KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

YouTube vergilendirme sürecini başlattı

YouTube, yeni vergilendirme sistemini yürürlüğe soktu. 31 Mayıs'a kadar Adsense üzerinden vergi formlarını dolduran youtuberların sadece ABD gelirlerinin yüzde 30'u, doldurmayanların global gerlirlerinin yüzde 24'ü kesilecek.

YouTube vergilendirme sürecini başlattı
13 MART 2021 CUMARTESİ 09:50
0
1450
0
AA aa

Türkiye'de YouTube üzerinden gelir elde edenlere yönelik olarak uygulanan geçmişe dönük vergilendirmeler devam ederken ABD'den yeni bir vergi adımı geldi. Google yüzde 30'a kadar vergi uygulayacak.

Adsense üzerinden kullanıcılara yapılan bilgilendirmede Haziran ayından itibaren yeni bir vergi diliminin devreye gireceği belirtiliyor. ABD hükümeti tarafından belirlenen yeni şartlar ülkemizdeki içerik üreticileri de doğrudan ilgilendiriyor.

ABD gelirlerinin yüzde 30'u veya global gelirin yüzde 24'ü

Yeni kurallara göre kanal videoları ABD sınırları içerisinden de trafik alıyorsa ve bu trafiğin bir gelir karşılığı varsa yüzde 30'a kadar stopaj vergisi uygulanması söz konusu. Ayrıca ücretli abonelik ve içeriklerden de kesinti yapılacak.

Google bu nedenle Adsense kullanıcılarının özel bir vergi formu doldurmaları isteniyor. Bu formda kişi ve adres bilgileri yer alırken muafiyet konusunda da seçenekler var. Vergi muafiyetine dahil olmak isteyenlerin ikili anlaşmaları uzman kişiler ile araştırmalarında fayda var.

31 Mayıs tarihine kadar formu doldurmayanların ise tüm dünya genelinde yüzde 24 stopaj vergisine maruz kalma durumu var. Yani Türkiye'de verdiğiniz verginin yanında bir de ABD vergisi söz konusu olacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın