Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yoksul aileler için getirdiği kömürler dağıtılmaya başlandı. Bingöl Valisi Vehbi Avuç, bu yıl Bingöl merkez ve merkeze bağlı köylerde 14 bin 400 aileye 7 bin 200 ton kömür dağıtılacağını, geri kalan 9 bin 200 ton kömürün ise ilçelerde dağıtılacağını bildirdi.
Otogar yanındaki boş alanda yapılan kömür dağıtımına Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bingöl Valiliği'nce her yıl yapılan kömür ve nakdi yardımlarının bu yıl devam edeceğini söyleyen
Milletvekili Fevzi Berdibek, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Avuç, kış şartlarının çetin geçtiği Bingöl'de geçen yıl il genelinde 22 bin 742 aileye 13 bin 660 ton kömür dağıtıldığını aktardı.
Bu yıl yardımların daha fazla olacağını işaret eden Vali Avuç, Bingöl merkez ve köylerinde 14 bin 400 aileye 7 bin 200 ton kömür dağıtılacağını, geri kalan 9 bin 200 ton kömürün ise ilçelerde dağıtılacağını kaydetti.
Konuşmasında eğitim, sağlık yardımlarına da değinen Vali Avuç, 2006 Temmuz ayı sonu itibariyle 3 bin 247 kişiye 203 bin 550 YTL nakdi yardım, 300 kişiye 17 bin 220 YTL eğitim yardımı, 23 kişiye de 15 bin 704 YTL sağlık yardımı yapıldığını vurguladı.
Vali Avuç, ayrıca 4 bin 774 ailenin Şartlı Nakit Transferi Projesi'nden, 5 bin 756 çocuğun eğitim yardımından, 3 bin 143 çocuğun ise sağlık yardımından faydalandığını ifade etti.
Öte yandan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında girişimciler tarafından 26 projenin hazırlandığını belirten Vali Vehbi Avuç, bu projelerden 2 adet arıcılık projesi ile Gençlik ve Kültürevi Kurma Projesi, Çiçekçilik ve Hediyelik Eşya Projesi, Kadınlar için Biçki-Dikiş Eğitimi projesi ve Kültür Mantarı üretimi projesinin onaylandığını ifade etti.
Bingöl Kent haber