Sumud Filosunun çabalarını yürekten selamladığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'O Sumud Filosuna binenler insanlığın ortak vicdanının tercümanı oldular. Ellerinde bir silah yok. Sadece orada açlığın bir silah olarak kullanıp, bebekleri ve sivil halkı katleden bir yönetim karşı bir duruş sergiliyorlar' dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, programları kapsamında Bingöl'e geldi. İlk olarak Bingöl Üniversitesi akademik yıl açılışına katılan Yılmaz, açıklamalarda bulundu.
Dünyanın en gelişmiş teknoloji ve bilimlerine sahip toplumların en büyük katliamlarına imza atabildiğini aktaran Yılmaz, "Demek bilgi ve teknoloji tek başına yetmiyor. Bilim ve teknolojiyi erdemle, ahlakla, adaletle buluşturmadığınız sürece bu bilim ve teknoloji zulüm aracına dönüşebiliyor. İnsanlara daha çok zulüm ve eziyet etmenize bir araç haline dönüşebiliyor. Dolasıyla biz hem donanımlı hem de erdemli nesiller yetiştirmek zorundayız. İkisini bir arada yapmak durumundayız. Bunu yapmadığımız sürece Gazze'de gördüğümüz manzaralar karşısında kalırız. Geçmişte yine Nazi Almanyası'nın yaptıklarının da bunun bir örneği. O dönemde Yahudi halkına o zulümler yapılıyordu şimdi maalesef İsrail, Gazze'de ve Filistin'de yaşayanlara yapıyor. Dolasıyla bilim ve teknoloji tek başına yeterli değil, bunun yanına mutlaka insani değerleri koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Türkiye olarak en güçlü desteği veriyoruz"
Yılmaz, "Bu anlamda Sumud Filosunun çabalarını da hepinizi bir temsilcisi olarak yürekten selamlıyorum. O Sumud Filosuna binenler insanlığın ortak vicdanının tercümanı oldular. Ellerinde bir silah yok. Sadece orada açlığın bir silah olarak kullanıp, bebekleri ve sivil halkı katleden bir yönetim karşı bir duruş sergiliyorlar. Gazze'deki insanlara gıda ve bebeklere mama götürüyorlar. Böyle bir filoya yapılan barbarca saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. En güçlü şekilde kınıyoruz ve lanetliyoruz. Biran önce de orada gözaltına alınan insanların serbest bırakılmasını ve ülkelerine sağ salim geri dönmelerini bekliyoruz. Diğer yandan uzun bir zamandır devam eden bu soykırımın ve zulmün sona ermesini, ateşkesin sağlanmasını, insanı yardımların kesintisiz ve yeterli bir düzeyde Gazze halkına ulaşmasını bekliyoruz. Türkiye olarak da buradan en güçlü desteği veriyoruz. Cumhurbaşkanımızda gür bir şekilde Filistin davasını tüm platformlarda savunuyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman barıştan ve diplomasiden yana olduk. Zulmün karşısında mazlumun yanında olduk. Filistin özgürleşene kadar, bu zulümlerden kurtuluncaya kadar bu tavrımız sürdüreceğiz" diye konuştu.
Bingöllü değilim ama yıllardır bingölde yaşıyorum. Aşağıda yazılanlara baktım, okudum eyvah dedim. Cevdet yılmaz sayesinde yapılan tokilere bakın, oran olarak istanbul ankara ile yarışır (sayı değil oran), köprü, havaalanı, üniversitenin fiziki alt yapısı, yeni hastahane, yenilenen okullar, devlet kurumları, sadece ŞÜTAŞ için bile Cevdet Beye madalya vermesi lazım. ŞÜTAŞ a da bingöllüler kırk tane bahane buluyor. Bence şehirin son 10 yılına bakın, evet sıkıntılar var, ama devlet adabı almış, bingöle bu kadar yatırım yapmış adamın hakkını
@Misafir Kullanıcı Boş konuşma çevre illerden haberin var mı.o sandıkların arasında en geri kalanı bingöl.muşa git gör stadyum,havaalanı,yollar,tüm resmi kurumlar yenilenmiş efendi burası deprem bölgesi kentsel dönüşüm var mı,senin zihniyetindekiler buraya zarardır.onun içinmiş yabancılar bian evvel kaçmak isterler sağlık yok eğitim yok diye,
Senin diğer kurum amirlerin önündeki işleri halledilir mi?kent Park neden durdu,stadyum ve havaalnı neden durdu,yollar berbat, haserek rezalet,ılıcalar ne oldu termal su, sağlık rezalet,tek doğru çalışan kurum üniversite onuda durdurmaya çalışıyorsunuz.
Bak bir fikrim var Cevdet by.madem o kadar övdüğün çapak İn var.getirin ilk 8 yıl ve çapak dönemi 8 yılı karşılaştırın kim ne yapmış.270 bin m2 nin 230 bini kurucu rektör tarafından geri kalanı sonraki dönemde onunda programa alınış yine ilk 6 yıldaki binalardır.o dönemin gelişiminde dolayı pilot üniversite oldu.
Her defasında yanında getirip methiyeler dizdiğin ve 9 yıl rektörlük yapıp 3.dönem için çalışan Çapak ne yaptı üniversiteye. Kurucu rektörün yaptıklarını ve ona hazırladığı üniversiteye hazıra kondu saltanatını sürdü ve reklamını yaptı gitti.şimdi ki uğraşıyor pisliklerini temizlemeye.
Elinize yazılı kağıt vermeseler iki cümle kuracak kapasiteniz yok.memlekete gelip hava bakıyorsunuz rektör azarlıyorsunuz.atadığınız tüm kurum amirleri boş Vali dahil.tek didinen bireyler yapmaya çalışan buralı olmayan rektör onuda harcamaya çalışıyorsunuz.
Bu adam sadece Erdoğan'a itaat biat etmek için var olmuş Bingölün basina bela olmuş bir insan Gazze'ye gelince külliyen yalan söylüyorlar en büyük yardımı İsrail'e Bilal Erdoğanin gemileri veriyor yani Türkiye veriyor Kinamak bagirmak deyildir. Kınamak İspanya başbakanı gibi konsoloslukarini kapatip kendi ülkesinden kovmaktir.
Rektör tıp fakültesi, uzay fakültesi, tarım vadisi, finans merkezi, gibi vaadlerde bulunursa vatandaşta Cevdet beye böyle sitem eder. diş açılamadı yıllardır….
@Misafir Kullanıcı Doğru şehirde öteki kurumların yapmadıkları kentpark,havaalanı,stadyum vb.gibi yalan olan işler varken tıp isteyen bir rektör neden istesinki otur keyfini sür görev süren biterse git.ama adam çalışyor
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın