KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Yol yapımı için destek bekliyorlar

Yeniyazı Köyü sakini Mehmet Ali Orak, köylüler olarak üstlendikleri 5 köy ve onlarca mezra yolunu kısaltacak olan yeni yol yapımı için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Yol yapımı için destek bekliyorlar
29 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 07:38
0
3842
0
AA aa

Genç İlçesi'ne bağlı Yeniyazı, Bulgurlu, Büyükçağ, Yolaçtı, Yazkonağı köyleri ile bunlara bağlı onlarca mezra yolunun ulaşımını sağlayan eski gurup yolunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve mesafenin de çok uzak olmasından dolayı yeni bir yol çalışması yaptıklarını belirten Yeniyazı Köyü sakini Mehmet Ali Orak, yetkili mercilerden başlattıkları yol çalışmalarına yakıt desteği sunarak katkıda bulunmalarını istedi.

Yeni yolun mesafeyi 20 kilometre oranında kısalttığını belirten Orak: “Eski grup köy yolumuzda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyorduk. Güzergah olarak mesafesi çok uzun olan eski yollarımız, kış mevsimi ile birlikte sürekli kapanıyordu. Bizlerde yeni bir yol için Genç Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresine durumu anlatır dilekçemizi yazıp yeni yol için başvuruda bulunduk. Ancak aradan geçen süre zarfı içinde herhangi bir çalışma yapılmadı. Bizlerde köyde kendi aramızda para toplayarak yolumuzu yapmak için kolları sıvadık. Ancak yol, o kadar ucuza mal edilebilecek bir çalışma değil. Şu anda tıkanma noktasına geldik. Yetkililerden başlattığımız yol çalışmasına kendi kiraladığımız iş makinalarına yakıt desteği sunarak katkıda bulunmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİĞİMİZ, SU SORUNUN GİDERİLMESİ”

Konuyla açıklamada bulunan Genç Kaymakamlığı, 2014 yılı genel çalışma programlarında, ilçeye bağlı bulunan bütün köy ve mezralarda yaşanan su sorunun giderilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ve mevcut çalışmaların 2015 yılında da aynı şekilde devam edileceğini bildirdi. Kaymakamlık ayrıca, bahse konu yakıt desteği hususunda ise tasarrufun sadece Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi'nde olduğunu kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın