KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Yoksulluk açıkta bıraktı

Yıllardır açlıkla boğuşan 4 çocuk anası bir kadın şu anda ev sorunuyla karşı karşıya. Derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren çaresiz kadın, parası olmadığı için evinin çatısını yapamıyor. 

Yoksulluk açıkta bıraktı
02 EYLÜL 2008 SALI 13:15
0
1107
0
AA aa
Kimsesizin sesini duyan var mı?
Evinin ancak bir bölümünü kullanabilen kimsesiz kadın yetkililerden yardım bekliyor.
Mirzan Mahallesi Sakarya sokakta oturan 4 çocuk annesi Mesude Yılmaz'ın evi kullanılamaz halde. Çatısı sökülmüş olan eski barakada oturan Yılmaz, yetkililerden yardım bekliyor. Evinin yarısının çatısı olmadığı için ancak evinin bir bölümünü kullanabilen Mesude Yılmaz, tamir parası olmadığı için bir türlü açık olan çatısını kapatamıyor. Defalarca ilgili kurumlara başvuruda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, yakında yağacak yağmurların korkusuyla yaşıyor.  Derme çatma barakada yaşam mücadelesi veren Yılmaz; “Ben kadın başıma 4 çocuk büyütüyorum. Yoksulum hiçbir gelir kaynağım yok. Çatıyı yapacağız dediler bana. Zaten her sene yağmur sularının altında uyuyorduk. Bu yıl tamir yapılacak umuduyla bekledikçe ama maalesef kimse yardım etmedi bana. Ramazan ayına girmişiz. Çocuklarım aş bekliyor. Öğrenci yetiştiriyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ben yetkililerin Vicdanına sığınıyorum. Kendini benim yerime koysunlar. Bakalım nasıl dayanırlar” şeklinde ifadelerle mağduriyetini dile getirdi.

“Özürlü Oğluma yapılan yardımlarla ayaktayım”
Özürlü oğluna hayırsever vatandaşların yaptığı yardımlarla ayakta durduklarını ifade eden Yılmaz: “Benim en büyük oğlum zihinsel özürlü. İş yapacak durumda değil. Öte taraftan çocuklarım öğrenci. Zar zor ayakta durabiliyorum. Benim oğlumu mahalledeki herkes tanır. Zaten ondan yardım ediyorlar. Oda ancak açlıktan ölmememiz için yetebiliyor. Şu an ev sorunuyla karşı karşıyayız” dedi.

“SYDV'ye başvuruda bulunduk ama hala kimse yardım etmedi”
Tüm kurumlara başvuru yapan yoksul kadının imdadına kimse yetişmiyor. Eski bir barakada 4 çocuğuyla birlikte ikamet eden Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Başvuruda bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Barakamın Çatışı kırıldı. Sökmek zorunda kaldık. Bana yetkiler biz yaparız dediler.  Ama kimse yapmadı. Perişan olduk. Havalar yağışlı olsa perişan oluruz. Önümüz kış. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sosyal Yardımlaşmaya başvurduk, gelip incelediler sözde bu gün yapacaklardı. Ama yok kimse gelmedi. Oruç ayı başladı ramazandayız. Biz bu ramazan ayını nasıl geçireceğiz bilemiyoruz. Yetkililer sesimizi duysunlar. Bize yardım elini uzatsınlar. Mağdur olduğumuzu tüm mirzan biliyor. Yetkililerde biliyor. Yapacaklarını söylüyorlar. Ama ne zaman? Kim nasıl yapacak. Çocuklarım aç, ve açıktan öldükleri zaman mı?. Başımıza bir olay geldikten sonramı”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın