KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Yol kapatma eylemleri sürüyor

Bingöl’de tozdan bunalan mahalle sakinleri, yolları trafiğe kapatarak tepkilerini sürdürüyor. Haftasonu Bahçelievler’de başlayan yol kapatma eylemi Yeni Mahalle’ye de sıçradı. Mahalle sakinleri toz ve susuzluktan bunaldıklarını ifade ederek, taş ve tahtalarla yolda barikat kurdu.

Yol kapatma eylemleri sürüyor
24 HAZİRAN 2014 SALI 21:17
0
2743
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmalarından kaynaklı sorunlara tepki gösteren Yeni Mahalle sakinleri, Dikmen Caddesi'nde yolu trafiğe kapattı. Tozdan bunaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri, caddede tahta ve taşlarla barikat kurarak eylem yaptı. Alana belediyeden yetkililerin gelmesini isteyen mahallede sakinleri, yönetim aleyhine sloganlar attı. Suların da akmadığını ifade eden mahalle sakinleri: “tozdan bunaldık. Sokağa çıkamaz hale gedik, belediye çalışmaları hızlandırıp, eksiklikleri gidermeli. Mahallede sularımız da akmıyor. Ramazan ayı geldi susuzluk devam ederse perişan oluruz. Belediye öncelik olarak çarşı merkezinde çalışma yürütüyor. Çarşı ortak payda evet kabul ediyoruz fakat mahallede bulunan yolları da yüzlerce insan kullanıyor. Mahalleye gelen anayol ve Dikmen Caddesi çok sayıda vatandaş tarafından kullanılıyor. Belediye üstyapı çalışmaları kapsamında çarşı merkeziyle birlikte mahallelerde de eş zamanlı çalışma yürütebilir” dedi.

EKSİKLİKLER DİKKAT ÇEKİYOR

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları istenilen seviyede yürümeyince sıkıntılar arttı. Kültür Mahallesi'nde yapılan çalışmalar sonrası, ikinci kat asfalt dökülmeyince kanalizasyon kapakları açıkta kaldı. Yenimahalle, Mirzan ve Yeşilyurt mahallelerinde yollar yapılmadı. Daha önce yapılan kaldırımlar ise, içme suyu ve kanalizasyon bağlantıları yapılırken, harabeye döndü.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte mahallelerde susuzluk başlarken, yollardan yükselen tozlar vatandaşları çileden çıkardı. Bahçelievler, Yenimahalle ve Yeşilyurt mahallelerinde yol kapatarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sıkıntıların giderilmesini istedi.

20 MİLYON TL KREDİ ÇEKME KARARI

Devam eden üstyapı çalışmaları kapsamında firmaya ödeme yapamayan belediye, 20 Milyon TL kredi çekme kararı aldı. Belediye Meclisi, haziran ayı olağanüstü toplantısıyla üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere belediyenin 20 milyon liralık kredi kullanımı için onay verdi. 38 milyon 278 bin 604 lira bedelle ihale edilen üst yapı işi için geçen yıl 20 milyon kredi alındı. 18 milyon 278 bin 604 lira belediyenin kaynaklarından karşılanacağı öngörülmüştü, belediye kaynakları yetersiz kalınca 20 milyon lira daha kredi alındı. Böylece belediye üstyapı çalışmalarından dolayı 40 milyon TL borçlanmış oldu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, toplantının ardından ‘üst yapı işi için inşallah güzel çalışmalar elde edeceğiz. Bu şehre de güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz' açıklamasında bulunurken, halk üstyapı ve altyapıdan kaynaklı sorunların giderilmesini bekliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2025
21:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
31.08.2025
21:10
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Bingöl-Elâzığ Karayolu Kurudere mevkiinde yola çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapan otomobil beton su arkına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
31.08.2025
21:09
HÜDAPAR`dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDAPAR'dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Bir kentin vitrini sayılan ana caddenin bu şekilde yapılması yalnızca estetik bir kusur değil, aynı zamanda kamu kaynaklarının israfıdır.'
31.08.2025
21:07
Bingöl`de Zaferin 103. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Zaferin 103. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103'üncü yılı kutlama programı çerçevesinde, Valilik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde ise kabul töreni düzenlendi.
31.08.2025
21:05
Bingöl Kent Konseyi`nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi'nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde, Bingöl Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi paydaşlığında 'Çocuk Şenliği' düzenlendi. Bingöl Kent Park'ta gerçekleştirilen etkinlik, binlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.
31.08.2025
21:04
Gökçeli Köyü Derneği`nden Çocuklara Eğitim Desteği
Gökçeli Köyü Derneği'nden Çocuklara Eğitim Desteği
Gökçeli Köyü Derneği, yeni eğitim öğretim yılı öncesi çocuklara çanta, kırtasiye malzemesi ve forma desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın