KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Yök, fişleme için hareket merkezi kurmuş

Asli işi eğitimden çok siyasi tavrıyla gündeme gelen Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), fişleme çalışmaları için özel birim kurduğu ortaya çıktı.

Yök, fişleme için hareket merkezi kurmuş
02 HAZİRAN 2007 CUMARTESİ 10:46
0
957
0
AA aa
'Toplumsal Faaliyetler Birimi' adıyla kurulan birimin 'iç ve dış tehditlere karşı psikolojik harekat çalışmaları' adı altında öğretim üyeleri ve öğrencileri fişlediği belirtiliyor. Birim aynı zamanda, aralarında üniversitelerin de olduğu 'ilgili birimleri ülke menfaatleri doğrultusunda' da yönlendiriyor. YÖK, bu amaçla özel bir birim kurduğunu kendi internet sitesinde itiraf etti.

Sitede yayınlanan 2006 yılı Faaliyet Raporu'nun 'Toplumsal Faaliyetler Birimi' başlıklı bölümünde psikolojik harekat çalışmaları hakkında bilgi veriliyor. Buna göre YÖK iç ve dış tehditlere karşı psikolojik harekat çalışmaları yapıyor. Toplanan bilgiler, raporlaştırılarak 'gizlilik derecesine' göre kim olduğu açıklanmayan ilgili makamlara gönderiliyor. Raporda şöyle deniliyor: "Devletimizin varlığına, bağımsızlığına, ülke ve millet olarak bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine, toplumun huzur ve güvenine yönelik iç ve dış tehditlere karşı dünyada ve ülkemizde ön plana çıkan Psikolojik Harekat ve Kamu Diplomasisi girişimleri çerçevesinde devletimizin bazı yetkili makamları tarafından milli güvenlik politikaları çerçevesinde hazırlanan ve psikolojik harekat faaliyetleri olarak değerlendirilen programlarda yer alan başkanlığımızca icra edilecek faaliyetlerin, ilgi alanları itibarıyla başkanlığımız bünyesindeki birimler ile üniversitelerimize bildirmek, söz konusu birimleri ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda faaliyetler yapmak üzere yönlendirmek, yapılan faaliyetler ile ilgili sonuçları toplamak, toplanan verileri analiz ederek rapor halinde ilgili makamlara sunmak, faaliyetlerle ilgili yetkili makamlarca yapılan toplantılara iştirak etmek, 'bilmesi gerekenin bilmesi' ve 'gizli gizlilik derecesi' ilkelerini içeren faaliyetlerin yerine getirilmesinde; yapılan her türlü toplantı, değerlendirmeler, yazışmalar ve postalama (zarf kapatma, paket yapma ve evrak alıp-verme) işleri bizzat birim personeli tarafından yerine getirilmekte."

Bu arada YÖK'ün faaliyet raporu ve psikolojik harekatta bulunduğu itirafı ulusalcı kesimlerce organize edilen Cumhuriyet mitingleriyle ilgili soru işaretlerine sebep oldu. Bilindiği gibi YÖK'e bağlı pek çok üniversitenin rektörü mitingler için dersleri ve sınavları iptal etmiş, miting alanlarına özel otobüslerle öğrenci taşımıştı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın