KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Yunanistan'dan ABD'ye Türkiye Şikayeti

Yunanistan Başbakanlığı Basın Dairesi, ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez'in Başbakan Aleksis Çipras ile görüştüğünü duyurdu.

Yunanistan`dan ABD`ye Türkiye Şikayeti
24 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 14:31
0
3269
0
AA aa

Yunanistan Başbakanlığı Basın Dairesi'nin açıklamasında, görüşmede "Doğu Akdeniz'de 2019 yılında güvenlik ve enerji alanında işbirliği" adlı yasa tasarısının üzerine durulduğu, bu çerçevede ayrıca "Yunanistan ve ABD arasında güvenlik, savunma, ekonomi alanlarındaki stratejik ilişkilerin sürekli olarak derinleştirilmesi, yatırımların çekilmesi gibi konuların da ele alındığı" kaydedildi.

Açıklamaya göre Aleksis Çipras, Menendez'e Yunan-Amerikan ilişkilerinin ilerlemesindeki önemli rolü ve kendisinin son yıllarda Yunanistan ve Kıbrıs lehine yaptığı çok sayıda yasama girişimi için teşekkür etti.

"TÜRKİYE'NİN EGE'DEKİ HAREKETLERİ KONUŞULDU"

Tarafların ‘bölgenin enerji haritasındaki değişimleri ve son olaylarda Yunanistan'ın kilit rolünü, ABD ile Yunanistan-Kıbrıs-İsrail üçgeni arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Mısır ile işbirliğini' ele aldıkları kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bob Menendez hem NATO çerçevesindeki, hem de ikili temel üzerindeki işbirliğinin önemini vurguladı. Menendez, Yunanistan'ın bölgede istikrar ve güvenliğin kalesi olduğunu vurguladı.”

Açıklamada, tarafların "Türkiye'nin bölgedeki rolünü, ayrıca Ege Denizi ve Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinde uluslararası hukuka saygı gösterilmesinin gerekliliğini görüştükleri" ifade edildi.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDİP, ABD'YE LİSTE VERMİŞLER

Bu arada diplomatik bir kaynağın verdiği bilgiye göre Bob Menendez'e, Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki ihlalleri hakkında ayrıntılı bir rapor sunuldu.

Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Parti'den senatör Marco Rubio daha önce ‘Doğu Akdeniz'de 2019 yılında güvenlik ve enerji alanında işbirliği' adında bir yasa tasarısı hazırlamıştı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban`dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: `Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek`
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın