Bayram münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Özel zamanları fırsat bilerek; sevgiyi, paylaşmayı, dayanışmayı, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmayı, bayramla gelen barış iklimini her gün yaşatmamız gerekiyor dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış temennilerini aktaran Bakan Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna geldik ve Bayramı idrak ediyoruz. Allah oruçlarımızı, hayırda yarışanların hayrını kabul etsin. Bayrama erişenlerin bayramını tebrik ediyorum, erişemeyenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bayramlar insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, kardeşlik, akrabalık, komşuluk ve dayanışma duygularını arttıran, gönül dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel zamanlardır. Millet olarak bu özel zamanları fırsat bilerek; sevgiyi, paylaşmayı, dayanışmayı, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmayı, bayramla gelen barış iklimini her gün yaşatmamız gerekiyor. Ramazan Bayramının, bütün Müslümanların gönlünde birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, merhamet, sevgi ve saygının yerleşmesine vesile olacağı inancımla tüm İslam Âleminin, Milletimizin ve Bingöllü hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutlar, selam ve saygılar sunarım.”
Barış,kardeşlik ve sevgi.Bunlar toplumları ayakta tutan temel unsurlar.Bunu söyleyen sayın Bakan birazcık ta aynı duyguları kendınde arasın.Var mı? acaba.Kesinlikle yok diyorum.Çünkü kin ve nefreti henüz silemeyen bakanın bizzat kendisi.Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir.Ancak iyilik ve insanlık kalıcıdır.Kendisine bir insanın bunalıma girdiği,intihara bile kalkışabileceği söylendiğinde;hiç tereddütsüz intihar etsin diyebilen bizzat Bakanın kendisidir.Hafızasını yoklarsa bulur sanırım.Bayramın Hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim.
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın