KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Yök'ten yeni rektör ve dekan atamaları

Sivas Kız Meslek Lisesi'nde derslik sayısının azlığı nedeniyle akşam saatlerinde de süren eğitime, veliler tepki gösterdi.

Yök`ten yeni rektör ve dekan atamaları
09 EKİM 2009 CUMA 09:11
0
1197
0
AA aa
Sivas Kız Meslek Lisesi'nin derslik sayısı azlığı sorunu nedeniyle, okula kayıtlı toplam 2 bin 100 öğrencinin bir bölümü eğitimini ''sabahçı'', bir bölümü ise ''öğlenci'' olarak sürdürüyor.

Eğitimine saat 14.00'da başlayan öğrenciler, okuldan saat 20.00'da çıkıyor. Akşam karanlığında okuldan çıkan kız öğrencilerin bir bölümü servis araçlarıyla evine giderken, servis imkanı olmayan öğrenciler ise anne veya babalarının okula gelmesini bekliyor.

Duruma tepki gösteren veliler, hem çocuklarının hem de kendilerinin mağdur olduğunu belirterek, okul çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.

Akşam saatlerinde okulun önüne geldiklerini ve çocuklarının dersten çıkmasını beklediklerini ifade eden veliler, çocukların eve tek başına gelmeye korktuğunu, kendilerinin de akşam karanlığında kızlarının tek başına cadde ve sokaklarda yürümesinden endişe ettiklerini belirtti.

Kış günlerinde beklemekte zorlanacaklarını ifade eden veliler, yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Okul taşıtlarının görevlileri de hem öğrencilerin hem de kendilerinin okul çıkış saatinden memnun olmadığını belirtti. Servis görevlileri okul çıkış saati nedeniyle eve geç gittiklerini, ailelerine zaman ayıramadıklarını ifade etti.

Okulda 2 bin 100 öğrencinin kayıtlı olduğunu belirten yetkililer, okulun ana binasında 18, diğer binasında ise 20 derslik bulunduğunu, bu sayının tekli eğitime yetmediğini, bu nedenle okulda sabah ve öğlen 2 ayrı grup halinde öğrencilere eğitim verildiğini bildirdi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın