KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Yolcu uçağı elektrik direğine çarptı

Bugüne dek çok sayıda elektrik direğine çarparak kaza yapan araç haberi okumuşsunuzdur ama böylesi ilk kez oluyor. Çünkü bu kez elektrik direğine çarpan araç bir yolcu uçağı...

Yolcu uçağı elektrik direğine çarptı
20 ŞUBAT 2009 CUMA 08:38
0
1040
0
AA aa
Atlasjet Havayolları'na ait İstanbul-Süleymaniye seferini yapacak yolcu uçağı, kalkış hazırlığı yaparken uçağı iten push-back aracının çeki demirinin kırılması sonucu bir süre kontrolsüz ilerledikten sonra elektrik direğine çarparak durdu. Uçağın çarptığı Atatürk Havalimanı apronunu aydınlatan beton elektrik direği kırılırken, uçağın kuyruk bölümünde ciddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 60 metre kontrolsüz şekilde hareket eden uçağın bu esnada başka bir uçağa çarpmaması, kazanın ucuz atlatıldığı şeklinde değerlendirildi.
Atlasjet Havayolları'nın bu gece saat 23:45'te İstanbul'dan Süleymaniye' gitmek için 209 no'lu körükten yolcularını alan Airbus-A320 tipi yolcu uçağı, push back aracı tarafından geri geri itildiği esnada push-back aracını uçağa bağlayan çeki demirinin kırılması sonucu kontrolsüz kaldı. İçindeki 56 yolcu bulunan uçak, zeminin eğimli ve ıslak olması nedeniyle kaymaya başladı.

Kontrolsüz kayan uçağın kuyruk sol yatay stabilizesi, Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesine çarpmasına az mesafe kala, kule önünde bulunan elektrik direğine çarptı. Kaza sonrası uçağın kuyruk bölümünde ciddi hasar meydana geldi. Uçaktan indirilen yolcular, başka bir uçak tahsis edilene kadar terminale alındı.

Kaza sonrası uçakta herhangi bir yaralanma olmadığını ifade eden yolcular, çok korktuklarını söyledi. Yolcular arasında bulunan işadamı Sinan Necdet, olayı şöyle anlattı: "Uçağa bindikten sonra uçağın geri geri gittiği esnada iki kere sallantı oldu ve sonra büyük bir gürültü duyduk. Uçakta yaklaşık 15 dakika kadar bekletildikten sonra uçaktan dışarı çıktığımızda tekerlerinin toprak zemine girdiğini gördük."

Atlas Jet Havayolları Genel Müdürü Orhan Coşkun, kazaya sebep olan hatanın, yer hizmetleri veren firmanın çalışanlarından kaynaklandığını söyledi. Coşkun, uçağın push back aracına bağlanmadan yer hizmeti veren görevliler tarafından tekerlerin önünden takozların alınması sonucu kaymaya başladığını ve elektrik direğine çarparak durabildiğini ifade etti. Coşkun, ciddi olabilecek bir kazanın ucuz atlatıldığını vurguladı.

Uçak, olayın ardından teknik bakım için hangara çekilirken, pilotlar da alkol muayenesine gönderildi. Yolcular ise Atlasjet Havayolları'na ait başka bir uçakla Süleymaniye'ye uçtu.



haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın