan silahlı saldırıya sert tepki göstererek, 'Bu tip saldırılar Bingöl halkını korkutamaz, sindiremez' dedi.

Yılmaz`dan saldırıya sert tepki
17 MAYIS 2011 SALI 07:57
0
3007
0
AA aa

Önceki gün akşam kimliği belirsiz kişilerce devriye gezen polis otosuna yapılan silahlı saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bir insanın canının bütün siyasetin, ideolojinin ve bütün çalışmanın üstünde olduğunu, bu tür hadiselerin ne çalışmalarını, ne de Bingöl'ün gelişimi etkilemeyeceğini söyledi.

Silahlı saldırı sonucu yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, bu tür üzücü hadiselerin huzur ve güvenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Terör saldırıların herkes tarafından topyekun lanetlenmesi ve kınanması gerektiğini anlatan Bakan Yılmaz, "Dün akşam saatlerinde Bingöl'de bir polis memuru kardeşimiz, silahlı saldırı sonucu yaralandı. Çok şükür ölümlü bir hadise olmadı. İnşallah en kısa sağlığına kavuşur ve görevine devam eder. Bütün Bingöl halkına, emniyet camiasına geçmiş olsun diyorum. Tabi bu üzücü hadiseler, huzur ve güvenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bir insan canı, bütün siyasetin, ideolojinin, bütün çalışmanın üstündedir. İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı en aziz varlıktır, en şerefli varlıktır. Ona yönelik yapılan her türlü haksızlık, her türlü saldırı toplum tarafından topyekun lanetlenmeli, kınanmalıdır ve dışlanmalıdır" dedi.
Bingöl halkının bu tür hadiselerle sinmeyeceğini, korkup ürkmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, "Bingöl halkının huzurunu kaçırmaya çalışanlar, bunu çok iyi bilmesi lazım ki, Bingöl halkı bu tür hadiselerle sinmez, korkmaz, ürkmez, çekinmez. Bir demokratik süreç yaşıyoruz. Demokratik süreç içerisinde herkes hür vicdanıyla, özgür iradesiyle, aklıyla neyi faydalı görüyorsa, neyi bu toplumun yararına görüyorsa onun peşinde gitmeye devam eder. Tabi güvenlik güçlerimiz olayla ilgili incelemelerini devam ettiriyorlar. Ayrıntılar netleştikçe kendileri izah ederler. Bizim en büyük temennimiz, bir an önce bu faillerin yakalanması ve cezalarını görmeleridir. Bu hadiselerin hiçbir şekilde ne bizim çalışmalarımızı, ne de Bingöl'ün gelişimini, gidişatını etkilemeyeceğini de özelikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın