KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Yoğunlu, 140 Milyon TL hibe desteği sağladık

Gerek özel sektörlere gerek kamu kurum ve kuruluşlara toplamda 140 Milyon TL hibe desteği sağladıklarını belirten Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 250 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmesini öngörüyoruz dedi.

Yoğunlu, 140 Milyon TL hibe desteği sağladık
10 OCAK 2019 PERŞEMBE 21:46
0
1782
0
AA aa

Elazığ'da FKA tarafından bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla, “ Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı” düzenlendi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan program kapsamında katılımcılara, bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin arttırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi, mevcut işletmelerin modernizasyonuyla tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın arttırılması ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ardından FKA program yönetim birim başkanı Fatih Çam tarafından, projeler için belirlenen kaynak tutarlarına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Program, e-dış ticaret eğitim kursuna katılan kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Fırat Kalkınma Ajansı olarak, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla bu programı düzenlediklerini belirten FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu “Fırat Kalkınma Ajansı 15'inci Mali Destek Programını uyguluyor. Gerek özel sektöre yönelik gerekse özel sektörün sanayi ve turizm alt yapısını geliştirmek, özel sektörün ihtiyaç duyduğu ortak alanların oluşmasına yönelik kamu kurum ve kuruluşların da projelerini desteklemiş olduk. Uyguladığımız mali destekler kapsamında şuana kadar toplamda 4 ilde 640 proje desteklemiş olduk ”diye konuştu.

"Desteklerle 250 milyona yakın bir yatırım gerçekleşmiş olacak"

Bu projeler kapsamında bölge illerine gerek özel sektörlere gerekse kamu kurum ve kuruluşlara toplamda 140 Milyon TL hibe desteği sağladıklarını belirten Yoğunlu, “Bu destekler sonucunda bölgemizde 250 Milyon TL'ye yakın bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu uygulayacağımız mali destek programıyla da 16 Milyon TL'lik bütçe ile kobilere yönelik bir mali destek programı uygulayacağız. Programımızın amacı, bölgemizdeki 4 ilimizde endüstriyel alanda endüstriyel sektörünü geliştirmektir. Buradaki en önemli husus, katma değerli üreten ARGE ile entegre endüstriyel üretimimiz, yeni ürünler ve ürün ağımızı genişletme olacaktır. Amacımız, yeni yatırımları bölgemize çekmektir. Bu program kapsamında burada 800 Bin TL hibe uygulamış olacağız. Gerek dışardaki yatırımcılar gerekse içerdeki yatırım düşünen yatırımcılara, girişimcilere önemli bir teşvik olacaktır. Bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin arttırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi, mevcut işletmelerin modernizasyonuyla tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın arttırılmasının amaçlıyoruz. Projeler için belirlenen kaynak tutarlarına ilişkin, program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 16 milyon liradır. Her bir başvuru için verilecek 800 bin lira olabilecektir “diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın