KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Yönetici atamaları sınavla yapılmalıdır

Alban; Belli bir birikimi, kamu tecrübesi olan, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alan çalışanlar arasında yapılacak adaletli yazılı bir sınav ile iş ehil olana verilmelidir.

Yönetici atamaları sınavla yapılmalıdır
17 OCAK 2019 PERŞEMBE 20:54
16
2422
9
AA aa

Bingöl Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kenan Alban, atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Alban'ın açıklaması şu şekilde:

“Sağlık Bakanlığı'nda Başkan, Başkan Yardımcılığı, başhekim, başhekim yardımcılığı, hastane müdürlüğü, hastane müdür yardımcılığı ve uzmanlık gibi kadrolara yapılacak atamalarda Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı ile ilgili atama yapılması gerektiğini uzun bir süredir ifade ediyoruz. Çünkü yönetici kadrolarına şartsız, sınavsız ve keyfiyete göre atama yapılması kamu çalışanlarının yükselme umutlarını yok etmekte, kamu yönetimine, devlet otoritesine olan inancı ve güveni sarsmaktadır. 

Keyfe keder yönetici atamalarının yapılması, liyakat yerine sadakat kriterinin göz önüne alınması, liyakatsiz idarecilerin sağlık kurumlarını yönetmesi kurumlar ve çalışanlar için sıkıntılar ortaya çıkarmaktadır. Unutulmamalıdır ki “ Yarım Hekim Candan Eder, Yarım Hoca Dinden Eder”.

Sağlık Bakanlığı'nın yeni dönemde eskinin bu kötü alışkanlığından kurtularak idareci atamalarında yeni bir düzen getirmesi şarttır.

Tüm bunlar göz önüne alındığında yapılacak olan tek şey, sağlıkta orta ve alt düzey yöneticilerin atamalarının tamamında yazılı sınav şartının getirilmesi olacaktır. Belli bir birikimi, kamu tecrübesi olan, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alan çalışanlar arasında yapılacak adaletli yazılı bir sınav ile iş ehil olana verilmelidir. 

Sağlık teşkilatında dört yıllık üniversite bitiren hatta alanında yüksek lisans veya doktora yapan kamu çalışanları yeterince vardır. 

Sağlık çalışanlarının burada temel beklentileri adaletin tesis edilmesidir. On binlerce sağlık çalışanı görevde yükselme sınavını beklerken, hiçbir objektif değerlendirmeye, herhangi bir kritere tabi tutulmadan duyuru veya sınav yapılmadan sağlık kurumlarında yönetici belirlenmesi haksızlıktır ve kul hakkına girmektedir. 

Sağlık Kurum ve Kuruluşları, objektif ve rekabete açık bir sınavda başarılı olmuş, mesleklerinde yetkin insanlar tarafından yönetilmelidir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37097)
18 Ocak 2019 Cuma 18:58
Siz değilmisiniz kurumlara ülkücülükle adam sokmaya çalışan ve yine aynı adamlarla ülkücülük işlerini şişiren bir çok örneğini veririm. hepiniz aynısınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37089)
18 Ocak 2019 Cuma 14:20
Çok doğru konuşuyorsunuzda bir öz eleştiri yapın MHP iktidardayken şişirdiğiniz tiplere bakın bugün AKP kapısındalar. Bu ülkenin zihniyeti değişmeli.
Bu sözü bugün söylerseniz kale almam sizi iktidara geldiğinizde bunu söyleyebilecek erdeme sahip olursanız sizi kale alırım!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37088)
18 Ocak 2019 Cuma 14:15
Yıllardır sağlık sektörünün kanayan yarasına değindiğiniz için teşekkür ederim. Biz sağlıkçıların yönetici olma gibi bir hevesimiz kalmamıştı.Çünkü hep torpille idareci yapılıyordu. İnşallah bu düzene çomak sokma girişiminiz başarıya ulaşır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37035)
17 Ocak 2019 Perşembe 23:27
Sınav tek yetmez personelindende referans almalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37028)
17 Ocak 2019 Perşembe 22:48
Adam haklı beyler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37022)
17 Ocak 2019 Perşembe 22:31
Sende söylediğin şeylerin hayal olduğunu bile bile sırf laf olsun diye demeç veriyorsun. Genelde tüm kamu kurumları özelde ise sağlık kurumu tamamen haksızca, adaletsizce liyakatten yoksun bir şekilde torpille yönetici olmuş adamlarla dolu. Özelikle ne kadar imam varsa hak yiyeyerek müdür olmuş iki kelimeyi bir araya getiremez Bilgi birikimi olmayan vasat adamlarla dolmuş. Ayrıca yirmi senedir hep aynı simalar yönetici koltuğunda güç böyle bişey demek oturan kalkmak bilmiyor o koltuktan güç zehirlenmesi yaşıyorlar resmen.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37018)
17 Ocak 2019 Perşembe 21:54
Bu siyasetin memurluğa müdahalesi olduğu müddetçe eğitime değer ikinci plana hep düşer
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37017)
17 Ocak 2019 Perşembe 21:53
Siz değilmisiniz,Salih KIZILBOĞA' nın Ayağınızı kaydırıp, yerine gelen kişi,şimdi Adalet'ten bahs ediyorsun,Aferin.!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37052)
18 Ocak 2019 Cuma 07:24
@Misafir Kullanıcı bence siz hayal görüyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37014)
17 Ocak 2019 Perşembe 21:28
Kenan Başkan Ağzına yüreğine sağlık.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın