KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Eylül 2025 Perşembe
°C

Yök'ten 23 fakülteye yeni dekan ataması

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kopya iddialarının takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyuran YÖK, 17'si devlet, 6'sı vakıf üniversitesi olmak üzere 23 fakülteye dekan atadı. İşte

Yök`ten 23 fakülteye yeni dekan ataması
27 AĞUSTOS 2010 CUMA 09:42
0
1728
0
AA aa

YÖK Genel Kurulu Toplantısında, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üyeleri YÖK Denetleme Kurulunun 2010-Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili iddialar konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

YÖK Genel Kurulunun YÖK'te gerçekleştirilen toplantısı, yaklaşık 9 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan açıklamada, KPSS ile ilgili bir süredir medyada yer alan iddialarla ilgili YÖK Denetleme Kurulunun yapmış olduğu çalışmalar hakkında Genel Kurulun bilgilendirildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, Denetleme Kurulunun yaptığı inceleme sonucunda alınacak kararın kamuoyuyla ivedilikle paylaşılacağı ifade edildi.

Bu arada, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ömer Demir, gazetecilerin soruları üzerine, YÖK Denetleme Kurulunun çalışmalarını henüz tamamlamadığını belirterek, soruşturma tamamlanmadan bir açıklama yapmalarının doğru olmayacağını ifade etti.

Demir, bir gazetecinin, ''Denetleme Kurulu, karar vermek için savcılık soruşturmasını bekleyecek mi?'' sorusu üzerine, ''Hayır, bize bir karar geldikten sonra paylaşacağız'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Denetleme Kurulunun kopya oluştuğu yönünde açıklamalar var'' sözlerine Demir, ''Bizim öyle bir açıklamamız yok'' karşılığını verdi.

REKTÖR ADAYLARININ BAŞVURUSU

Toplantıda, Türk-Alman Üniversitesi rektör adayları ile 23 Eylülde yapılacak Genel Kurul toplantısında görüşülmesi kararlaştırılırken, yeni kurulan 7 devlet üniversitesinin rektörlük aday başvurularının 13-27 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

YÖK, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi için rektör adayı olarak önerilen Prof. Dr. Musa Duman ve TOBB ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi için rektör adayı olarak önerilen Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile ilgili olumlu görüş bildirdi.

Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Hatice Tahire Hanım Vakfı'nın kurmak istediği Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesine ilişkin sunum izlenerek, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verildi.

Toplantıda, 17'si devlet, 6'sı vakıf üniversitesi olmak üzere 23 fakülteye dekan atandı. Atamalar şöyle:

-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ayşe Canan Çetinkanat

-Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ali Bayri

-Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Leyla Harputlu

-Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Hasan Yılmaz

-Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Sedat Cereci

-9 Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Bayram Bayraktar

-Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet Kadri Çetin

-Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yusuf Cemalettin Çopuroğlu

-Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Selma Çetiner

-İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Turan Sağer

-İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Tikici

-Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu

-Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu

-Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Şevket Arıkan

-Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu

-Sinop Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Sedat Karayücel

-Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Halis Ertürk

-Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Sina Uçkan

-Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Zafer Erinç Böge

-Gediz Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mustafa Güneş

-Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Reha Civanlar

-Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. M. Sander Çalışal

-Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yavuz Kaplan.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.09.2025
14:07
Vali Usta, o okuldaki kusurları yerinde gördü!
Vali Usta, o okuldaki kusurları yerinde gördü!
Yeni yapılan ve ilk kez öğrenci alan Çapakçur İlkokulu'ndaki imalat kusurlarına ilişkin haberler sonrası okulda inceleme yapan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İmalat hatalarını da yerinde gördüm. Merak etmeyin, o eksikleri en kısa zamanda giderecek' dedi.
04.09.2025
13:46
Bingöl`de acil çağrıların üçte biri vakaya dönüştü
Bingöl'de acil çağrıların üçte biri vakaya dönüştü
Bingöl'de bir ay içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne düşen 30 bin 708 çağrıların sadece 10 bin 506'sı vakaya dönüştü.
04.09.2025
13:38
Bingöl`de Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı
Bingöl'de Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı
Yenilikçi teknolojiler ve akıllı kovan sistemleri ile izlenebilir bal üretiminin önemine dikkat çeken Çelik, Arı ve Arı Ürünleri Üretimi Enstitüsü ile endemik bitkilerden süper gıda ve ilaç üretimi çalışmalarını da vurguladı.
03.09.2025
18:09
AK Parti`ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
AK Parti'ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
Yeniden Refah Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye katılan Bingöl Belediyesi Meclis üyelerinin parti rozetleri, Bingöl'e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir tarafından takıldı.
03.09.2025
17:50
'Hizmet bizim işimiz, hezimet CHP'nin işi'
AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Bingöl'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, CHP'ye yüklendi: 'Hizmet bizim işimiz. Eser üretmek bizim işimiz. Hezimet CHP'nin işi, hasar CHP'nin işi, siyasete gölge düşürmek CHP'nin işi' dedi.
03.09.2025
15:25
Türkiye`de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Türkiye'de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Trinkfon, SPK lisanslı paya dayalı kitle fonlama platformu olarak faaliyetlerine başladı. İlk yatırım kampanyası, spor ve sağlıklı yaşam uygulaması Forbody ile Ekim 2025'te hayata geçecek. Yatırımcılar, küçük tutarlarla girişimlere ortak olma fırsatı yakalayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın