Sumud Filosunun çabalarını yürekten selamladığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'O Sumud Filosuna binenler insanlığın ortak vicdanının tercümanı oldular. Ellerinde bir silah yok. Sadece orada açlığın bir silah olarak kullanıp, bebekleri ve sivil halkı katleden bir yönetim karşı bir duruş sergiliyorlar' dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, programları kapsamında Bingöl'e geldi. İlk olarak Bingöl Üniversitesi akademik yıl açılışına katılan Yılmaz, açıklamalarda bulundu.
Dünyanın en gelişmiş teknoloji ve bilimlerine sahip toplumların en büyük katliamlarına imza atabildiğini aktaran Yılmaz, "Demek bilgi ve teknoloji tek başına yetmiyor. Bilim ve teknolojiyi erdemle, ahlakla, adaletle buluşturmadığınız sürece bu bilim ve teknoloji zulüm aracına dönüşebiliyor. İnsanlara daha çok zulüm ve eziyet etmenize bir araç haline dönüşebiliyor. Dolasıyla biz hem donanımlı hem de erdemli nesiller yetiştirmek zorundayız. İkisini bir arada yapmak durumundayız. Bunu yapmadığımız sürece Gazze'de gördüğümüz manzaralar karşısında kalırız. Geçmişte yine Nazi Almanyası'nın yaptıklarının da bunun bir örneği. O dönemde Yahudi halkına o zulümler yapılıyordu şimdi maalesef İsrail, Gazze'de ve Filistin'de yaşayanlara yapıyor. Dolasıyla bilim ve teknoloji tek başına yeterli değil, bunun yanına mutlaka insani değerleri koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Türkiye olarak en güçlü desteği veriyoruz"
Yılmaz, "Bu anlamda Sumud Filosunun çabalarını da hepinizi bir temsilcisi olarak yürekten selamlıyorum. O Sumud Filosuna binenler insanlığın ortak vicdanının tercümanı oldular. Ellerinde bir silah yok. Sadece orada açlığın bir silah olarak kullanıp, bebekleri ve sivil halkı katleden bir yönetim karşı bir duruş sergiliyorlar. Gazze'deki insanlara gıda ve bebeklere mama götürüyorlar. Böyle bir filoya yapılan barbarca saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. En güçlü şekilde kınıyoruz ve lanetliyoruz. Biran önce de orada gözaltına alınan insanların serbest bırakılmasını ve ülkelerine sağ salim geri dönmelerini bekliyoruz. Diğer yandan uzun bir zamandır devam eden bu soykırımın ve zulmün sona ermesini, ateşkesin sağlanmasını, insanı yardımların kesintisiz ve yeterli bir düzeyde Gazze halkına ulaşmasını bekliyoruz. Türkiye olarak da buradan en güçlü desteği veriyoruz. Cumhurbaşkanımızda gür bir şekilde Filistin davasını tüm platformlarda savunuyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman barıştan ve diplomasiden yana olduk. Zulmün karşısında mazlumun yanında olduk. Filistin özgürleşene kadar, bu zulümlerden kurtuluncaya kadar bu tavrımız sürdüreceğiz" diye konuştu.
Bingöllü değilim ama yıllardır bingölde yaşıyorum. Aşağıda yazılanlara baktım, okudum eyvah dedim. Cevdet yılmaz sayesinde yapılan tokilere bakın, oran olarak istanbul ankara ile yarışır (sayı değil oran), köprü, havaalanı, üniversitenin fiziki alt yapısı, yeni hastahane, yenilenen okullar, devlet kurumları, sadece ŞÜTAŞ için bile Cevdet Beye madalya vermesi lazım. ŞÜTAŞ a da bingöllüler kırk tane bahane buluyor. Bence şehirin son 10 yılına bakın, evet sıkıntılar var, ama devlet adabı almış, bingöle bu kadar yatırım yapmış adamın hakkını
@Misafir Kullanıcı Boş konuşma çevre illerden haberin var mı.o sandıkların arasında en geri kalanı bingöl.muşa git gör stadyum,havaalanı,yollar,tüm resmi kurumlar yenilenmiş efendi burası deprem bölgesi kentsel dönüşüm var mı,senin zihniyetindekiler buraya zarardır.onun içinmiş yabancılar bian evvel kaçmak isterler sağlık yok eğitim yok diye,
Senin diğer kurum amirlerin önündeki işleri halledilir mi?kent Park neden durdu,stadyum ve havaalnı neden durdu,yollar berbat, haserek rezalet,ılıcalar ne oldu termal su, sağlık rezalet,tek doğru çalışan kurum üniversite onuda durdurmaya çalışıyorsunuz.
Bak bir fikrim var Cevdet by.madem o kadar övdüğün çapak İn var.getirin ilk 8 yıl ve çapak dönemi 8 yılı karşılaştırın kim ne yapmış.270 bin m2 nin 230 bini kurucu rektör tarafından geri kalanı sonraki dönemde onunda programa alınış yine ilk 6 yıldaki binalardır.o dönemin gelişiminde dolayı pilot üniversite oldu.
Her defasında yanında getirip methiyeler dizdiğin ve 9 yıl rektörlük yapıp 3.dönem için çalışan Çapak ne yaptı üniversiteye. Kurucu rektörün yaptıklarını ve ona hazırladığı üniversiteye hazıra kondu saltanatını sürdü ve reklamını yaptı gitti.şimdi ki uğraşıyor pisliklerini temizlemeye.
Elinize yazılı kağıt vermeseler iki cümle kuracak kapasiteniz yok.memlekete gelip hava bakıyorsunuz rektör azarlıyorsunuz.atadığınız tüm kurum amirleri boş Vali dahil.tek didinen bireyler yapmaya çalışan buralı olmayan rektör onuda harcamaya çalışıyorsunuz.
Bu adam sadece Erdoğan'a itaat biat etmek için var olmuş Bingölün basina bela olmuş bir insan Gazze'ye gelince külliyen yalan söylüyorlar en büyük yardımı İsrail'e Bilal Erdoğanin gemileri veriyor yani Türkiye veriyor Kinamak bagirmak deyildir. Kınamak İspanya başbakanı gibi konsoloslukarini kapatip kendi ülkesinden kovmaktir.
Rektör tıp fakültesi, uzay fakültesi, tarım vadisi, finans merkezi, gibi vaadlerde bulunursa vatandaşta Cevdet beye böyle sitem eder. diş açılamadı yıllardır….
@Misafir Kullanıcı Doğru şehirde öteki kurumların yapmadıkları kentpark,havaalanı,stadyum vb.gibi yalan olan işler varken tıp isteyen bir rektör neden istesinki otur keyfini sür görev süren biterse git.ama adam çalışyor
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın