KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Yolsuzluk iddialarını sordu

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 2011-2014 yılları arasında yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin TBMM’ye soru önergesi veren Baluken, sağlık kurumlarında yolsuzluk yapan kişi ve firmaları ve bunların arkasında duran siyasi gücün kimler olduğunu sordu.

Yolsuzluk iddialarını sordu
10 ŞUBAT 2015 SALI 05:44
0
1927
0
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, sağlık alanında yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Hükümetin sağlık politikalarıyla hem hastaların hem de sağlık emekçilerinin mağdur edildiğini ifade eden Baluken: “Bürokrasi ve yönetim katında kendi yandaşlarını her kurumun başına getiren AKP iktidarı, denetleme ağlarını da ellerinde tutarak her türlü yolsuzluğun ve usulsüzlüğün yolunu açmıştır. Bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerin en fazla yansıdığı alanlardan biri sağlık alanıdır. Bingöl ilimiz Doğum Hastanesi'nde yaşanan usulsüzlükler, hak gaspları ve soruşturmaların üstünün örtülmeye çalışılması AKP'nin neden olduğu bu durumun en temel örneği olarak önümüzde durmaktadır” ifadelerine yer verdi.

FİRMALARI SORDU

Son zamanlarda sıkça dillendirilen medikal firmalarını da soru önergesine dahil eden Baluken, Kadın Doğum ve Çocuk Hastaları Hastanesi'nde 2011-2014 yıllarına ait faturaları inceleyen müfettişin hangi sonuçlara ulaştığını, araştırmalar yönetim ve iktidar parti yakınlığıyla bilinen firmaları da kapsayıp kapsamadığını sordu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na sağlık kurumlarında yolsuzluk yapan kişi ve firmaları ve bunların arkasında duran siyasi gücün kimler olduğunu soran Baluken, kamunun uğradığı zararın firma ve kişilerden temin edilip edilmeyeceğini de sordu.

BAĞIMSIZ İNCELEME VURGUSU

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği'ne de sıçrayan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin arkasındaki siyasi gücün, bağımsız ve tarafsız birimlerce incelenip, incelenmeyeceğini soran Baluken, Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti: “Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde müfettişlerin raporlarında belirttiği usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili idari müeyyide uygulanmış mıdır? Ceza soruşturması açılması için sorumlular hakkında Bakanlığınızca herhangi bir suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçilerinin döner sermaye payları gerekli miktarlarda ödenmemektedir. Hasta sayısında ve sağlık işlemlerinde eksilme olmamasına rağmen döner sermaye haklarının eksik ödenmesinin gerekçesi nedir? Gerekli miktarda ödemenin yapılmaması kimlerin tasarrufu ile gerçekleşmektedir? Bingöl'de dört müfettiş görevlendirmesi ile yapılan soruşturmanın yetersiz kaldığı meslek örgütleri ve halkımız tarafından dillendirilmektedir. AKP'lileri korumayan, soruşturmayı tarafsız yürütebilecek ve ilgili meslek örgütlerinden üyeleri de içerecek bir soruşturma komisyonu kurulması hakkında ne düşünüyorsunuz?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın