KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Yönetmelik yayınlamak bu kadar mı zor?

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa: “Yönetmeliği hazırlayamamak, ‘çalışanlara döner sermaye vermeyin’ demek idarenin çalışanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmemesidir. Bunun hukukta da cezası vardır” dedi.

Yönetmelik yayınlamak bu kadar mı zor?
05 ŞUBAT 2013 SALI 06:51
0
1795
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği Yayınlanmamasını eleştirdi.

‘Sağlık çalışanlarının hakları söz konusu olunca ne yazık ki idarelerin kılı kıpırdamıyor' diyen Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa: “Konu çalışanın alın terine gelince işler ağırdan alınıyor, çalışanların mağduriyeti umursanmıyor. Sorun olacağı baştan bilinse bile bir takım düzenlemeler ne yazık ki bir türlü hayata geçmiyor. Yeni ek ödeme yönetmeliğinin yayınlanmaması da bu tür vakaların sonuncusu olmuştur. Hepinizin bildiği gibi Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısını düzenleyen 2 Kasım 2011'de yayınlanan 663 Sayılı KHK uyarınca hazırlanan ek ödeme yönetmeliği 17 Ağustos 2012'te yürürlüğe girmişti. Söz konusu yönetmelikte 12/5/2006 tarihli ve 26166 sayılı ek ödeme yönetmeliğinin yürürlüğünün 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceği düzenlenmişti. Arada 5 aylık süre olmasına rağmen ne yazık ki ek ödeme yönetmeliği yayınlanmamıştır. Ortada bir yönetmelik olmayınca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu işin kolayını bulmuş yeni yönetmelik yayınlanana kadar döner sermaye ödemeyin sadece ek ödeme verin diye kurumlara yazı göndermiştir. Yani Yeni yönetmelik yayınlana kadar hastanelerde döner sermayeler ödenmeyecektir” dedi.

“Beceriksizliklerinin faturasını çalışanlara yüklemişlerdir”

Çalışanların mağdur olduğuna dikkat çeken Kızılboğa: “5 Ayda bir yönetmelik yayınlayamayarak beceriksizliklerinin faturasını çalışanlara yüklemişlerdir. Kervan yolda düzülür mantığının bile bir adım ötesine geçerek Kervan kaldığı yerde arkadan gelen kervana katılır gibi bir tuhaf tutum içerisine girmişlerdir. Çok Merak ediyoruz; 5 ayda bir yönetmelik yayınlamak bu kadar mı zordur? Niçin çalışanları mağdur etme hastalığından bir türlü Sağlık Bakanlığı kurtulamamaktadır? Yönetmeliği hazırlayamamak, çalışanlara döner sermaye vermeyin demek idarenin çalışanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmemesidir. Bunun hukukta da cezası vardır. Bunu hazırlamayanlar çalışan vicdanında da mahkum olmuşlardır. Biz yeni dönemde sağlık çalışanlarının memnuniyeti ile ilgili çalışmalar beklerken, Yeni Bakandan bu yönde adımlar atmasını umarken böyle bir işin yapılması çalışanları üzmüştür. Artık bir an önce bu yönetmelik yayınlanmalı ve sağlık çalışanları mağdur edilmemelidirler. Burada dikkat çekmek istediğimiz bir başka konuda bu yönetmelikte çalışanları adına değişiklikler yaparak döner sermaye sistemindeki adaletsizliklerin ve haksızlıkların giderilmesidir. Çalışma barışını bozan, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemelere de bir an önce son verilmelidir. Çalışanları mutlu edecek onların, beklentilerini karşılayacak bir döner sermaye yönetmeliği hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.11.2025
18:08
Bingöl`de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Bingöl'de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
02.11.2025
18:07
Yüzen Adalar`da sonbahar güzelliği
Yüzen Adalar'da sonbahar güzelliği
Yüzen Adaları ziyaret eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Önümüzdeki dönemde burada daha da büyük daha da güzel yenilikler yapmayı planlıyoruz. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğümüzce koruma amaçlı imar planı yapıldı şu anda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı onayı için gönderildi' dedi.
02.11.2025
18:04
Elektrik direğinde mahsur kalan kediyi ekipler kurtardı
Elektrik direğinde mahsur kalan kediyi ekipler kurtardı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde elektrik direğine çıkan ve orada mahsur kalan kediyi, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) ekipleri kurtardı.
02.11.2025
17:05
Hacı için rapor şartı!
Hacı için rapor şartı!
Suudi Arabistan, hacca gidecek adaylardan sağlık raporu isteyecek. Hacca gitmeye hak kazananlar, belirlenen sağlık şartlarını karşıladıklarını gösteren sağlık raporları ilgili sisteme yüklendikten sonra hac vizelerini alabilecek. Suudi Arabistan Hac ve Umre bakanlığı, sağlık raporu kriterini Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na iletti.
31.10.2025
20:21
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
Yeşil beyazlı ekip, grupta 15 puanla 3. sırada yer alan rakibini mağlup ederek hem hanesine 3 puanı yazdırmak hem de liderliğini korumak istiyor.
31.10.2025
20:18
Bingöl`de gençlik buluşması!
Bingöl'de gençlik buluşması!
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Buluşmada, gençlik çalışmaları, yerel yönetime katılım ve şehir–gençlik iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişleri gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın