KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Yol bölünmeli, üstgeçit yapılmalı

Kaleönü Mahallesi mevkiinde yaşanan kazaların önlenmesi için duble yolun refüjle ikiye bölünmesi gerektiğini söyleyen BİN-DER Başkanı Karasu, yayaların geçişi için üstgeçit yapılması gerektiğini de vurguladı

Yol bölünmeli, üstgeçit yapılmalı
22 KASIM 2007 PERŞEMBE 10:00
0
1882
0
AA aa
Son iki yılda 4 kişinin hayatını kaybettiği Kaleönü Mahallesi mevkiinde gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösteren Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, bahse konu bölgeden geçen duble yolun refüjle ikiye bölünmesi ve üstgeçit yapılması için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki mevcut üstgeçit ile Ekinyolu Köyü arası karolunda gerekli güvenliğin sağlanması için somut adımlar atılması gerektiğini aktaran Karasu, bu güzergâhın hem sürücüler hem de yayalar açısından ciddi tehlike taşıdığını vurguladı. Bunun için Gayt Deresi üzerinde inşaatı devam eden köprünün bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydeden Karasu: “Gayt Köprüsü ile Üst Geçit arası yolun bir an önce duble yol yapılması gerekiyor. Zira, burası trafik yoğunluğu çok fazla olan güzergahlardan biridir. Bu bölgeye, ağır vasıtaların çıkacağını gösterir uyarıcı levhaların, işaretlerin konulması gerekmektedir. Ayrıca üstgeçitten Ekinyolu Köyü'ne kadar olan yol bölünmüş yol şeklinde düzenlenmelidir. Bütün illerin girişleri bölünmüş yol biçimindedir” dedi.

‘Üstgeçitten Ekinyolu Köyü'ne kadar, yaya geçiş potansiyeli olan bölgelerde, yaya geçitleri yapılmalıdır. Yaya geçitlerinin yapılacağı yerlere sinyalizasyon sistemi kurulmalıdır' diyen Karasu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Adı geçen yolda her hafta insanlarımızı kaybediyoruz. Bu acıların yaşanmaması için belirtilmiş olan düzenlemelerin yapılması kaçınılmazdır. Başka yapılacak şeyler de vardır. Sürücülerin hız merakı insan yaşamından daha önemli ise yasaklar devreye girmelidir. Bu da çok zor değil. Bu ölüm bölgesi kamera sistemi, radar düzeni ile kontrol altına alınmalıdır. Sürücülerin hız yapmalarını engelleyici denetim görevi yapacak mekanizmalar işletilmelidir”



 

 

BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın