KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Yüksek fatura Meclis'e taşındı

Ali Erkuş'un işletmesini yaptığı düğün salonundaki yüksek elektrik faturası, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir tarafından Meclis'e taşındı.

Yüksek fatura Meclis`e taşındı
15 EYLÜL 2019 PAZAR 19:20
9
3650
3
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, merkezde bir düğün salonuna iki ayda 32 bin civarında kesilen elektrik faturasını Meclis'e sunarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılmasını talep etti.

HDP'li Aydemir sunduğu önergede; “Bingöl ilinde ticari faaliyet sürdüren Ataşoğulları şirketi, Sultan Sarayı Düğün Salonu yetkilisi, yurttaşımız “Ali Erkuş” elektrik faturalarındaki artışlardan dolayı yaşadıkları mağduriyeti basın aracılığıyla gündeme getirdi. Basına yansıyan mağduriyetlerinin detaylarında elektrik faturalarındaki korkunç artış dikkat çekici ve araştırılması gereken bir konudur. Tarafımıza konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve açıklamalarında dile getirdiği hususları aktaran, 5 yıldır düğün salonu işletmecisi olan “Aliş ERKUŞ”, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından işletmesine kesilen elektrik faturasının geçen aylara nazaran aşırı derecede yüksek geldiğini belirtmektedir. Elektriğe yapılan zamla birlikte 6'ıncı ayda gelen 9 bin 328 liralık faturayı normal karşıladığını ancak 7'inci ayda gelen faturanın kendisini şaşkına çevirdiğini aktaran Ali Erkuş ‘2014 yılından beri işletmeciyim ve tesisimizde yaz aylarında 25 kişiyi istihdam ediyoruz. Tesisimiz kurulduğundan bu yana elektrik konusunda herhangi bir şikâyetimiz olmamıştı. 2019'un 7'inci ayına kadar bir sıkıntı yaşamadık. Bu ay yüksek bir fatura bize ibraz edildi. Bu faturanın bedeli 15 bin 822 lira 50 kuruş olarak ibraz edildi. Önceki ayda faturamız 9 bin 328 lira 75 kuruş iken, onun öncesinde ise 3 bin 400 liraydı. 5'inci ayda düğün sezonu henüz açılmadığı için fatura yüksek değildi. 6'ıncı gelen 9 bin TL'lik faturayı normal olarak karşıladım, elektrik zamlarından dolayı. Ama bu son ay gelen fatura bizi bayağı sarstı 17.071.00 TL fatura bedeli olarak yansıyan son faturanın, işletmemizi sürdürebilmemiz adına düşürülmesi, bir hata varsa giderilmesi gereklidir. Devletin bu konuda elektrik dağıtım merkezlerine bir uyarıda bulunmalarını, ya da alınacak başka bir önlem varsa almasını talep ediyoruz. Aksi takdirde bizim gibi işletmeler, personel sayılarını düşürmeye başlayacaktır. Biz bu şekilde de işletmenin devamlılığını sürdüremeyeceğiz' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.  Bahse konu elektrik faturalarındaki artışlarla ilgili önergemizi daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına sunmuştuk. Ancak görülmektedir ki fatura artışlarıyla ilgili mağduriyetler giderilmediği gibi daha da artmış, derinleşen ekonomik krizle birlikte vatandaşların işlerini kaybetme noktasında tehditkâr boyutlara ulaşmıştır. Elektrik fatura bedellerindeki bu artışların acilen durdurulması ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili kapsamlı bir çalışma yürütülmelidir. Tüm yurttaşların mağduriyeti söz konusudur ve cumhurbaşkanlığı nezdinde çözüm istemektedirler” ifadelerine yer verdi.

HDP'li Aydemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede şu sorulara yer verdi:

“Aşırı derecede yükselen elektrik fatura bedellerinin bu seviyelere gelmesinin sebebi nedir? İlgili araştırmaları yapacak mısınız? Yüksek fatura bedellerinin düşürülmesini sağlayacak mısınız?

2) Bingöl ilindeki elektrik fatura artışlarındaki yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi konusunda her hangi bir çalışma yapacak mısınız?

3)  Elektrik dağıtım şirketlerinin uyguladıkları faturalama sistemine herhangi bir müdahaleniz ve yaptırımınız olacak mı?

4) Mağduriyet yaşayan yurttaşların en temel ihtiyaç kategorisinde olan elektrik ihtiyacını daha ekonomik karşılayabilecekleri seviyelere getirmek için bir çalışmanız olacak mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49980)
16 Eylül 2019 Pazartesi 16:44
Beki sen o düğün salonunda kişi başı 40 tl ile havuza bir saatliğine yüzüldüğünü biliyormusun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49958)
16 Eylül 2019 Pazartesi 07:24
Bunları yapta çıkıp birazda terörü lanetle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49956)
16 Eylül 2019 Pazartesi 07:21
Sayın vekilim düğün salonları 2 ayda 32.000 tl ödüyor diye meclise gen soru veriyorsunuz eyvallah, bir vatandaş evde 300 - 350 ödüyor en düşüğü peki bundan niye söz etmiyorsunuz, ben geçen gece 12-1 civarı bir düğün salonunu gördüm her tarafı ışıklandırılmış dinamoları çalışıyor harıl harıl bahçe sulanıyor içerde klimalar ayrıca soğutucu dolaplar kantin ve kantinde bulunan soğutucular çalışıyor bunları görmüyorsunuz. hani derler ya varsa pulun olur çulun olursa çulun olurlar kulun sende garibandan yana olmadın be vekilim.
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın