KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Yunanlılar ayasofya ayininden vazgeçti

Ayasofya'da dini ayin gerçekleştirilmesini talep eden Yunan kökenli Amerikalılardan oluşan yaklaşık 250 kişilik grup, Türkiye'ye gelmekten son anda vazgeçti. Ankara bu girişime karşı çıkmıştı.

Yunanlılar ayasofya ayininden vazgeçti
17 EYLÜL 2010 CUMA 09:18
0
1696
0
AA aa

Yunanistan'ın Dedeağaç (Aleksandrupolis) kentinde bulunan ve bu akşam, en geç yarın sabah saatlerinde Türkiye'ye hareket etmesi beklenen grubun lideri ve Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu Başkanı Chris Spiru, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''kendilerine Türk makamlarından söz konusu talep ve faaliyetlerinin kışkırtıcı olarak nitelendirildiğine dair bir belge ulaştığını'' söyledi.

''Grubun amacının sadece dua etmek olduğunu'' savunan Spiru, belgenin adeta, ''Türkiye'ye giriş yasağı'' niteliğinde olduğunu iddia ederek, bu gelişme nedeniyle İstanbul'a hareket edilmeyeceğini bildirdi.

Bu arada, Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu'nun 2005 yılında ABD'de kurulduğu ve Ayasofya'nın kilise olarak hizmet vermesi hedefiyle tanındığı, Organizasyon Başkanı Spiru'nun ise Yunanistan'ın ''Kardiça'' kentine bağlı ''Portia'' köyünden olduğu, 1956'da ABD'ye yerleştiği öğrenildi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.09.2025
20:58
Fenerbahçe`nin yeni başkanı Sadettin Saran oldu
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Sadettin Saran oldu
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy verme işlemi sona erdi. Sarı-lacivertlilerin yeni başkanı Sadettin Saran oldu.
21.09.2025
20:10
Lider 12Bingölspor, sahasında Malatya`ya da acımadı!
Lider 12Bingölspor, sahasında Malatya'ya da acımadı!
Rakibi Malatya Yeşilyurtspor'lu futbolcuların tansiyon yükselten sert müdahalelerine rağmen sahadaki hakimiyetini koruyan 12Bingölspor, sayısız gol kaçırdığı 90 dakikanın sonunda verilen 8 dakikalık uzatmalarda kaydettiği gollerle maçın kazananı oldu.
21.09.2025
15:17
Sarı`dan Bingöl Valiliği hakkında tartışılacak iddia!
Sarı'dan Bingöl Valiliği hakkında tartışılacak iddia!
İddiasına dair süreci detaylarıyla anlatan DEM Partili Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Suna Sarı; köylerde çok fazla, su, yol ve çöp sorunu olmasına rağmen harcamaların köylülerin ihtiyaçları yerine böyle etkinliklere harcanmasına tepki gösterdi!
20.09.2025
17:33
12 Bingölspor`da hedef 3 puan!
12 Bingölspor'da hedef 3 puan!
Ligin ilk maçını kazanmanın yanı sıra Ziraat Kupası'nda ilk iki turunda da önemli rakipleri eleyerek bölgenin parlayan yıldız takımı olma başarısını gösteren 12Bingölspor, pazar günü ligin güçlü ekiplerinden Malatya Yeşilyurtspor'u ağırlıyor.
20.09.2025
17:31
Bingöl merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama
Bingöl merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama
Bingöl merkezli 3 ilde, 5 milyon TL'lik işlem hacimli 'nitelikli dolandırıcılık' suçuna ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.
20.09.2025
17:29
Bingöl`de binler ‘Bir Anadolu Şenliği`nde buluştu
Bingöl'de binler 'Bir Anadolu Şenliği'nde buluştu
İlk gün sahne alan Bingöllü Ses Sanatçısı Alişan, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı işgale ve soykırıma 'Yıkılsın İsrail' sözleriyle tepki gösterdi ve Gazze için 'Dünyadan Uzak' isimli şarkıyı Bingöllülerle birlikte söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın