KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Ysk'dan milletvekili adayı kamululara uyarı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olacak memurların istifa ve emeklilik dilekçelerini, 10 Mart 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar vermelerini istedi.

Ysk`dan milletvekili adayı kamululara uyarı
07 MART 2011 PAZARTESİ 08:15
0
2153
0
AA aa

YSK, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday olacak kamu görevlilerinin 10 Mart 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini vermelerini istedi.

YSK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda 10 Mart'tan sonra emeklilik veya istifa isteminde bulunanların 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimde aday olmalarına yasal imkan bulunmadığı ifade edildi.

YSK kararında şu ifadelere yer verildi: ''2839 sayılı kanunun 18. maddesi kapsamına girenlerin, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olabilmeleri için, istifa veya emeklilik yoluyla ayrılanlar arasında ayrım yapılmaksızın istifa veya emeklilik dilekçelerini en geç 10 Mart 2011 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar vermeleri gerektiğine ve ayrıca bunlar için aynı kanunun 19. maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümlerin uygulanmasına, oy birliğiyle karar verildi.''

YSK'nın kararına göre, 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin 10 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, yükseköğretim kurulu üyeleri, radyo ve televizyon üst kurulu üyeleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Türk Silahlı Kuvvetler mensubu görevlileri görevlerinden istifa etmedikleri sürece milletvekili olamayacaklar.

Seçime 27 parti girecek
YSK, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere 27 partinin gireceğini açıkladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) milletvekili genel seçimlerini 12 Haziran 2011'de yapılmasına ilişkin karar aldığını ve bu kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten YSK, partilerin seçime katılabilmeleri için 81 ilin en az yarısında, oy verme gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmaları ve büyük kongrelerini yapmış olmaları gerektiğine dikkat çekti.
Bir ilde teşkilatlanmanın, o ilin merkez ilçesi dâhil, ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurması gerektiğini ifaden YSK, seçime 27 partinin katılacağını açıkladı. YSK'nın kararına göre 12 Haziran'da oy pusulasında isimleri yazacak 27 partinin ismi ise şöyle:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Alternatif Parti
3- Bağımsız Türkiye Partisi
4- Barış ve Demokrasi Partisi
5- Büyük Birlik Partisi
6- Cumhuriyet Halk Partisi
7- Demokrat Parti
8- Demokratik Sol Parti
9- Doğru Yol Partisi
10- Emek Partisi
11- Eşitlik ve Demokrasi Partisi
12- Genç Parti
13- Hak ve Eşitlik Partisi
14- Hak ve Özgürlükler Partisi
15- Halkın Sesi Partisi
16- Halkın Yükselişi Partisi
17- İsçi Partisi
18- Liberal Demokrat Parti
19- Millet Partisi
20- Milliyetçi Hareket Partisi
21- Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti
22- Özgürlük ve Dayanışma Partisi
23- Saadet Partisi
24- Türkiye Komünist Partisi
25- Türkiye Partisi
26- Yeni Parti
27- Yurt Partisi

Partilerin pusuladaki sıralaması daha sonra belirlenecek.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın