KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Yollar dinamitle genişletilecek

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, Aşağıköy-Yelesen grup köy yolunda yol genişletme çalışmalarında dinamit kullanarak yolları genişletecek.

Yollar dinamitle genişletilecek
11 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ 12:02
0
1354
0
AA aa
Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun talimatları üzerine Hıllik Deresi'nde geçit vermeyen sert kayalar dinamitlerle patlatılacak.

Merkeze 22 kilometre mesafede olan Aşağıköy-Yelesen grup köy yolunda başlatılan yol genişletme çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Kayalık bölümlerde kırma çalışmaları yapılarak keskin virajlar genişletilirken, çalışmalar sezon sonunda tamamlanacak. Yolun çökme olan bölümlerinde de gerekli sanat çalışmaları yapılacağının belirtildiği yolda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Edip Fırat, İl Genel Meclis Üyeleri Abdulkadir Aydın ve Nurettin Bozoba, Aşağıköy-Yelesen grup köy yolunda incelemelerde bulundular.

2009 yılı programına alınan Aşağıköy-Yelesen grup köy yolunda yol genişletme çalışmalarına devam ettiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Edip Fırat, yol genişletme çalışmalarında geçit vermeyen sert kayaların Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun talimatı üzerine dinamitlerle patlatılacağını söyledi.

Hıllik Deresi mevkiinde bulunan sert kayaların yol genişletme çalışmalarına engel olduğunu ve bu nedenle bu mevkide bulunan kayaları uzmanların yardımıyla patlatacaklarını ifade eden Fırat: “Hıllik Deresi mevkiinde kayalık kısmını dinamitlerle patlatacağız. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun talimatı üzerine ve Kiğı HES Barajı'nın yapımını yapan Özaltın Firması'nın yardımlarıyla Hillik Deresi mevkiinde bulunan kayalıkları uzmanların gözetiminde patlatacağız. Bu konuda uzman olan Özaltın Firması'nın Maden Mühendisi Ekrem Tuğcu arkadaşımız incelemelerde bulunarak, rapor hazırlayacak. Tutulan rapor doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Bahsettiğimiz bölgede kayaların dinamitlerle patlatılması işimizi daha da kolaylaştıracak” dedi.

Sezon sonunda tamamlamayı hedefledikleri çalışmalarla yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracaklarının altını çizen Fırat: “Uzun yıllardır bu bölgede yol konusunda yaşanan sıkıntıların aşılacak yol yeniden düzenlenecek. Aşağıköy-Yelesen grup köy yolu üzerinde bulunan kullanılamaz duruma gelen menfezler de yeniden yapılacak. Yol genişletme çalışmalarında kayalık bölümlerden elde edilecek stabilize malzemesini yolun yapımında değerlendireceğiz. Çalışmalarda, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) kapsamında kiralanan çift kırıcılı ekskavatör kullanılacak. 3 ekskavatör,1 greyder ve 1 dozer ve kamyonlar çalışmalara iştirak ediyorlar. Bölgedeki köylerin halkından da çalışmalara destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Üyeleri Abdulkadir Aydın ve Nurettin Bozaba da, çalışmaları yerinde incelerken, çalışmalardan dolayı başta Vali, Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcısı, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü ve çalışanlara teşekkür ettiler.

bingölmedya, bingolmedya, bingolkenthaber, bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın