KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2025 Cuma
°C

‘Yollar ve Kaldırımlar yıkansın’

Bulaşıcı hastalıkların kol gezmeye başladığını bugünlerde gelişi güzel tükürmeler nedeniyle toplumda oluşan psikolojik rahatsızlıkların giderilmesini isteyen bazı duyarlı vatandaşlar, yolların ve kaldırımların yıkanmasını istedi.

‘Yollar ve Kaldırımlar yıkansın’
19 ARALIK 2006 SALI 11:44
0
1085
0
AA aa
Havaların soğumasıyla birlikte artan çevre kirliliği günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bulaşıcı hastalıkların kol gezmeye başladığını bugünlerde gelişi güzel tükürmeler nedeniyle toplumda oluşan psikolojik rahatsızlıkların giderilmesini isteyen bazı duyarlı vatandaşlar, yolların ve kaldırımların yıkanmasını istedi.
Bingöl'de son günlerde dikkat çeken ve toplumda ciddi rahatsızlıklara sebebiyet veren gelişi güzel tükürme alışkanlığına yönelik tepkiler giderek artıyor. Soğuk havalarla birlikte sıkça görülen bu olumsuzluğun giderilmesi için ilgili kurumların girişimlerde bulunmasını isteyen bazı duyarlı vatandaşlar, konuyla ilgili kampanya başlatılmasını talep etti.
Yürümekte zorluk çektiklerini kaydeden duyarlı vatandaşlar, olumsuzluğun giderilmesi için toplumun bütünüyle duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ettiler.
Bu olumsuz alışkanlık nedeniyle hem İlin imajının zedelendiğini, hem de sağlık açısından ciddi problemler doğduğunu aktaran duyarlı vatandaşlar; “Artık bu tür küçük meselelerin memleket sorunu haline gelmemesi gerekiyor. Yetişkinlerimiz bu olumsuz davranıştan vazgeçmeli, çocuklarına da bu olumsuzluktan kaçınmaları gerektiğini aşılamalı. Yaşadığımız çevreyi korumak hepimizin görevi. Bu olumsuz davranışı yaparken çevremize vereceğimiz rahatsızlığı düşünmemiz lazım. Artık gönül rahatlığıyla yürümek istiyoruz” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Belediyenin yolları ve kaldırımları yıkamasını isteyen duyarlı vatandaşlar, kış öncesi yapılacak bu temizliğin çok faydalı olacağının altını çizdiler.
Çöp ve benzeri atıkların çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi için Belediyenin ve İl Çevre Müdürlüğü'nün ortak çalışma yapması gerektiğini söyleyen duyarlı vatandaşlar; “Kampanyalar düzenlenmeli. Çevre kirliliğinin önlenmesi isteniyorsa çöp kutuları konulmalı. Olumsuz bir davranış ortadan kaldırılmak isteniyorsa buna imkân oluşturulmalı. İlgili kurumların sessizliğini bozup gerekli çalışmaları başlatmalarını bekliyoruz” diye konuştular.
Tükürme alışkanlığının, bulaşıcı hastalıkların yayılmasında en önemli faktör olduğuna dikkat çeken doktorlar ise, lavabo dışında açık alanlara, yol ve kaldırımlara tükürmenin enfeksiyon kapma olasılığını arttırdığının altını çizdiler.
Doktorlar, toplumun bu olumsuzluğa karşın gerekli hassasiyeti göstermesini istedi


bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
01.05.2025
23:55
Sağlık Bakanlığı Bingöl`e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı Bingöl'e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı, Bingöl de dahil olmak üzere Türkiye genelinde toplam 3.658 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 5-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Bingöl'e ayrılan kontenjan ve görev tanımları ise şöyle;
01.05.2025
23:53
Başkan Arıkan ‘şehrin kaderini değiştirecek` diyerek anlattı
Başkan Arıkan 'şehrin kaderini değiştirecek' diyerek anlattı
350 dönümlük askeri alanın devri noktasında Millî Savunma Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla protokol çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Arıkan; 'Üzerine en yoğun çalıştığımız bu projeyle şehrimizi daha yaşanabilir daha modern hale getireceğiz. Yollarıyla, kavşaklarıyla, park ve sosyal yaşam alanlarıyla 226 dönümü sosyal donatı alanı; 124 dönümü ise ticari ve konut alanı olarak planlıyoruz.'
01.05.2025
23:52
12Bingölspor`dan çağrı! Formanız lisanslı olsun
12Bingölspor'dan çağrı! Formanız lisanslı olsun
3.Lig'e yükselen 12Bingölspor'dan kamuoyuna çağrı! 'Kulübümüzün adını ve logosunu kullanarak sahte forma ve ürün satışı yaptığı üzülerek görülmektedir. Bu kişi ve kurumlar hakkında yasal süreç başlatılacak. Unutmayalım ki her alınan lisanslı forma, kulübümüzün geleceğine atılan bir adımdır.'
01.05.2025
23:50
Bingöl`de
Bingöl'de 'Ceviz Çalıştayı'
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve BİNYAD iş birliğiyle 'Memleketinde Dikili Bir Cevizin Olsun' temasıyla düzenlenen çalıştayda katılımcılar, cevizde coğrafi işaret çalışmaları ve ihracat olanaklarının artırılması yönünde ortak hedefler belirledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın