Alt ve üstyapı sorunlarını çözmüş, işleyen bir ulaşım sistemine sahip, yeşil alan ve estetik mimariye imkân veren, sosyal ve kültürel alanda etkin, tüm toplumsal aktörlerin işbirliği ve uzlaşmasına dayanan, katılımcılığı ve sivil toplumun taleplerini ön plana çıkaran ve hesap verebilirliği esas alan bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz
Seçim çalışmaları kapsamında esnaf, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına yönelik temaslarını sürdüren AK Parti Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Barakazi, “Nasıl bir belediyecilik anlayışınız olacak?” sorusuna yanıt verdi.
Asli görevlerin yerin getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu, bunun elbette yapılacağını vurgulayan Barakazi; “Yol yapacağım demeyi doğru bulmuyorum. Bunlar zaten yapılacak. Bizim temel yaklaşımımız, hizmetler devam ederken yönetim anlayışına dair köklü değişimleri hayata geçirebilmektir. Toplumu yönetmekten ziyade, yönetişim, toplumun tüm kesimlerinin düşünce ve önerilerini, eleştirilerini, yönetim mekanizmasına katkıya dönüştüren, vatandaşa hizmeti esas alan, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir çağdaş bir yönetim biçimine imkân veren yaklaşım ortaya koyma çabasındayız” dedi.
KÜLTÜR HAYATININ AKTİF OLDUĞU BİR ŞEHİR…
“Hizmet anlayışımız; öncelikle her nihai sonucun birçok müspet ve menfi yan sonuçları olduğu gerçeğini göz ardı etmeden, sadece sonuç odaklı değil; sürecin kalitesini gözeten, yapılacak hizmetin müspet sonuçlarını artıran, menfi yan sonuçları ise mümkün olduğunca azaltan bir yaklaşım ortaya koymaktır” diyen Barakazi: “Bu bağlamda hedefimiz; planlı, bütün alt ve üstyapı sorunlarını çözmüş, işleyen bir ulaşım sistemine sahip, çok kültürlü bir yaşamı mümkün kılan, yeşil alanda uzun yürüyüşler yapmanıza imkân veren, suç oranı düşük, yeşil alanı bol, estetik mimariye sahip, galerileri, müzeleri, ibadethaneleri, sinema ve tiyatro salonlarıyla kültür hayatının aktif olduğu bir şehir ortaya çıkarmaktır” diye konuştu.
“TÜM KESİMLERİN KATILIM SAĞLADIĞI BİR ANLAYIŞI BENİMSİYORUZ”
Katılımcılığı ve sivil toplumu önceleyen bir yönetim anlayışı benimsediklerinin altını çizen Barakazi, şunları söyledi:
“Merkezi otoritenin yukarıdan aşağıya hâkimiyeti anlamına gelen klasik hiyerarşik yönetim anlayışı yerine tüm toplumsal aktörlerin işbirliği ve uzlaşmasına dayanan katılımcılığı ve Sivil Toplumun taleplerini ön plana çıkaran; şeffaflığı, hesap verme sorumluluğunu ve yetki devrini esas alan; karar alma sürecinden başlayarak uygulama ve denetimin her aşamasında toplumun tüm kesimlerinin katılımının sağlandığı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bu anlamda sloganımız, Yönetmek değil ‘yönetişim'dir.”
Bunca yıl bürokratlık yapmışsınız, Bingöl'e ne gibi bir eser kazandırdınız... Bırakınız eseri isminizi Google amca bile duymamış.. Serdar atalay bürokratken Bingöl gençlerine kazandırdığı tesisler ortadaydı, şimdi de Bingöl'e alt üst yapı, içme suyu isale hatlarını, çöp depolama arıtma tesisleri binlerce aileye her sabah ekmek yardımı binlerce gencimizi Üniversiteye yerleşsin diye verdiği hizmetler ortada... Ondan sonra kim gelirse gelsin bu kente sadece çiçek ike güller Eker.. Bingöl onun sayesinde şantiyeye döndü
tepeden gelir ama bu memleketin insanı. kendine zaza zaza demişsin onun kadar iyi zazaca konuşuyor musun. yücel bey il dışında yaşamasına rağmen küçük çocuğuna bile ilk anadilini öğretiyor ya siz? zaza zaza emin ol ki 5 dk boyunca zazaca konuşmazsın. Nerden geldiği önemili değil kimliğinde bingöl yazıyorsa anadilimi biliyorsa, bu şehrin kültürünü biliyorsa vizyon sahibiyse yeterli. gerisi teferuat
AKP adaylık süresi belirlendi herkes Bingöle Yücel beyi bakan gönderdi dalgasını yaydı eğer bakan böyle birşey yaptıysa elbette tüm toplum Serdar beye yana olacak ha umarımki tatsızlıklar çımaz bingölün menfaat çıkarlarına zarar vermez bence bu iki adayın kapışması sonucu Ercan Bey aday olacak şimdiden hayırlı olsunnnnnn
Allah Yardımcın Olsun. Bingöl'e Neler katabileceğini bizler biliyoruz. İnşallah Bingöllü hemşerilerimizde başkan olmanız nasip olursa bunu göreceklerdir.
eğerr aday siz olursanız oyum akp dir ama olmazsanız oy felan yokk çünküü vebali ağırdır serdara verdiğim oy için günah işledim sanırım . sizin bingöle yarar getireceğinize inanıyorum.
Belediye başkanlık adaylığının Yücel Beye verilmesi Bingölün kötü kaderini değiştireceğini düşünüyorum.Yücel Beyi kaaralama kapyası bilinçli olarak birilerine yaptırılıyor.Ama başkan Yücel olacak inşaallah...
CHP, CUMHURİYET DÖNEMİDE İLLERE İL BAŞKANI,VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINI AYNI KİŞİ OLARAK ANKARADAN ATAMASINI YAPIYORDU. GÜNÜMÜZDE AKP DE AYNISI YAPMIYORMU....? MADEM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADAYLIK SÜRECİNDEN ÖNCE BELLİ İSE O ZAMAN ADAY ADAYLI SÜRECİNE, TEMAYÜL YOKLAMASINA VE ANKETLERE NE GEREK VAR, ANKARADAN ATAMA YAP OLSUN BİTSİN.
Tüm Bingöllülerin sizi yeterince tanıyamıyor olması en büyük kaybınızdır. Bu bilgi eksikliğinden dolayı, bu şehrin kaybedecek olma ihtimalini düşündükçe insanın canı yanıyor. Ulusal basında fink atanların bu şehre katacak hiç bir değeri yok. Allah ....
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın