KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Ytl' nin y'si etiketlerden siliniyor



Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili Ahmet Ayan, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Türk Lirası kısaca TL ya da Kuruş veya Kr nin vitrin etiketlerine zorunlu yazılması gerektiğini bildirdi.

Ytl` nin y`si etiketlerden siliniyor
10 ARALIK 2009 PERŞEMBE 08:03
0
1279
0
AA aa


Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili Ahmet Ayan adına yapılan yazılı açıklamada, esnafların 1 Ocak 2010'dan itibaren perakende satışa arz edilen mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde fiyatlarına TL veya Kuruş veya Kr olarak gösterilmesi yasal zorunluluk olduğunu ve buna uymayanlara ceza kesileceğini bildirildi. Ayan, “4822 sayılı Kanun ile 4077 sayılı Kanun'un 12 nci maddesi gereğince: Perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm vergiler dahil fiyat, üretim yeri ve ayrıcı özelliklerini içeren etiket konulması, etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması zorunludur”
 
ESNAFLAR DİKKATLİ OLMALI
 
“Bu çerçevede piyasaya perakende olarak mal veya hizmet arz eden satıcı ve sağlayıcıların azami derecede hassasiyet gösterilmesi, aksi durumda aynı Kanun'un Ceza Hükümleri başlıklı 25 ncı maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır” diyen Ayan, “Bu bağlamda; 4822 sayılı Kanun ile 4077 sayılı Kanun'un 12 nci maddesi kapsamında yürütülmekte olan piyasa gözetim ve denetimlerinden fiyat etiketleri ile tarife listeleri denetimlerinin Belediyeler ile eşgüdüm içerisinde yapılması gerektiğinden, konu hakkında Belediyelere, İlçe Kaymakamlıklara ve Ticaret Sanayi Odaları ile Esnaf Sanatkarları Odaları Birliklerine gerekli yazılı bilgiler verilmiştir. Bütün satıcı ve sağlayıcıların fiyat etiketleri ile tarife listelerinin işyerlerinde bütün ürünlerin üzerine konulması konusunda dikkatli olmaları ve 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren zorunlu para birimi olan TL ve Kr uygulamasına göre hareket etmelerini istirham ederken, tüketicilerin hizmetlerine sunulan Alo 175 ücretsiz tüketici hattından her konuda şikayet ve önerilerini iletebilirler” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın