KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Yıpranma yerine erken emeklilik geliyor

Gazetecilerin de aralarında bulunduğu meslek gruplarının emeklilik süreleri öne çekilecek.

Yıpranma yerine erken emeklilik geliyor
21 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 11:28
0
976
0
AA aa
Sosyal güvenlik reformunu değerlendiren alt komisyon, çalışmalarını tamamladı. Ancak alt komisyonun hazırladığı yasa metni, raporlaştırılarak Plan Bütçe Komisyonu üyelerine dağıtılmadı.

Alt Komisyon Başkanı AK Partili Zekai Özcan'ın verdiği bilgiye göre, reformun yürürlük tarihi dördüncü kez erteleniyor. İkincil düzenlemelerin tamamlanması için yayımlandığı tarihten asgari altı ay sonra yürürlüğe girmesine yönelik bir madde yasaya eklendi. Böylece 1 Temmuz olan yürürlük tarihi en erken 1 Eylül'e kalacak.

Tasarıda değişiklikler yapan alt komisyon, gazetecilerin de aralarında bulunduğu meslek gruplarının(milletvekilleri, postacılar ve gemi işlerinde çalışanların bazıları) fiili hizmet zamlarını kaldırdı. Ancak halen bu haktan faydalananların kazanılmış hakları korundu. NTV'den Ahmet Ergen'in haberine göre fiili hizmet zammından faydalanmak için gereken 3.600 gün prim şartı da yumuşatıldı. Bu kapsamdakilerin yasa yürürlüğe girene kadarki tüm süreleri, emekliliklerinde dikkate alınacak. Filli hizmet zammı, ordu ve emniyet mensuplarıyla yeraltı maden işleri, çimento, termik santral, demir-çelik, asit, cıva, döküm ve cam fabrikalarında çalışanlarla itfaiyeciler için devam edecek.

Fiili hizmet zammı kaldırılanlar için yeni iyileştirmeler de gündemde. Alt komisyonda, meslek gruplarına risk oranlarına göre emeklilik yaşında indirim yapılması görüşü oluştu. Bu yönde çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ancak bu uygulama, fiili hizmet zammı gibi emekli aylığını yükseltmeyecek.

Düzenlemeyle işsiz kalanlara işsizlik ödeneği yanında sağlık ve emeklilik primlerinin ödenmesi olanağı da getirildi. Düzenlemeye göre işsizlik sigortası fonu, işsizlik maaşı ödediği kişilerin emeklilik primlerini de ödeyecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın